reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jak mloda do niego jezdzi w weekendy ktore wyznaczył sąd to wraca jakas taka dzika i przestraszona. Mam czasami wrazenie ze tumani ją nastawiaja na mnie negatywnie. No ale dowodow nie mam wiec to tylko moje przypuszczenia.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
A młoda nic nie powie? Przecież to duża i podejrzewam mądra dziewczynka

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha też się nie mogę doczekać [emoji14] tym bardziej że i ja zmieniam nazwisko i zmieniam nazwisko młodemu z nazwiska jego biologicznego ojca.

A ja bym mlodej chetnie nazwisko zmienila z nazwiska biologicznego tatusia na to które bedw miala po slubie tylko teraz takie zastanowienie mam. Bo slyszalam ze gdybym nadala dziecku nazwisko moje jak się urodziła, to autpmatycznie by przejęła moje nowe jakbym wyszła za mąż. A co ma byc w przypadku jak dziecko nosi nazwisko biologicznego ojca i jest w stalym kontakcie z nim? Chyba tatus muso wyrazić zgodę na zmianę nazwiska córki? Czy jak to jest?

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Mój Aleks 20 lipca 2014 :) i teraz wypadałoby jakoś koło 3/4 lipca :) więc prawie idealnie 4 lata różnicy

To mi by wypadalo w okolicach 21 lipca yak ze dziecko byloby prawdopodobnie rakiem tak jak ja, no chyba ze bym przenosila to wtedy lwem tak jak mój ojciec. Haha ja mialam byc lwem bo mialam sie 23 lipca urodzic a tu dupa. Jestem rakiem hehe. U nas roznica się będzie robila kolosalna bo w tym momencie mloda będzie miala skonczone 11 lat.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Jak się pytamto czasami nic nie odpowiada albo zbywa mnie tylko ze bawila sie z babcią

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Mój ojciec 23 lipca właśnie [emoji14] a 20 lipca ma imieniny i wtedy pierwszy wnuczuś mu się urodził. Jeśli chodzi o nazwisko - u nas ojciec biologiczny Aleksa jest całkowicie pozbawiony władzy rodzicielskiej więc nie potrzebuje jego zgodny. Jedynie mój mąż wyraża zgodę że moje dziecko może nosić jego nazwisko. Natomiast jeśli ojciec ma prawa trzeba jego zgody.. albo przez sąd zmiana nazwiska.

Mój ojciec 23 lipca właśnie [emoji14] a 20 lipca ma imieniny i wtedy pierwszy wnuczuś mu się urodził. Jeśli chodzi o nazwisko - u nas ojciec biologiczny Aleksa jest całkowicie pozbawiony władzy rodzicielskiej więc nie potrzebuje jego zgodny. Jedynie mój mąż wyraża zgodę że moje dziecko może nosić jego nazwisko. Natomiast jeśli ojciec ma prawa trzeba jego zgody.. albo przez sąd zmiana nazwiska.

O trudno to będą dwa nazwiska w rodzinie. Bo tamten czlowiek w zyciu na zmianę nazwiska córki się nie zgodzi :-/

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Ja jestem 11 lat po cc i czuje blizne tzn. Jakby sznureczek pod skora byl tak tlumacE
W druga ciaze zaszlam w 1 cyklu po 3 latach. Rodzilam sn
W okolo mnostwo kobiet w moi. Otoczeniu po.cc zachodza/ly normalnie takze nie wiem. Mozna zbadac chyba ta blizne?

Wspieram:)
Wszystko inne zalicze ale slodkosci. Batoniki proteinowe.Ciasteczko codziebnie musze zjesc:)
Dla mnie waNe by omijac smieciowe zarcie. Wszystko co przetworzone z chemia. I napokje slodzone bo z nich dostarczacie mnostwo cukru.. Dlatego wole ciastko na to miejsce niz cole np. ( nie pijemy u mnie w domu zadnych napojow tego typu)

Czesto pieke. Gotujemy codzien

Kasienka3b

To wina rodzicow
Syn chodzil do szkoly w polsce zanim tu zjechalismy znow i spotykalam takie zachowanie niemal codziennie.
Teraz nie mamy tego problemu

Radze porozmawiac z rodzicami bo to oni sa bodzcem a jesli nic to nie pomoze zmienic przedszkole na zwykle.. Moze tez byc tak zebtamten xhlopiec taki ma charakter..
Moja znajoma nie smierdzi groszem a jej syn zaznacA ciagle co by to nie bylo ze jego lepsze.
Moj nie chcial sie z nim bawic ale ze czesto u nas bywal to. Nim ciagle rozmawialam i widze zenjest lepiej . dogaduja sie ale mimo wszystko xharakteru nie zmienie;)
Dziecko to bardzo przezywa i moze to sie odbic na jego samoocenie

Ookatlaoo juz pol roku jak zlikwidowalam cala elektronike... Wczesniej wyznaczalismy czas ale doszloam do wniosku ze to wiecej nerwo
Moje dzieci...zmiana TotalnA
W tamtym roku 2h dziennie. Mala spedzalam odrabiajac z nia prace domowa a dzis
Mala codziennie cYta ksiazki i te w domu i te zadane przez szkole. prace domowe odrabia od razu!!!. poprawila sie niemilosiernie i serce mi peka z radosci. Widze ten zapal z jej strony a nie..... To kiedy moge zagrac... Szczegolnie do meza bo ja to nieugieta
Syn zawsze byl bardzo dobry co do szKoly ale skonczyly sie napady nerwow! I spedza czas na dworze. I pomaga w czym moze.
Bywalo tak ze np. Mial wyzanczona 1h o 18 i juz nic innego nie zrobił do tej 18 tylko czekal nabuzowanyy podekscytowamy także niet niet niet ucielam to
Dzieci szyblo sie uZależniają i tracimy kontakt takze więcej dla mnoie to wyzadza szkod jak pozytku

Ja jestem.ZA!! i kazdemu tlumacze ale wszyscy jak ja kiedys mowia ze wyznaczaja czas ale ja wiem jak to bywa z tym wyznaczaniem
Zaznacze ze u mnie ps3 tablety 2 lata temu wprowadzone.

Zaspam dzis do pracym na 5 .jade zaraz ehhhh
Kochana to co czujesz ,ten sznurek to zrost. Trzebabybylo go zerwać. Wlasnie takia jest opieka okolo porodowa zemężem nic nie tlumacza

reklama
Do góry