reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witajcie :) czytam was od jakiegoś czasu bo też niebawem chcę zacząć starania o drugie dziecko :) brałam tabletki przez ostatnie 2 mce poniewaz mam problem z powracającymi torbielami na lewym jajniku, a tabletki miały za zadanie wyciszyć nieco ich pracę. Mam pytanie do staraczek, które brały tabletki, czy robiłyście przerwę od tabletek zanim zaczęłyście się starać? Ja w odróżnieniu od was nie chciałabym miec mnogiej ciąży :p moje pierwsze dziecko było tak wymagające, że nie wyobrażam sobie miec takiej dwójki :)

reklama
Aniu też słyszałam, że łatwiej po odstawieniu anty ale zobaczymy. Ja biorę anty tak długo, że aż wstyd, bo już 12 lat co prawda z 2 czy 3 przerwami w między czasie ale jednak to kupa czasu, ale póki co się nie stresuje, zobaczymy jak będzie :) Franciszek bardzo ładne imię :) Zresztą Faustyna też :)
Powiem wam szczerze, że jakoś się stresuję ciąży i myśli, że mam być mamą, życie tak mi się potoczyło i pokomplikowało, że ciągle to odkładałam i teraz tak im jestem starsza tym bardziej się tego boje :sorry2: Ale może ten brak parcia na dziecko zaowocuje szybki zaciążeniem :p
To zaden wstyd skoro nie czulas potrzeby bycia mama lub mialas do tego inne powody to tylko I wylacznie twoja sprawa Oluś I na pewno nie powinno ci byc wstyd kochana ..bedzie dobrze zobaczysz pokochasz bycie mama I moze tak jak ja poczujesz po pewnym czasie znow chec tulenia w ramionach malej istotki

U mnie rados straszliwa dobrze wycxulsm mój organizm test owulacyjny prawie dodatni (druga kreska troche jesniejsza) drugi dzień jamnik mi daje popalić myślę że jutro owulacje dziś już odpuszczę starania chyba że wieczorkiem kreseczki będą tego samego koloru :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam ale czytam was na bieżąco.
Witam nowe staraczki.
Gratuluje dziewczynom ktore zobaczyly 2 kreski na tescie.
U mnie powrot do formy. Mialam swoje załamania ale staram sie o tym nie myśleć. U mnie płodne dni juz sie skonczyly raczej - staram sie noe liczyc ale mialam dosc odczywalna owu. Checi na przytulanki z mezem sa. Ale nic na sile. Wyluzowalam ( ale jakoś szczerze powiem ze jest czesciej niz rzadziej)
Pisalyscie o szkodliwym dzialaniu kawy. Ja gdzies czytalam ze kawa dziala na rzecz chlopcow. Czyli większa szansa urodzenia chlopca. Staram sie ograniczac kawe albo pije slaba nawet kupilam.cappuccino zeby tym sie czasem ratowac. Kawa dla smsku a nie działania.

Aniu czuć się gotową to może i czułam ale po ślubie okazało się że mój kochany mąż to tyran, potem był rozwód, nieudany związek i tak zleciało mi parę lat życia. Teraz dopiero trafiłam na M i czuje się szczęśliwa jak nigdy wcześniej :) Dopiero przy nim czuje się tak na 100% pewna, że jak mieć dziecko to właśnie z M, mam nadzieję, że teraz już wszystko w moim życiu się ułoży.

reklama
Pisalyscie o blizniakach. Tez bym bardzo chciała. Moja mama sie śmieje ze moze mi sie udac. Ale w to watpliwe.w rodzinie nie mamy blizniat.
Podobno po tej kuracji z clo sa duże szanse. Mi narazie sie nie udalo a w tym cyklu mam przerwe od clo ale wciaz czuje jego efekty....
Mam do was pytanko. Czy pojecie alkohol? Bo ja z reguly staram sie omijac takie okazję zwlaszcza w drugiej polowie cyklu.... I ogolnie okazji jest malo.

Do góry