reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja tu pracuje od stycznia 2014, najpierw na stażach, potem na robotach publicznych, później miałam pierwszą umowę na czas określony na 2 lata, teraz dostałam drugą na rok i w kadrach mi powiedzieli, że następna będzie już na czas nieokreślony. Co prawda nie zastępuję nikogo i powinnam być spokojna o swoje stanowisko, w dodatku jedno z osób z mojego pokoju za niecałe 2 lata przechodzi na emeryturę a druga za 3 lata, ale zawsze jest jakaś niepewność co może być :)
Jeśli chodzi o imiona to nam się podoba Lilianna i Kajetan, a czy nasze typy się nie zmienią gdy przyjdzie co do czego to się zobaczy :happy2:
Dziewczyny a jaki polecacie kwas foliowy? Ostatnie 3 miesiące brałam Folik ale czytałam różne opinie, że niby ostatnio lekarze polecają zmetylowane formy kwasu foliowego, sama nie wiem co o tym myśleć.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam serdecznie .
Mam na imię Ania I mam 35 lat wspolnie z mężem staramy się o drugiego dzidziusia w domku mam już 6 letnią córeczke o ktora staralam się dosyć dlugo bo az 26cykli mam nadzieje ze teraz los okaze sie bardziej łaskawy biorąc pod uwage fakt ze mam juz 35 lat I chyba w tym wieku starania tym bardziej bywaja dlugotrwale no ale nie trace nadziei :-) mam nadzieje ze przyjmniecie mnie do swojego grona obiecuje ze nie bede za bardzo narzekac (chyba ):-p:laugh2::happy2:

Troszke Was podczytuje od pewnego czasu ale jeszcze poki co sie nie potrafie polapać na tym forum wiec licze tez na wyrozumiałość .
Ja aktualnie jestem w 1cs ostatnia @@ mialam 1.09 cykle srednio co 30 dni wiec oczekuje na wynik I podsumowanie cyklu chociaz za bardzo na nic nie licze bo w tym cyklu nie zaszaleliśmy z moim T za bardzo no ale ... czasem jeden raz wystarczy I "jest" tak miala moja siostra jeden jedyny raz bez zabezpieczenia i buum :-) :-) :-)

Aniu witaj :) fajnie że przybywa staraczek :) ja jutro kończę branie anty i odstawiam i zaczynamy się starać, mam nadzieję, że wszystkie starające się szybką zobaczą dwie kreseczki :)

Ja tu pracuje od stycznia 2014, najpierw na stażach, potem na robotach publicznych, później miałam pierwszą umowę na czas określony na 2 lata, teraz dostałam drugą na rok i w kadrach mi powiedzieli, że następna będzie już na czas nieokreślony. Co prawda nie zastępuję nikogo i powinnam być spokojna o swoje stanowisko, w dodatku jedno z osób z mojego pokoju za niecałe 2 lata przechodzi na emeryturę a druga za 3 lata, ale zawsze jest jakaś niepewność co może być :)
Jeśli chodzi o imiona to nam się podoba Lilianna i Kajetan, a czy nasze typy się nie zmienią gdy przyjdzie co do czego to się zobaczy :happy2:
Dziewczyny a jaki polecacie kwas foliowy? Ostatnie 3 miesiące brałam Folik ale czytałam różne opinie, że niby ostatnio lekarze polecają zmetylowane formy kwasu foliowego, sama nie wiem co o tym myśleć.
Ja pracuje od wrzesnia tamtego roku i zobaczymy co będzie=) jak bedzie trzeba to kazdej sie chwyce=) w zawodzie tez sporo ofert , dam sobie radę=) heh.

Co do imion =) Ładne. =) każdy ma jakies swoje gusta=)

@Kasienka3b no Maks podobnie mi sie kojarzy zwlaszcza ze faciu w klatce obok ma pupila o tym imieniu i czesto calemu osiedlu o tym przypomina=) ale tak ogolnie sam Maksymilian jest ladnym imieniem. Strasznie dlugie ale ladne=)

Mialam kiedys pacjentke Leokadie lat 94, bardzo urocza staryszka do momentu jak pojawiala sie rodzina =P ale 99%senioro ma podobnoe. Z takich starych imion to mialam tez stycznosc z Leontyną. Urocze imie urocza pani która na maja uwage o wyjatkowym imieniu powiedziala mimi "Nie nawidze go., kochana nigdy nie rob takiej krzywdy swojemu dziecku" po czym usmiechnela sie tak uroczo, ze wzielam sobie to do serca.

Akurat sama Leokadia w dzisiejszych czasach nie bylaby zla bo mamy wysyp starych imion=) ostatnio na placu zabaw spotkalismy Danusie. Moja ciostka miala tak na imie i nigdy potem nieogarniam slyszalam tego imienia, noe znalam nikogo ale to teznie piekne imie. Ale to musi cos wpasc w ucho.

Mojemu mezowi sie Dagmara nie podobala, ale jak zaczel czesciej o tym gadac to i jemu wpadlo w ucho a potem synek cos sklecal w gadaniu. Jak na grzybach bylismy i w tym niezrozumialym peplaniu wyszla mu Wanda i nas z mezem olsnilo=)

@olaaa7 w takim razie zycze ci jak najkrótszej drogi do zobaczenia 2kreseczek juz teraz trzymam &&&& za twoj pierwszy przyszly cykl .
Kiedys slyszlam ze wlasnie najlatwiej zajsc w ciaze po zaprzestaniu brania tabletek ale nie wiem ile w tym prawdy jednak Tobie zycze szybkiego" zaowocowania":-) :-) :-) :-) innym dziewczyna tez zycze krotkich staran i wymarzonego dzidziusia a przyszlym mamusiom bezstresowej ciazy
@Jotka_Szczotka witaj :-)

reklama
Zauwazylam ze poruszyłyscie temat imion dla dla malych Wielkich szcześć.
Ja mam w domku Milene a jesli zajde w kolejna ciaze I bedzie znow corunia to na imie bedzie miala Amelka albo Faustyna .
Synus z wyboru mojego T bedzie musial miec na imie Franciszek :-) :-) :-) :-) I dlatego tak sobie mysle ze ta coreczka druga fajnie jakby jednak byla hahahha :-p:laugh2::-p:laugh2:

Do góry