reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej. Jestem nowa na stronie ale mam podobny problem. Szukam kogoś z kimś mogłabym porozmawiać, bo mój mąż już nie może słuchać :) Jestem mamą 3letniego chłopca i to był tzw ,,złoty strzał,,. Stwierdziliśmy że czas na rodzeństwo i jakież było moje zdziwienie jak przez prawie cztery miesiące co dwa trzy dni przytulania nie było i nie ma efektów... Byłam u lekarza, skierował mnie na badania hormonalne już mam wyniki jutro idę na wizyte, no i w tym miesiącu miałam pierwszy cykl z clostilbegyt, w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę. Czy którejś z Was udało się z tym wspomagaczem? :)
Witaj. Ja Ci niestety nie pomogę, bo w lutym mi minie dopiero rok od rozpoczęcia starań i dopiero wtedy będę miała badania hormonalne i ew. terapię.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Mnie lekarz najpierw miesiąc -po czterech naturalnego- obserwował i stwierdził, że nie mam owulacji tzn jajeczka jakieś były ale nie dojrzewają więc nic z tego i chciał znaleźć przyczynę dlatego te badania... A tabletki clostilbegyt są właśnie na wywołanie tejże owulacji i jestem ciekawa czy się uda..

Chyba nie masz wyjścia i musisz czekać na efekty. Pisałaś że jutro na wizyte idziesz? A date @ przewidywalną koedy masz?

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Dziewczyny mnie dzisiaj dobiło jeszcze jedno. Jak juz wiedzialam ze są plamienia, Laura wypaliła że nie może się doczekać aż zrobimy dziecko bo chce żebym przychodziła z dzieckiem pod szkole żeby ona mogła się koleżankom pochwalić :-(

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Jutro idę z wynikami i żeby sprawdzić jak moje jajeczka reagują na ten lek.Z @ u mnie różnie, z powodu braku owulki musiałam mieć wywoływaną bo sama z siebie to ok 43 dni czekałam

Znam ten Ból. Bratowa jest w ciąży i syn mój jak zobaczył jej brzuch to się mnie pyta czy ja też mam tam dzidziusia i kiedy będę miała

O kurczę to ja nigdy takich problemów nie miałam. @ może jakos specjalniw regularna nie jest ale miesci sie w granicach 28-32 dni. Mlim jedynym póki co problemem jest brak ciąży a staramy się od lutego. Chyba jajko zniosę zanim do lutego dotrwam. Bo z każdą kolejną @ coraz mniej wierzę że się uda do lutego.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

moje pierwsze podejrzenia co do braku owulacji były o testach owulacyjnych, zawsze wychodziły negatywnie. A u Ciebie jak jest z tym? Sprawdzałaś?

reklama
pytam, ponieważ od lutego to już kawał czasu, ja nie chciałam sama czekać, tym bardziej, tak jak mówiłam, pierwsze dziecko mieliśmy wręcz z zaskoczenia :)

Do góry