reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Fabimama mam umowę na czas nieokreślony, długo na nią czekałam, więc chyba łatwo nie jest zwolnić takiego pracownika. Koleżanka z pokoju odchodzi we wrześniu bo dostała awans a ja zostanę z tym wszystkim sama, z jej robotą (a za bardzo nie wiem co ona robi) i ze swoją i nie daj Bóg z tym nowym ciulem kierownikiem. Nie wiem co robić, czuje się jak w pułapce. Mój m ma w lipcu urodziny i stuknie mu 37 on też mówi że starym ojcem nie chce być. Dzisiaj rano sam mi powiedział, że daję nam 2 miesiące bo potem nie wiadomo jak będzie z moją pracą.Więc jak w ciągu 2 miesięcy się nie uda to dostanę odpowiedź na nurtujące mnie pytanie czy będę mieć jeszcze kiedyś drugie dziecko.Najchętniej poszłabym do domu i się zryczała na maksa.

Lekarz przed zabiegiem mowil zeby przynajmniej 3 miesiace odczekac a po jeszcze nie bylam. Dopiero na 11 lipca mam umowiona wizyte...

Dziewczyny jak to jest przed okresem z piersiami i brzuchem? Kiedy bola? Powiem szczerze ze normalne okresy to ja mialam ostatnio w 2013 bo potem ciaze i nic nie pamietam:)
Hej! Ja przed poronieniem i zabiegiem miałam ból piersi jakis tydzień przed @. Ale po zabiegu nie mam juz takich dolegliwości, choc w ostatnim cyklu costam lekko czułam tez przez tydzień przed @.

U nas dzień X - rozmowa z dziećmi! Kupiłam ich ulubione ciacho... czekam aż mąż wróci z pracy po 20.30 :) jutro z rana wyjeżdżamy odwieść ich na wakacje i chcemy to mieć z głowy ;) Miłego dnia!!!!!

85993e3kbt9gkxpn.png
Fabimama! Kciuki za dzisiejsze przekazanie nowin!! :)

Fabimama mam umowę na czas nieokreślony, długo na nią czekałam, więc chyba łatwo nie jest zwolnić takiego pracownika. Koleżanka z pokoju odchodzi we wrześniu bo dostała awans a ja zostanę z tym wszystkim sama, z jej robotą (a za bardzo nie wiem co ona robi) i ze swoją i nie daj Bóg z tym nowym ciulem kierownikiem. Nie wiem co robić, czuje się jak w pułapce. Mój m ma w lipcu urodziny i stuknie mu 37 on też mówi że starym ojcem nie chce być. Dzisiaj rano sam mi powiedział, że daję nam 2 miesiące bo potem nie wiadomo jak będzie z moją pracą.Więc jak w ciągu 2 miesięcy się nie uda to dostanę odpowiedź na nurtujące mnie pytanie czy będę mieć jeszcze kiedyś drugie dziecko.Najchętniej poszłabym do domu i się zryczała na maksa.
Kacha.. Mam dokładnie tyle samo lat co ty, i nie mam ani jednego dzidzia... Wciaz liczę na to ze sie uda i ze to wcale jeszcze nie jest za pozno. Kciuki!

Paraplu pisala na innym watku, ze dzidzia nie zyje, myslalam, ze i Wam pisala :( to baaardzo przykre :(
O matko... Ale smutna wiadomosc!! Paraplu, tak mi przykro... :(

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Jeszcze mam nadzieję, że karty się odwrócą bo tu u nas w pracy ostatnio wszystko dynamicznie się zmienia. Będziemy próbować intensywnie starać się przez te 2 miesiące. Choć taka presja za dobra nie jest.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Jeszcze mam nadzieję, że karty się odwrócą bo tu u nas w pracy ostatnio wszystko dynamicznie się zmienia. Będziemy próbować intensywnie starać się przez te 2 miesiące. Choć taka presja za dobra nie jest.
zwykle w ciążę zachodzi się w "nieodpowiednim " momencie - typu właśnie dostałam pracę /awans / jadę na staż za granicę itp lub gdy się powie - dobra na razie pauza ze staraniem bo to nie ten czas

Po wizycie u mojego gina - wszystko ok. Zdziwił się że przy tak wysokim bhcg przy cp mnie lekarz do szpitala nie wysłał.
A na teraz mam brać omega med optima start dla starających się - tam jest ta w pełni aktywna forma kwasu foliowego (zwykły nie jest odpowiednio metabolizowany przez niektóre kobiety). Do zrobienia na wszelki wypadek wymaz z pochwy na chlamydie i badanie na cytomegalię. Jeśli jestem przy kasie to genetyka na trombofolię.
I jak tylko okres się spóźnia od razu test i z pozytywnym do niego po zastrzyki z heparyny

reklama
Po wizycie u mojego gina - wszystko ok. Zdziwił się że przy tak wysokim bhcg przy cp mnie lekarz do szpitala nie wysłał.
A na teraz mam brać omega med optima start dla starających się - tam jest ta w pełni aktywna forma kwasu foliowego (zwykły nie jest odpowiednio metabolizowany przez niektóre kobiety). Do zrobienia na wszelki wypadek wymaz z pochwy na chlamydie i badanie na cytomegalię. Jeśli jestem przy kasie to genetyka na trombofolię.
I jak tylko okres się spóźnia od razu test i z pozytywnym do niego po zastrzyki z heparyny
Uh trochę tego masz :)
Powodzonka !!

Do góry