reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Konwalijka bardzo mi przykro :hmm: Mam nadzieje ze los obdarzy Cie podwojnie!

Paparaplu zartujesz z tymi legginsami ze nie pasuje koszula heee
Ja lubie nosic szczegolnie te dzinsopodobne z wyższym stanem w roznych odcieniach zarowno koszula właśnie i buciki ala sportowe( ale nie adidasy bo te nie zaloze nawet do osiedlowego sklepu ..jakos typowe do biegania itp. lubie kiedy cwicze:-D)koszulki krotsze dluzsze tyle ze nie obcisle i mam o 10 lat mniej :laugh2: ..przelamuje sie spróbuj:sorry:

A brzusioo słodko..już widze go oczami wyobrazni w ostatnim trymestrze:laugh2:

reklama
Wiecie co dziewczyny ..w pierwszej ciąży wręcz nie moglam ale doczekać odstajacego brzuszka..w drugiej nie az Tak bo wiedziałam jak to sie później konczy:-p heee najbardziej lubiłam 2 trymestr
..brzusioo w sam raz i dolegliwości puszczaly jak pewnie większość brzuchatek:biggrin2: no a teraz nie chciałabym mieć znów ogromniastego brzucha a w sam raz no ale nie na wszystko mamy wplyw:laugh2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie martwcie sie waga wszystko da sie doprowadzic do stanu z przed ciazy. Ja gdy dowiwdzialam sie ze jestem w ciazy wazylam nie cale 50 kg przed porodem wazylam 2 razy tylechodzaca pilka plazowa a po 2 latach waga znow wskazuje 50kg. Wszystko da sie zrobic.wiec glowa do gory kobiety :-)

ONA ONA ONA no mam raptem 2 koszule ktore mi pasuja do legginsow. Reszta sie nie nadaje. A kupowac specjalnie to mi sie nie chce. Na sama mysl o ubraniowych zakupach mam dreszcze.
Poki co dobrze mi na sportowo. Do lekarza i na jakis wypad mam wlasnie 2 dluzsze koszule do legginsow. Jak juz bede zdesperowana to pojde cos kupic :)

@Konwalijka jak sie chce to mazna szybko schudnac. Ja przed ciaza schudlam 11kg w 3 miesiace :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny nie martwcie sie waga wszystko da sie doprowadzic do stanu z przed ciazy. Ja gdy dowiwdzialam sie ze jestem w ciazy wazylam nie cale 50 kg przed porodem wazylam 2 razy tylechodzaca pilka plazowa a po 2 latach waga znow wskazuje 50kg. Wszystko da sie zrobic.wiec glowa do gory kobiety :-)

To ja Ci Konwalijko powiem ze w pierwszej ciąży 58kg gdy zaszlam..przybrałam 24kg ..woda..tydzien po porodzie 53kg przy wzroście 172! Dodam ze karmilam 10miesięcy i przsstalam ze wzgleduna zdrowie no ale maly był straszna pyza. Gdy mial 2 miesiace wazyl 8200 :errr:. Nie mogłam przybrać i jak oglądam swoje zdjęcia z tamtego okresu to masakra..w drugiej to samo przybralam ale do 58 kg wróciłam w 3 miesiace bez jakis ćwiczeń i diet.bylam wkurzona bo czulam sie dobrze jak mialam 62 i teraz tyle waze. Odzywiam sie zdrowo zawsze tak bylo.. Teraz duzo cwicze to mam nadzieje tak nie spuchnac:laugh2:
Bedzie dobrze i tak

Paparaplu kupowac na sile nie ma co..tylko szkoda kasy .. Jesli bedzie mi dane to moze kupie sobie spodnie ciążowe ale to tez nie wiem .. I choc lubie sie ubrać tak tu szalec zapewne mi się nie bedzie chciało ibede kombinowac z tego co mam haa.i wbrew pozorom tez nie lubie marnowac czas na lazenie po sklepach..lubie wejsc kupic wyjsc...a spozywczyxh Wiekszych nienawidze... Zawsze wszyscy razem albo M sam ..dopelniamy się ha

Dziewczyny, waga to nie wszystko. Jak ktoś uważa, że ma za dużo kg i ma wystarczajaco silnej woli oraz nie ma zdrowotnych utrudniaczy to wróci do normy.

Gorsze są zdrowotne komplikacje, które mogą się trafić i zagrozić życiu mamy i/albo dziecka... A reszta? Do ogarnięcia :)

Ja za kilka dni znowu ruszam z ograniczaniem korytka, jestem (nie)stety z tych grubszych, schudłam 9kg ostatnio, od najgorszych czasów schudłam 14 kg... Wczoraj i dzis sobie odpuściłam i autentycznie dogadzam sobie jedzeniem, bo mam taki nastrój [emoji22] ostatnie paręnaście dni też były odpuszczeniem diety. Ale u mnie to fazami jest zawsze... :/

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam taką galaretę z mózgu, że mylą mi się imiona własnych dzieci.

Siedzę na łóżku i tak ziewam, że zaraz telefon połknę. Wczoraj byłam u koleżanki i też tak ziewałam aż w końcu powiedziała " ale Cię muszę nudzić".

O 3 trymestrze ciąży oraz o samym porodzie nie myślę. O 3 trymestrze w ciąży bliźniaczej też nie myślę. Samo myślenie o tym mnie przerasta.

Muszę sprawdzić test i gacie.

Z wagą nie mam problemów ale będę miała. O tym też nie myślę.

Co się będę na noc denerwować:laugh2:

reklama
To ja Ci Konwalijko powiem ze w pierwszej ciąży 58kg gdy zaszlam..przybrałam 24kg ..woda..tydzien po porodzie 53kg przy wzroście 172! Dodam ze karmilam 10miesięcy i przsstalam ze wzgleduna zdrowie no ale maly był straszna pyza. Gdy mial 2 miesiace wazyl 8200 :errr:. Nie mogłam przybrać i jak oglądam swoje zdjęcia z tamtego okresu to masakra..w drugiej to samo przybralam ale do 58 kg wróciłam w 3 miesiace bez jakis ćwiczeń i diet.bylam wkurzona bo czulam sie dobrze jak mialam 62 i teraz tyle waze. Odzywiam sie zdrowo zawsze tak bylo.. Teraz duzo cwicze to mam nadzieje tak nie spuchnac:laugh2:
Bedzie dobrze i tak
To zalezy wsxystko od organizmu jedni nie moga przytyc inni nie moga schudnac sprawa indywidualna.ja karmilam swojego rok jak mual 2 miwsiace wazyl podobnie jak twoj 8400 ja zawsze zdrowo sie odzywialam nie jadlaam za dwoje i wraz tyle kg

Do góry