reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Konwalijka bardzo mi przykro :hmm: Mam nadzieje ze los obdarzy Cie podwojnie!

Paparaplu zartujesz z tymi legginsami ze nie pasuje koszula heee
Ja lubie nosic szczegolnie te dzinsopodobne z wyższym stanem w roznych odcieniach zarowno koszula właśnie i buciki ala sportowe( ale nie adidasy bo te nie zaloze nawet do osiedlowego sklepu ..jakos typowe do biegania itp. lubie kiedy cwicze:-D)koszulki krotsze dluzsze tyle ze nie obcisle i mam o 10 lat mniej :laugh2: ..przelamuje sie spróbuj:sorry:

A brzusioo słodko..już widze go oczami wyobrazni w ostatnim trymestrze:laugh2:

reklama
Wiecie co dziewczyny ..w pierwszej ciąży wręcz nie moglam ale doczekać odstajacego brzuszka..w drugiej nie az Tak bo wiedziałam jak to sie później konczy:-p heee najbardziej lubiłam 2 trymestr
..brzusioo w sam raz i dolegliwości puszczaly jak pewnie większość brzuchatek:biggrin2: no a teraz nie chciałabym mieć znów ogromniastego brzucha a w sam raz no ale nie na wszystko mamy wplyw:laugh2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie martwcie sie waga wszystko da sie doprowadzic do stanu z przed ciazy. Ja gdy dowiwdzialam sie ze jestem w ciazy wazylam nie cale 50 kg przed porodem wazylam 2 razy tylechodzaca pilka plazowa a po 2 latach waga znow wskazuje 50kg. Wszystko da sie zrobic.wiec glowa do gory kobiety :-)

ONA ONA ONA no mam raptem 2 koszule ktore mi pasuja do legginsow. Reszta sie nie nadaje. A kupowac specjalnie to mi sie nie chce. Na sama mysl o ubraniowych zakupach mam dreszcze.
Poki co dobrze mi na sportowo. Do lekarza i na jakis wypad mam wlasnie 2 dluzsze koszule do legginsow. Jak juz bede zdesperowana to pojde cos kupic :)

@Konwalijka jak sie chce to mazna szybko schudnac. Ja przed ciaza schudlam 11kg w 3 miesiace :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny nie martwcie sie waga wszystko da sie doprowadzic do stanu z przed ciazy. Ja gdy dowiwdzialam sie ze jestem w ciazy wazylam nie cale 50 kg przed porodem wazylam 2 razy tylechodzaca pilka plazowa a po 2 latach waga znow wskazuje 50kg. Wszystko da sie zrobic.wiec glowa do gory kobiety :-)

To ja Ci Konwalijko powiem ze w pierwszej ciąży 58kg gdy zaszlam..przybrałam 24kg ..woda..tydzien po porodzie 53kg przy wzroście 172! Dodam ze karmilam 10miesięcy i przsstalam ze wzgleduna zdrowie no ale maly był straszna pyza. Gdy mial 2 miesiace wazyl 8200 :errr:. Nie mogłam przybrać i jak oglądam swoje zdjęcia z tamtego okresu to masakra..w drugiej to samo przybralam ale do 58 kg wróciłam w 3 miesiace bez jakis ćwiczeń i diet.bylam wkurzona bo czulam sie dobrze jak mialam 62 i teraz tyle waze. Odzywiam sie zdrowo zawsze tak bylo.. Teraz duzo cwicze to mam nadzieje tak nie spuchnac:laugh2:
Bedzie dobrze i tak

Paparaplu kupowac na sile nie ma co..tylko szkoda kasy .. Jesli bedzie mi dane to moze kupie sobie spodnie ciążowe ale to tez nie wiem .. I choc lubie sie ubrać tak tu szalec zapewne mi się nie bedzie chciało ibede kombinowac z tego co mam haa.i wbrew pozorom tez nie lubie marnowac czas na lazenie po sklepach..lubie wejsc kupic wyjsc...a spozywczyxh Wiekszych nienawidze... Zawsze wszyscy razem albo M sam ..dopelniamy się ha

Dziewczyny, waga to nie wszystko. Jak ktoś uważa, że ma za dużo kg i ma wystarczajaco silnej woli oraz nie ma zdrowotnych utrudniaczy to wróci do normy.

Gorsze są zdrowotne komplikacje, które mogą się trafić i zagrozić życiu mamy i/albo dziecka... A reszta? Do ogarnięcia :)

Ja za kilka dni znowu ruszam z ograniczaniem korytka, jestem (nie)stety z tych grubszych, schudłam 9kg ostatnio, od najgorszych czasów schudłam 14 kg... Wczoraj i dzis sobie odpuściłam i autentycznie dogadzam sobie jedzeniem, bo mam taki nastrój [emoji22] ostatnie paręnaście dni też były odpuszczeniem diety. Ale u mnie to fazami jest zawsze... :/

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam taką galaretę z mózgu, że mylą mi się imiona własnych dzieci.

Siedzę na łóżku i tak ziewam, że zaraz telefon połknę. Wczoraj byłam u koleżanki i też tak ziewałam aż w końcu powiedziała " ale Cię muszę nudzić".

O 3 trymestrze ciąży oraz o samym porodzie nie myślę. O 3 trymestrze w ciąży bliźniaczej też nie myślę. Samo myślenie o tym mnie przerasta.

Muszę sprawdzić test i gacie.

Z wagą nie mam problemów ale będę miała. O tym też nie myślę.

Co się będę na noc denerwować:laugh2:

reklama
To ja Ci Konwalijko powiem ze w pierwszej ciąży 58kg gdy zaszlam..przybrałam 24kg ..woda..tydzien po porodzie 53kg przy wzroście 172! Dodam ze karmilam 10miesięcy i przsstalam ze wzgleduna zdrowie no ale maly był straszna pyza. Gdy mial 2 miesiace wazyl 8200 :errr:. Nie mogłam przybrać i jak oglądam swoje zdjęcia z tamtego okresu to masakra..w drugiej to samo przybralam ale do 58 kg wróciłam w 3 miesiace bez jakis ćwiczeń i diet.bylam wkurzona bo czulam sie dobrze jak mialam 62 i teraz tyle waze. Odzywiam sie zdrowo zawsze tak bylo.. Teraz duzo cwicze to mam nadzieje tak nie spuchnac:laugh2:
Bedzie dobrze i tak
To zalezy wsxystko od organizmu jedni nie moga przytyc inni nie moga schudnac sprawa indywidualna.ja karmilam swojego rok jak mual 2 miwsiace wazyl podobnie jak twoj 8400 ja zawsze zdrowo sie odzywialam nie jadlaam za dwoje i wraz tyle kg

Do góry