reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jestem oburzona. Jestem tak oburzona, że aż musiałam się zalogować.

Szukałam czegoś na forum (chyba wspomnień sprzed 7 lat). Trafiłam przypadkiem tutaj i tak mnie wciągnęło, że przeczytałam. Wszystko. Jak książkę.
Śmiałam się i płakałam razem z Wami.

I kiedy już byłam tak blisko końca, kiedy duma z wytrwałości sięgała zenitu razem z ciekawością co dalej? Co będzie w nowym odcinku? Wtedy schowałyście się na prywatnym!

O wy jędze i czarownice!
Proszę mi tu natychmiast wrócić!

@berta @Paraplu @Windy @StorAnia i reszta zakamuflowana w jamach forum, protestuję!

I proszę mi nie grzebać w profilu

reklama
@Hope eee no ja jestem caly czas :) tylko ostatnio tak jakos lenia zalapalam a i nie chce Was meczyc moim wyimaginowanym strachem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jestem oburzona. Jestem tak oburzona, że aż musiałam się zalogować.

Szukałam czegoś na forum (chyba wspomnień sprzed 7 lat). Trafiłam przypadkiem tutaj i tak mnie wciągnęło, że przeczytałam. Wszystko. Jak książkę.
Śmiałam się i płakałam razem z Wami.

I kiedy już byłam tak blisko końca, kiedy duma z wytrwałości sięgała zenitu razem z ciekawością co dalej? Co będzie w nowym odcinku? Wtedy schowałyście się na prywatnym!

O wy jędze i czarownice!
Proszę mi tu natychmiast wrócić!

@berta @Paraplu @Windy @StorAnia i reszta zakamuflowana w jamach forum, protestuję!

I proszę mi nie grzebać w profilu
Też nad tym ubolewam [emoji53].Niestety dziewczyny podjęły taką decyzję.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie nic sie nie dzieje a glowa mi spokoju nie daje :( w czwartek bylam na USG i wszystko cud, miod i malinka.
Kolejne 14 sierpnia. Najchetniej bym przespala te 2 tygodnie. Ciezko psychicznie znosze ta ciaze mimo, ze kompletnie nie mam podstaw. Dzieci rosna rowno, maja idealny wzrost, zadnych plamien, boli, skorczt, krwiakoe, no do niczego nie da sie doczepic. A glowa i tak sie stresuje :/

A który to już tydzień?
Ja z koleżanką z innego forum ,żeby uwierzyć, ze wszystko tym rezem bedzie dobrze kupilysmy małe skarpetki w ramach terapi.Chciała bym swoją ciaze jak Lewandowska przechodzić [emoji23][emoji23][emoji23].

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@StorAnia ja mam 39 lat i zastanawiam się, czy w ogóle jakieś szanse. Ale jak poczytałam o Twoich zmaganiach z czasem i zdrowiem to przyznam, że nie chciałabym przeżywać tego samego. Podziwiam Cię i podziwiam siłę jaką wykazujesz. Mimo tego, że już w życiu musiałaś walczyć o siebie, o córkę, wciąż znajdujesz siłę na kolejną bitwę. Jesteś niewiele ode mnie starsza, dziś 40-latka to jeszcze młoda doopa i ja tak myślę i o Tobie i o sobie!

I tak myślę...Najgorsze, co można sobie i najbliższym zrobić, to trwać w oczekiwaniu. Warto żyć dziś, bo tylko dziś trwa i tylko dziś jest pewne. Jutra nie ma.

@Paraplu tak mnie zaskoczyłaś tymi bliźniakami jednojajowymi, że jeszcze szczęki nie pozbierałam z podłogi :shocked2: Jak tak można, bez konsultacji z innymi :laugh2:
Twoje obawy są całkiem naturalne przy planowanym i świadomym macierzyństwie. Najprościej jest nie wiedzieć no ale po ptokach, mózgu już nie wybielisz. Myślę jak tu Cię pocieszyć ale średnio mi to zwykle wychodzi o_O Prawdziwy strach pojawia się znacznie później, narodziny dziecka to dopiero początek ( no to pocieszyłam).

Robisz wszystko co możesz, reszta jest w rękach natury. Ja wiem, że człowiekowi się wydaje, że jak chce to musi być bo chce i koniec. A to tak nie działa. Przetrwasz. Urodzisz. Będziesz płakać nad rozstępami albo gumową kuciambą rozklapichą. Matka jest najsilniejszą istotą na ziemię. Nie wątpię w to :rofl:

@alunia87 dzisiaj 11tc+5 :)
No ja na pierwszy trymestr narzekac nie moge. Zero mdlosci, wymiotow, humorow i innych przypadlosci. No ogolnie super, tylko ta glowa mi sie stresuje przez stracona poprzednia ciaze.

@Hope ahahaha to sobie pomysl co my przezywamy [emoji23] niby wiem, ze dwojka, niby wiemy, ze na USG widac dwojke, niby mowimy w liczbie mnogiej "dzieci" ale to nadal dosc abstrakcyjne dla nas [emoji23]
Nie wiem kiedy na serio to do nas dotrze :) chyba dopiero jak sie urodza [emoji23]

Faktycznie, "pocieszylas" [emoji23][emoji23][emoji23]

Spoko, polecam się :laugh2::sorry:
A jakie dziwne gdy ktoś powie mama tata. Jaka mama, że ja mama? Ja do dziś nie przywykłam, szczególnie, że najpierw jestem ja, potem mój zawód i dopiero później, że mama.
Zleci szybko. Będzie dobrze, czasem źle. Jak to w życiu. Pamiętam jak na pierwszym usg lekarka powiedziała: no i mamy jedno.
Kiedyś nie do końca rozumiałam co mogła mieć na myśli :laugh2:

Wszystko się ułoży. Zawsze się układa :-) :)

Moje drogie powiedzcie mi czy hcg calkowite to jest coś innego niz beta hcg? Czy tylko nazwa inna? Bo mowilam babce ze chce beta hcg a na wyniku mam hcg calkowite-549. Czy to dobrze?

Moje drogie powiedzcie mi czy hcg calkowite to jest coś innego niz beta hcg? Czy tylko nazwa inna? Bo mowilam babce ze chce beta hcg a na wyniku mam hcg calkowite-549. Czy to dobrze?

Tak, to dwa rozne badania.
Hcg calkowite bada podjednostke alfa i beta.
Podjednostke alfa ma tez np. hormon LH i to moze sztucznie zawyzac wynik.
Podjednostka beta jest charakterystyczna dla gonadotropiny kosmowkowej i nie wystepuje w innych hormonach. Dlatego beta-hcg jest lepszym i popularniejszym badaniem stwiedzania ciazy i prawidlowego rozwoju ciazy.

Twoj wynik to ewidentnie ciaza [emoji16][emoji323][emoji322][emoji173]️ tylko zebys przypadkiem nie zeobila sobie teraz bety i probowala porwnac wyniki/przyrost bo Ci wyjda kwiatki.

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

reklama
Tak, to dwa rozne badania.
Hcg calkowite bada podjednostke alfa i beta.
Podjednostke alfa ma tez np. hormon LH i to moze sztucznie zawyzac wynik.
Podjednostka beta jest charakterystyczna dla gonadotropiny kosmowkowej i nie wystepuje w innych hormonach. Dlatego beta-hcg jest lepszym i popularniejszym badaniem stwiedzania ciazy i prawidlowego rozwoju ciazy.

Twoj wynik to ewidentnie ciaza [emoji16][emoji323][emoji322][emoji173]️ tylko zebys przypadkiem nie zeobila sobie teraz bety i probowala porwnac wyniki/przyrost bo Ci wyjda kwiatki.

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

Wyświetliły mi się normy tego laboratorium gdzie badałam i wygląda ok- mieści się tak 4-5 tydz czyli skoro 28 dc to się zgadza.
A wiesz chodziło mi przez chwilkę ponowne badanie ale odpuszczam.... co ma być to i tak będzie. Wizytę będę mieć w poniedziałek żeby już można było zobaczyć chociaż pęcherzyk ciążowy.

Do góry