reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Według kalendarza dokładnie dziś mam dzień owulacji 16 dzień cyklu przy cyklu 30 dniowym (według aplikacji) i właśnie od 16 dnia cyklu miałam brac 2 razy dziennie przez 10 dni

Gosiu, dziękuję [emoji11]może lepiej iść wcześniej, bo może lekarz progesteron na podtrzymanie zaleci. Ja wiem odkąd z obecnym lekarzem staramy się o ciążę, że jak tylko wyjdzie mi w dzień @ test albo beta pozytywny, to mam od razu brać duphaston 2x1 i umawiać wizytę u niego.

Asiu, bardzo mi przykro z powodu aniołka [emoji17] to jednak zawsze ruletka, każdemu może się przytrafić [emoji17] trzymam kciuki, będzie dobrze! [emoji11]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

No i wlasnie tu cały problem.
Bo o ile metyle kazali mi brać i biorę dzielnie o tyle i genetyk i ginekolog twierdzą ze nie ma wskazań do heparyny. I ze dzidziuś umarł przez ZD a nie krzepliwość. I ze przy braku wskazań więcej z heparyny szkody niż pożytku. A acardem się nie poratuje bo jestem uczulona...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ZaczarowanaKicia - fakt, duphaston może zahamować owu, jeśli do niej nie dojdzie przed jego wzięciem. Testy owu też mają różną skuteczność. Ciężko mi Ci coś doradzić, bo nie jestem lekarzem...

Asiu, zaufaj lekarzom. Czasami są ignorantami, ale Twoje zdrowie też jest ważne i trzeba mieć to na uwadze. Mam nadzieję, że znają się na rzeczy i pomogą Ci [emoji11]

Asiu ja nie mam żadnych mutacji,a mimo wszystko biorę heparyne i kwas metylowy...Ja nie dałabym rady inaczej,mój lekarz przepisuje mi bez słowa na ryczałt...wejdź może na wątek poronienia nawykowe,tam dziewczyny znają się na rzeczy i podpowiedzą :) moim zdaniem powinnaś brać heparyne

Asiu ja nie mam żadnych mutacji,a mimo wszystko biorę heparyne i kwas metylowy...Ja nie dałabym rady inaczej,mój lekarz przepisuje mi bez słowa na ryczałt...wejdź może na wątek poronienia nawykowe,tam dziewczyny znają się na rzeczy i podpowiedzą :) moim zdaniem powinnaś brać heparyne

Nie dała bys rady- tj co się działo jeśli nie brałaś ?

reklama
Nie dała bys rady- tj co się działo jeśli nie brałaś ?

Ja mam za sobą 3 poronienia :( ostatnie w lutym i testy dna wykluczyly wadę genetyczną jako powód obumarcia płodu...obecnie jestem w 11tc i biorę acard ( można aspiryne,zaax) duphaston,luteina,kwas metylowy,pregna plus oraz heparyne,do tego B6 i B12 w metylowej firmie...Ja jestem zdrowa,ale prawdopodobnie powstał mikrozakrzep i to jest powód moich strat...teraz mam leki i póki co wszystko jest ok.

Do góry