reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No mnie np tez bolą, a konkretnie jedna, ale od wczoraj brzuch mnie lekko pobolewa, tak jak na @, wiec tez się jej spodziewam ... P.S. @Lanvin jakim termometrem mierzysz temperaturę? Bo wszędzie niby piszą, ze najlepszy taki zwykły szklany, więc dziś w Rossmanie zakupilam takowy, a tam w ulotce jak byk: " nie nadaje się do pomiarów specyficznych, np wyznaczania owulacji " [emoji19]

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Tu masz np: Link do: Termometr elektroniczny Geratherm, Basal Digital, owulacyjny, 1 sztuka - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl

reklama
Dziewuszki a jeszcze jedno pytanie do Was. Duphoston mialam zalecony od 10-24 dnia cyklu tzn. Do dzisiaj. W nocy i raz w dzień pojawiły się kreseczki krwi wraz ze śluzem i dziś zaczęły mnie bolec piersi. I tu moje pytanie: jeśli Okaże się iż jestem w ciąży to czy przerwanie duphostanu nie spowoduje nic złego?

Dziewuszki a jeszcze jedno pytanie do Was. Duphoston mialam zalecony od 10-24 dnia cyklu tzn. Do dzisiaj. W nocy i raz w dzień pojawiły się kreseczki krwi wraz ze śluzem i dziś zaczęły mnie bolec piersi. I tu moje pytanie: jeśli Okaże się iż jestem w ciąży to czy przerwanie duphostanu nie spowoduje nic złego?
Według mnie powinnaś brać dalej jeśli masz problemy z donoszeniem ciąży. Chyba jesteś nowa i nie znam twojej historii :-)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja byłam prywatnie u ginekologa byłam badana miałam usg ale byłam po owulacji dał ten lek bo miałam długie cykle i żeby je skręcić powiedział że daje ten col
No bo faktycznie podobno pęcherzyk wcześniej dojrzewa i owu jest wcześniej. Ale mimo wszystko powinno się monitorować te cykle na clo żeby niedoprowadzic do hiperstymulacji.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Według mnie powinnaś brać dalej jeśli masz problemy z donoszeniem ciąży. Chyba jesteś nowa i nie znam twojej historii :-)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Przypomnę swoją historię w listopadzie 2016 roku postanowiliśmy z mężem że postaramy się o dzidziusia. No i udało nam się za pierwszym razem na poczatku grudnia Okazało się że jestem w ciąży. Niestety nasza radość nie trwała zbyt długo ponieważ 28 grudnia poroniłam. Miałam zabieg łyzeczkowania. Po 4 tygodniach od zabiegu dostałam okres. W marcu zaczęliśmy się starać ponownie. Ale do tej pory bez efektu. W 12 DC byłam u ginekologa który stwierdził że wszystko wygląda dobrze. Widział jajeczko dominujące i przepisał mi duphoston. Od dzisiaj moje piersi zaczęły dość mocno bolec no i tak jak napisalam we wcześniejszy ch listach w nocy pojawiło się plamienie i w ciągu dnia. Do dziś przyjmuje duphoston i teraz nie wiem co mamrobić.

Do góry