reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mamy się normalnie starać. Luteina w niczym nie przeszkadza. Ona ułatwia owulację i jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia to pomaga ją utrzymać ciążę. Luteina to progesteron. Już kiedyś ja brałam jak mi się cykle rozregulowały przez antykoncepcyjne tabletki i pomogła mi zajść w pierwszą ciąże -tzn łatwiej mi było ustalić wtedy owulację:)
Wiem, że to progesteron i ze ułatwia utrzymanie ciąży. Ale to nie jest tak, że jak zaczniesz brać przed owu, to owu będzie zablokowana i luteina tylko wywoła @?

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, zrobiłam dziś rano kolejny test, tak jak radziłyście i już się nawet nastawiłam na kolejną białą krechę, ale jest całkowity, zwykły, obrzydliwy negatyw, więc cóż, nie wiem, czy to dobrze, czy źle ... Ale ciągle jeszcze mam nadzieję, bo chyba za wcześnie. :oo2:

Dziewczyny, zrobiłam dziś rano kolejny test, tak jak radziłyście i już się nawet nastawiłam na kolejną białą krechę, ale jest całkowity, zwykły, obrzydliwy negatyw, więc cóż, nie wiem, czy to dobrze, czy źle ... Ale ciągle jeszcze mam nadzieję, bo chyba za wcześnie. :oo2:
Ale po co robisz testy tak wcześnie? Nie ma możliwości, żeby wyszedł, ile jesteś dpo? 8? Zdecydowanie za szybko na test, niepotrzebnie się dolujesz :)

No wiem, tylko nie wiem, czy czytałas, ale wyszły mi 2 razy pod rząd dziwne białe kreski na teście, więc chciałam sprawdzić, czy i 3 wyjdzie taki sam, czy normalny, tylko po to, wiem, że jest zbyt wczesnie.

Hej dziewczynki :)

@Lanvin trzymam kciuki :)
@cheebay Piękna mamuśka - rośnijcie zdrowo :)
@arrow92 Moim zdaniem wczoraj pozytyw :) owulacja może wystąpić do nawet 36 godzin od pozytywnego testu, także działacie :) powodzenia :)

Ja byłam wczoraj na wizycie u ginekolog z tymi wynikami. Faktycznie jest małe zaburzenie tzn z tego co zrozumiałam to FSH powinno być wyższe od LH ale tylko wtedy kiedy jest badane do 5 dnia cyklu. Natomiast około 24 godziny przed owulacja LH zawsze będzie wyższe. Na wizycie z USG byłam 10.05 i wtedy powiedziała że jajniki są bardzo aktywne z dużymi pęcherzykami około 2 cm. Ovu wyznaczyło mi owulację na 14.05., a wyniki robiłam 15.05. rano więc wszystko się układa w całość :p
A że ostatnią @ miałam 10.03 to przepisała mi Luteinę na wywołanie i tak przez 3 miesiące. Mam brać przez 5 dni i czekać na @, a potem w 16 dc znów 5 dni i tak przez 3 cykle.
No to tyle i mam nadzieje że pomoże :) bo mam dość już tego cyklu!

U nas dziś zapowiadają 25 stopni :) Super :)
Teraz poszukam sobie jakiś wzorek paznokci bo wybieram się do kosmetyczki po pracy.

O to pochwal się jak Ci kosmetyczka zmaluje paznokietki.

:(

Co z tego, że czuję potrzebę zmian, jak nie mam jak się ruszyć z miejsca :(

Powiem Ci tak, potrzebujesz silnej motywacji. Jak nie Lidl to są jeszcze inne furtki kochana. Szukaj czytaj dopytuj. Nie chcą wpuścić drzwiami wladuj się oknem :) polecam profil i filmy motywujące Olgi Koziarowskiej. Byłam ostatnio na jej warsztatach Sukces to ja. Takie tam bzdety o zakładaniu swojego biznesu myślałam... a okazało się ze dostałam mega wsparcie psychologiczne i motywujące. Otworzyłam oczy na rzeczy o których nie zdawałam sobie sprawy . Dodatkowo poznałam praktyczne tajniki założenia i prowadzenia swojego biznesu.

Dziś albo jutro owu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
:*

24-36 h po pozytywnym teście. Najlepiej zmierz temperaturę, będzie pewność :)

Tak zrobię [emoji1320]

Melduje z rana, że piersi wciąż bolą, to dobrze [emoji2] dzisiaj chyba 8dpo, jeszcze kilka dni...w sobotę już się będę stresować, czy w niedzielę tempka spadnie :)

1495001950-aaaaaa.png

Oooo obiecująca temperatura. Jeszcze kilka dni i zobaczysz dwie II [emoji1307]

myślę że pozytyw :) działajcie
OK Wy tez [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No wiem, tylko nie wiem, czy czytałas, ale wyszły mi 2 razy pod rząd dziwne białe kreski na teście, więc chciałam sprawdzić, czy i 3 wyjdzie taki sam, czy normalny, tylko po to, wiem, że jest zbyt wczesnie.
Odpisywałam Ci, więc czytałam :) tylko pisaliśmy, żebyś poczekala do terminu @ z kolejnym testem. Wiadomo, że tamte były wadliwe. To jest często tak, że człowiek niby wie, że to za wcześnie, ale i tak mu później przykro. Nie testuj juz do terminu, po co masz się denerwować później :)

Odpisywałam Ci, więc czytałam :) tylko pisaliśmy, żebyś poczekala do terminu @ z kolejnym testem. Wiadomo, że tamte były wadliwe. To jest często tak, że człowiek niby wie, że to za wcześnie, ale i tak mu później przykro. Nie testuj juz do terminu, po co masz się denerwować później :)

No tak, masz rację, po prostu Nessi zasugerowała, żeby zrobić trzeci, to zrobiłam :) Kolejny zrobię dopiero w dzień spodziewanej @. :sorry: Wmawiam sobie, że się nie nastawiam, ale tak naprawdę, to się strasznie nastawiam, więc czas sie dłuuuży :) Na pewno jak Wam wszystkim :oo2:

@cheebay piękna mamuska z Ciebie :)

u mnie podziałalismy wczoraj , owu miała być wczoraj albo dziś, mam nadzieje ze nie będzie z tego czworaczków
trojaczki są jeszcze do przeżycia..
dziś 15 dc
Zobacz załącznik 806836

Będzie dobrze Kotek
Najważniejsze, żeby jeden żołnierzyk przebił sie gdzie ma [emoji5][emoji5]

oar843r80zp6bzlz.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

reklama
Do góry