reklama
Dzień dobry dziewczyny. Przepraszam, że się nie udzielałam, ale wszystko czytałam na bieżąco. Mam ostatnie 2 dni jakiegoś doła. Poczytałam trochę o nawracaniu zrostów, o nawracaniu endometriozy - niby wszyscy mówią magiczne pół roku zanim się zacznie odnawiać. A ja już 2 miesiące po operacji. Starania chciałam rozpocząć w czerwcu ze względu na to że ciągle mnie boli lewy jajniki i chciałam żeby mi przeszło. I to nie tylko na owulację. Ciągle. Od 2 miesięcy. Jajnik, biodro, aż po plecy. Byłam na 2 kontrolach i niby wszystko ok...
Ale paraliżuje mnie myśl i wstrzymuje od starań, że jakoś tam zajdę w ciążę z tym bolącym jajnikiem i co? Zacznie się wszystko rozrastać, uciskać i co jak nie będę mogła wytrzymać z bólu przez 9 miesięcy?
I z jednej strony czekam żeby przestało boleć (a przy okazji leczę TSH i prolaktynę), a z drugiej słyszę tykający zegar bo zaraz miną 3 miesiące od operacji.
Sorki, że z rana tak mało pozytywnie, ale jakoś przez te myśli nawet spać za bardzo nie mogę.
Ale paraliżuje mnie myśl i wstrzymuje od starań, że jakoś tam zajdę w ciążę z tym bolącym jajnikiem i co? Zacznie się wszystko rozrastać, uciskać i co jak nie będę mogła wytrzymać z bólu przez 9 miesięcy?
I z jednej strony czekam żeby przestało boleć (a przy okazji leczę TSH i prolaktynę), a z drugiej słyszę tykający zegar bo zaraz miną 3 miesiące od operacji.
Sorki, że z rana tak mało pozytywnie, ale jakoś przez te myśli nawet spać za bardzo nie mogę.
Agatusia1
Fanka BB :)
Hej dziewczynki
@Lanvin trzymam kciuki
@cheebay Piękna mamuśka - rośnijcie zdrowo
@arrow92 Moim zdaniem wczoraj pozytyw owulacja może wystąpić do nawet 36 godzin od pozytywnego testu, także działacie powodzenia
Ja byłam wczoraj na wizycie u ginekolog z tymi wynikami. Faktycznie jest małe zaburzenie tzn z tego co zrozumiałam to FSH powinno być wyższe od LH ale tylko wtedy kiedy jest badane do 5 dnia cyklu. Natomiast około 24 godziny przed owulacja LH zawsze będzie wyższe. Na wizycie z USG byłam 10.05 i wtedy powiedziała że jajniki są bardzo aktywne z dużymi pęcherzykami około 2 cm. Ovu wyznaczyło mi owulację na 14.05., a wyniki robiłam 15.05. rano więc wszystko się układa w całość
A że ostatnią @ miałam 10.03 to przepisała mi Luteinę na wywołanie i tak przez 3 miesiące. Mam brać przez 5 dni i czekać na @, a potem w 16 dc znów 5 dni i tak przez 3 cykle.
No to tyle i mam nadzieje że pomoże bo mam dość już tego cyklu!
U nas dziś zapowiadają 25 stopni Super
Teraz poszukam sobie jakiś wzorek paznokci bo wybieram się do kosmetyczki po pracy.
@Lanvin trzymam kciuki
@arrow92 Moim zdaniem wczoraj pozytyw owulacja może wystąpić do nawet 36 godzin od pozytywnego testu, także działacie powodzenia
Ja byłam wczoraj na wizycie u ginekolog z tymi wynikami. Faktycznie jest małe zaburzenie tzn z tego co zrozumiałam to FSH powinno być wyższe od LH ale tylko wtedy kiedy jest badane do 5 dnia cyklu. Natomiast około 24 godziny przed owulacja LH zawsze będzie wyższe. Na wizycie z USG byłam 10.05 i wtedy powiedziała że jajniki są bardzo aktywne z dużymi pęcherzykami około 2 cm. Ovu wyznaczyło mi owulację na 14.05., a wyniki robiłam 15.05. rano więc wszystko się układa w całość
A że ostatnią @ miałam 10.03 to przepisała mi Luteinę na wywołanie i tak przez 3 miesiące. Mam brać przez 5 dni i czekać na @, a potem w 16 dc znów 5 dni i tak przez 3 cykle.
Teraz poszukam sobie jakiś wzorek paznokci bo wybieram się do kosmetyczki po pracy.
Spark
Dziś albo jutro owuWitam się z poranna kawa.
Działam już od wczoraj chociaż te testy to bardziej dla giagnostyki niż do próbowania... M jest dopiero miesiąc po operacji wiec nie wiadomo jak tam jego armia się regeneruje..
@Lanvin @CARMEN @cheebay @Spark dzieki za interpretacje powiedzcie mi jeszcze tylko kiedy mogę domniemać ze wystąpi owu? Muszę konkretnie wiedzieć żeby po 7 dniach iść na badanie progesteronu i prolaktyny. Wczoraj tak mnie bolało podbrzusze ze w pracy nie mogłam ustać. Albo pecherzyki rosły albo kij wie co... dzisiaj czuje obrzmienie znowu...
@Paraplu doskonale Cię rozumiem, ja robię to co miesiąc, świadomie... potem jest ryk...
@StorAnia nie ma co siedzieć w miejscu, jeżeli czujesz potrzebę zmian to działaj
@Lanvin [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]
@cheebay kwitniesz! [emoji1409]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Lanvin
:*Mi sie też nie podoba, oddychaj Lanvin [emoji14] jeszcze kilka dni ;*
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
24-36 h po pozytywnym teście. Najlepiej zmierz temperaturę, będzie pewnośćWitam się z poranna kawa.
Działam już od wczoraj chociaż te testy to bardziej dla giagnostyki niż do próbowania... M jest dopiero miesiąc po operacji wiec nie wiadomo jak tam jego armia się regeneruje..
@Lanvin @CARMEN @cheebay @Spark dzieki za interpretacje powiedzcie mi jeszcze tylko kiedy mogę domniemać ze wystąpi owu? Muszę konkretnie wiedzieć żeby po 7 dniach iść na badanie progesteronu i prolaktyny. Wczoraj tak mnie bolało podbrzusze ze w pracy nie mogłam ustać. Albo pecherzyki rosły albo kij wie co... dzisiaj czuje obrzmienie znowu...
@Paraplu doskonale Cię rozumiem, ja robię to co miesiąc, świadomie... potem jest ryk...
@StorAnia nie ma co siedzieć w miejscu, jeżeli czujesz potrzebę zmian to działaj
@Lanvin [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]
@cheebay kwitniesz! [emoji1409]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A ja Ci mówię, że dong by Ci to wyregulował tez czyli 3 cykle masz odpuszczone, bo @ będzie wywołana?Hej dziewczynki
@Lanvin trzymam kciuki
Ja byłam wczoraj na wizycie u ginekolog z tymi wynikami. Faktycznie jest małe zaburzenie tzn z tego co zrozumiałam to FSH powinno być wyższe od LH ale tylko wtedy kiedy jest badane do 5 dnia cyklu. Natomiast około 24 godziny przed owulacja LH zawsze będzie wyższe. Na wizycie z USG byłam 10.05 i wtedy powiedziała że jajniki są bardzo aktywne z dużymi pęcherzykami około 2 cm. Ovu wyznaczyło mi owulację na 14.05., a wyniki robiłam 15.05. rano więc wszystko się układa w całość [emoji14]
Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom
myślę że pozytyw działajcie
Dziewczyny sory ze tak z krzaków ale ten dzisiejszy test to już pozytyw?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
dobrze to wygląda trzymam kciuki żeby temp nie spadłaMelduje z rana, że piersi wciąż bolą, to dobrze [emoji2] dzisiaj chyba 8dpo, jeszcze kilka dni...w sobotę już się będę stresować, czy w niedzielę tempka spadnie
reklama
Agatusia1
:*
24-36 h po pozytywnym teście. Najlepiej zmierz temperaturę, będzie pewność
A ja Ci mówię, że dong by Ci to wyregulował tez czyli 3 cykle masz odpuszczone, bo @ będzie wywołana?
Mamy się normalnie starać. Luteina w niczym nie przeszkadza. Ona ułatwia owulację i jeśli dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia to pomaga ją utrzymać ciążę. Luteina to progesteron. Już kiedyś ja brałam jak mi się cykle rozregulowały przez antykoncepcyjne tabletki i pomogła mi zajść w pierwszą ciąże -tzn łatwiej mi było ustalić wtedy owulację