mam nadzieję że zapłodni tylko jeden pęcherzykBędzie dobrze Kotek
Najważniejsze, żeby jeden żołnierzyk przebił sie gdzie ma [emoji5][emoji5]
inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
reklama
Agatusia1
Fanka BB :)
Teraz to i tak jestem po owulacji (chyba) - temperatura wyższa od trzech dni. Gin powiedziała że Luteina w niczym nie przeszkadza a faktycznie kazała mi ją wziąć w następnym cyklu po 16 dc ( czyli teoretycznie po owulacji Zrobię tak - wezmę teraz 5 dni żeby już ten cykl się skończył a następny cykl po owulacji - chyba że znów będzie taki długi to wcześniej.Wiem, że to progesteron i ze ułatwia utrzymanie ciąży. Ale to nie jest tak, że jak zaczniesz brać przed owu, to owu będzie zablokowana i luteina tylko wywoła @?
Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom
Lanvin
Wiem, bo mam tak samo...to powoli zakrawa na chorobę psychiczną [emoji2]No tak, masz rację, po prostu Nessi zasugerowała, żeby zrobić trzeci, to zrobiłam Kolejny zrobię dopiero w dzień spodziewanej @. Wmawiam sobie, że się nie nastawiam, ale tak naprawdę, to się strasznie nastawiam, więc czas sie dłuuuży Na pewno jak Wam wszystkim
Ja podjęłam szybką, męską decyzję i właśnie zamówiłam jej 2 książki w empiku, bo mają -30%
Będzie dobrze, uda się tym razem!! [emoji110] [emoji110]mam nadzieję że zapłodni tylko jeden pęcherzyk
Ale dzialaliscie przed owu? Jest szansa na dzidzie?Teraz to i tak jestem po owulacji (chyba) - temperatura wyższa od trzech dni. Gin powiedziała że Luteina w niczym nie przeszkadza a faktycznie kazała mi ją wziąć w następnym cyklu po 16 dc ( czyli teoretycznie po owulacji Zrobię tak - wezmę teraz 5 dni żeby już ten cykl się skończył a następny cykl po owulacji - chyba że znów będzie taki długi to wcześniej.
MoKa
Dzień dobry dziewczyny. Przepraszam, że się nie udzielałam, ale wszystko czytałam na bieżąco. Mam ostatnie 2 dni jakiegoś doła. Poczytałam trochę o nawracaniu zrostów, o nawracaniu endometriozy - niby wszyscy mówią magiczne pół roku zanim się zacznie odnawiać. A ja już 2 miesiące po operacji. Starania chciałam rozpocząć w czerwcu ze względu na to że ciągle mnie boli lewy jajniki i chciałam żeby mi przeszło. I to nie tylko na owulację. Ciągle. Od 2 miesięcy. Jajnik, biodro, aż po plecy. Byłam na 2 kontrolach i niby wszystko ok...
Ale paraliżuje mnie myśl i wstrzymuje od starań, że jakoś tam zajdę w ciążę z tym bolącym jajnikiem i co? Zacznie się wszystko rozrastać, uciskać i co jak nie będę mogła wytrzymać z bólu przez 9 miesięcy?
I z jednej strony czekam żeby przestało boleć (a przy okazji leczę TSH i prolaktynę), a z drugiej słyszę tykający zegar bo zaraz miną 3 miesiące od operacji.
Sorki, że z rana tak mało pozytywnie, ale jakoś przez te myśli nawet spać za bardzo nie mogę.
Bardzo dobrze Cię rozumiem. Też ciągle o tym myślę. Pod koniec maja miną mi 3 miesiące od operacji. Jedna próba na cyklu naturalnym zaraz po operacji nieudana, druga na stymulacji CLO nieudana, trzecia iui nieudana Teraz jeszcze zanim wybiją 3 miesiące załapię się jeszcze na jedno iui ale cały czas patrzę na upływający czas i myślę czy już mi jakieś zrosty nie powracały bo dużo ich miałam a niby pół roku ale to średnia. Może być rok ok a może 4 miesiące to mnie przeraża i dlatego jeszcze bardziej przeżywam porażki...
Melduje z rana, że piersi wciąż bolą, to dobrze [emoji2] dzisiaj chyba 8dpo, jeszcze kilka dni...w sobotę już się będę stresować, czy w niedzielę tempka spadnie
Oj oj jak to ładnie wygląda wszystko bardzo trzymam kciuki!
Wiem, że to progesteron i ze ułatwia utrzymanie ciąży. Ale to nie jest tak, że jak zaczniesz brać przed owu, to owu będzie zablokowana i luteina tylko wywoła @?
Ja dlatego właśnie po iui musiałam przyjść na monitoring żeby sprawdzić czy owu była i za wcześnie nie brać luteiny żeby nie zablokować pęknięcia pęcherzyków więc owu.
@arrow92 @Lanvin ja ostatnio kuzynce kupiłam fajny prezent dla spodziewanego dzidziusia w sklepie internetowym crazyshop. Można tam spersonalizować prezenty. Zamówiłam śpioszki gdzie było napisane:
"50% - tu imię mamy,
50% - tu imię taty dziecka,
100% - imię bobasa".
I widziałam, że jest tam dużo ciekawych prezentów na Dzień Mamy. I każdy można spersonalizować i wpisać imię swojej mamy
Edit: zabrzmiałam jak jakaś reklama ale po prostu byłam mega zadowolona z jakości i niespotykanych prezentów więc Wam polecam
"50% - tu imię mamy,
100% - imię bobasa".
I widziałam, że jest tam dużo ciekawych prezentów na Dzień Mamy. I każdy można spersonalizować i wpisać imię swojej mamy
Edit: zabrzmiałam jak jakaś reklama ale po prostu byłam mega zadowolona z jakości i niespotykanych prezentów więc Wam polecam
Ostatnia edycja:
Agatusia1
Wiem, bo mam tak samo...to powoli zakrawa na chorobę psychiczną [emoji2]
Ja podjęłam szybką, męską decyzję i właśnie zamówiłam jej 2 książki w empiku, bo mają -30%
Będzie dobrze, uda się tym razem!! [emoji110] [emoji110]
Ale dzialaliscie przed owu? Jest szansa na dzidzie?
Jeśli była owulacja tego 14.05 to wstrzeliliśmy się w sam dzień owulacji więc może coś z tego będzie Polujemy na chłopca
Agatusia1
Lanvin
Powiem Wam dziewczyny, że bardzo Wam współczuję raczej nie komentuje, bo nie znam się na zrostach, tych operacjach itp i nie wiem, co odpowiedzieć, ale przykro mi, że musicie się dodatkowo borykać z takimi problemami ja tu każdej bardzo kibicuje, bo każde dwie kreski sprawiają, że wierzę, że mi też się w końcu uda. Uwielbiam tutaj z Wami pisać, ale chciałabym, żeby już wszystkie były w ciąży, czekam na ten zjazd ciężarówek i mamusiek [emoji2] będziecie prędzej, czy później w ciąży kochane, ja w to wierzę [emoji8]Bardzo dobrze Cię rozumiem. Też ciągle o tym myślę. Pod koniec maja miną mi 3 miesiące od operacji. Jedna próba na cyklu naturalnym zaraz po operacji nieudana, druga na stymulacji CLO nieudana, trzecia iui nieudana Teraz jeszcze zanim wybiją 3 miesiące załapię się jeszcze na jedno iui ale cały czas patrzę na upływający czas i myślę czy już mi jakieś zrosty nie powracały bo dużo ich miałam a niby pół roku ale to średnia. Może być rok ok a może 4 miesiące to mnie przeraża i dlatego jeszcze bardziej przeżywam porażki...
Oj oj jak to ładnie wygląda wszystko bardzo trzymam kciuki!
Ja dlatego właśnie po iui musiałam przyjść na monitoring żeby sprawdzić czy owu była i za wcześnie nie brać luteiny żeby nie zablokować pęknięcia pęcherzyków więc owu.
A co do luteiny, to właśnie tak mi się kojarzy, że blokuje pęknięcie pęcherzyka.
Ooo, muszę zobaczyć dla mojej mamy ostatnio najlepszym prezentem jest książka, pół roku temu podrzucilam jej kilka moich kryminałów dla zabicia nudy i tak się wkręcila, że muszę jej ciągle nowe tytuły podrzucac. Niedługo mnie dogoni w przeczytanych@arrow92 @Lanvin ja ostatnio kuzynce kupiłam fajny prezent dla spodziewanego dzidziusia w sklepie internetowym crazyshop. Można tam spersonalizować prezenty. Zamówiłam śpioszki gdzie było napisane:
"50% - tu imię mamy,
100% - imię bobasa".
O, a ja na dziewczynkę! Choć czuję, że jak się uda, to i tak będzie chłopiecJeśli była owulacja tego 14.05 to wstrzeliliśmy się w sam dzień owulacji więc może coś z tego będzie [emoji14] Polujemy na chłopca
Ostatnio siedziałam z małym w parku na ławce i szła mama z małym chłopcem, tak 1,5 roku-2 latka. Mały tak siedzi, patrzy i mówi: Aaaale fajny dzidziuś, chciałbym mieć takiego brata.
reklama
Lanvin
Moi chcieli w zeszłym roku nas zabrać i zasponsorowac wyjazd, ale jak powiedziałam im jakie są teraz ceny za wejście, to przelozylismy wyjazd [emoji12]@arrow92 Oczywiście wrzucę zdjęcie z moimi pazurkami, ale jeszcze brak koncepcji [emoji14]
Co do prezentu na dzień mamy to myślałam o wycieczce do ZOO we Wrocku bo jeszcze tam nie była a bardzo by chciała. A taki oryginalny prezent
Nie jest powiedziane, że w ciąży jajnik będzie bolał raczej będą męczyły inne rzeczy - jak to w ciąży ja ciążę wspominam bardzo dobrze, prócz tego, że ostatnie dwa miesiące nie moglam się ruszać i leżałam plackiem...a jak czułam ruchy małego, to w ogóle było wspaniale@MoKa a po operacji nic Cię nie boli? Ja zawsze jestem taka pechowa... po wyrwaniu ósemki przez 8 miesięcy mnie szczęka bolała, to po takim rozległym zabiegu pewnie 2 lata mnie będzie jajnik naparzał... i jak tu zachodzić w ciąże? Boję się...