M2b
Fanka BB :)
To super kochana ja po prostu nie chciałabym żebyś się wladowala w coś co nie będzie cię kręcić i już myślałam że narzeczony ci coś narzucil. Ja to też jestem taki grzebacz [emoji23] ja nie odpuszczę dopóki sama nie ogarnę o co chodzi. Żałuję że nie poszłam na jakiś kierunek ścisły. Mogłam na robotyke jakąś pójść, inżynierie na pewno bardziej bym się w tym odnalazła niż w filologiach. Ja lubię się uczyć języków ale po czasie staje się to nudne. No i filologie wiążą się z wieloma ustnymi egzaminami a ja z ustnych wypowiedzi to jestem noga. Stresuje mnie to strasznie. Prawie matury z Polskiego ustnej nie oblalam przez to ale się zlitowali chyba nade mną i te minimum mi dali.@Koraa moja aktualna praca kompletnie mnie nie kreci a IT jest na tyle szerokie, ze na bank znajde cos dla siebie
@gabrika podziwiam za doczytanie do konca [emoji23]jeszcze nie mam nic konkretnego. Dzial IT wzielam po uwage bo czy to Holandia czy Polska wszedzie sa firmy IT i jest duza mozliwosc zmiany miejsca pracy czy samej specyfiki pracy. A ze trzeba to zrobic madrze to wiem [emoji14] dlatego nie robie nic na hop siup, poki co okresilam branze a co konkretnie chce robic to robie rozeznanie dopiero.
Bede wdzieczna za test online
I widzisz, wlasnie chce moc robic cos w kazdym zakatku swiata. Taka prawda, ze jak K bede musial sie przeprowadzic ze wzgledu na prace to bede musiala isc za nim, po mojej firemce zostanie mgliste wspomnienie a ja bede bezrobotna. Potrzebuje zdobyc wiedze i umiejetnosci bardziej mobilne.
I kompletnie nie chce szukac potencjalu mojej obecnej firmy. Znam osoby do zatrudniaja kilkanascie-kilkadziesiat osob w swojej firmie sprzatajacej i to kompletnie nie moja bajka. Trzeba kupe kasy inwestowac w sprzet i liczy sie tylko to aby wyjsc na plus pod koniec miesiaca. O jakims osobistym rozwoju to tam nie ma mowy. Zreszta jak juz wspomnialam ten typ pracy uwiazuje do miejsca. Nie przeniose nagle firmy sprzatajacej do Polski czy Niemiec. Przeprowadzka to w moim wypadku zamkniecie firmy.
@ketsurui i tego poczucia bycia na swoim miejscu ogromnie Ci zazdroszcze! Ja mam wrazenie, ze to jakac tragikomedia klasy B.
@arrow92 to tez szukaj czegos praca wymagajaca jedynie by sie cyferki zgadzaly jest beznadziejna na dluzsza mete.
@M2b skad pomysl na IT? Ano jak juz napisalam, daje wieksze mozliwosci zmiany pracy i przeprowadzki. A nie ukrywam chcialabym wrocic do Polski. Tylko ten dzial daje mi mozliwosc przeprowadzania sie bez zostawania za kazdym razem bezrobotna.
Hehe no ja wlasnie lubie marnowac czas przed kompuuterem [emoji28]ogolnie nigdy nie mialam problemow z komputerem, sama sobie system instalowalam i ogarnialam wszystko z nim zwiazane. Oczywiscie sa rzeczy ktorych nie wiem bo nie jestem ekspertem ale jak na osobe kompletnie niezwiazana zawodowo z komputerami (w mojej pracy ogarnicza sie to do wyslania maila i napisania faktury) to zrobie wiecej niz przecietna osoba. Jak czegos nie wiem to nie rozkladam raczek "nie wiem" tylko szukam odpowiedzi jak cos zrobic, intstrukcji, tutoriali itp. bo lubie sie uczyc i tworzenie sprawia mi duza frajde, zwlaszcza jak czegos nie umialam ale sie nauczylam to cos robic. Ogladanie wtedy efektow swojej pracy to cos absolutnie pieknego! Tak samo bylo z remontem sypialni. Nigdy w zyciu tego nie robilam ale siedzialam w necie, czytalam i ogladalam jak cos zrobic a potem sama metoda prob i bledow to robilam w sypialni. Takiej frajdy z nauki i ciezkiej pracy nie czulam od wielu, WIELU lat
@Lanvin dopiero szukam co mnie konkretnie interesuje i w czym bym sie sprawdzila.
@Lanvin a jakie masz pomysly? Chcesz zmienic prace?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom