reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja nigdy takiego badania nie mialam. Na wizyty chodze priv ale dostalam skierowanie do szpitala i tez mam dzwonic pierwszego dnia @. Na usg widziala kilka pecherzykow ktore moglbyby wskazywac na pco. Z tego co czytalam innych objawow nie mam. Ale byc moze moja tarczyca tutaj zadzialala.
Ja chodzę do kliniki niepłodności. Oni robią wszystko na miejscu. To jest mniej inwazyjne niż hsg - bez kontrastu i rtg tylko sól fizjologiczna pod kontrolą usg i to badanie nie jest w ogóle refundowane. Wiem że są też jakieś z jakąś pianką...

Ogólnie to badanie co mal mieć niby też najmniej dokładne bo słabo widać pod usg przepływ płynu ale jak jajowody niedrożne to i tak cały płyn wypływa i wtedy bardziej inwazyjnie robi się już laparoskopie i od razu usuwa zrosty...a gin nie chce u mnie z "grubej rury" bo mówi że jedno dziecko już jest,w usg wszystko pięknie,cytologia ok więc jeśli są jakieś zrosty to to badanie pokaże...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Biorę już eutyrox jakieś 3 tygodnie. Jak myślicie po ilu mi spadnie?
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi po miesiącu chyba z 3,6 na 2,5 spadło, ale teraz skacze raz mam 3 raz 2. 13tego mam wizytę u endo więc się więcej dowiem.

@MoKa super wiadomość po wizycie, czekamy na jutro :).
1493637541-aaaaaa.jpeg

I waga jak niedawno w dół tak teraz w górę już leci... dzisiaj 17tydz3dzien :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Fajny brzusio, jaka figura
FT4 ja mam 0.86 to w normie?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Sama wartość nic nie mówi, musisz mieć równowagę ft3 i ft4, zobacz i poczytaj na necie. Tam są kalkulatory które to przeliczaja.

Dziewczyny, chyba jednak ten dong coś robi bo taki śluz mam dzisiaj , ale owu z chorego jajnika, więc cykl w plecy. Kurde jak cały cykl obstawiony to nagle ten jajnik się budzi.Nue wiem o co chodzi. Wkurzylam się. Liczę na lipiec, wtedy na urlopie to podzialamy więcej. Bo w czerwcu to tyle zadań, ze nie wiem kiedy będzie czas na cokolwiek. Chyba, że się uda iść na monitoring jakoś, bo teraz przez tą majówkę najważniejszy tydzień przepadł.

Czy u was też tak pizga?? U nas wiatr grilla wywrocil . Pies się ucieszył.

Ostatnia edycja:
Potrzebuje pomocy naszych specjalistek od wykresów :)
Dziewczyny, jak myślicie, czy owu mogła być w 17dc gdy akurat nie zmierzyłam temperatury? Dzisiaj 16dpo a @ nadal nie ma. Testy negatywne. Gdyby owu była w 17dc to termin @ wypada na 3.05... Od kolejnego cyklu muszę oznaczać jaki był śluz bo w tym tego nie robiłam a byłoby to dużym ułatwieniem w rozeznaniu sytuacji.
20170501_194942.png

Załączniki

• 20170501_194942.png
    20170501_194942.png
    53,6 KB · Wyświetleń: 239
Witajcie dziewczyny :-*

Dzisiaj mamy seksik z mężem - lekarstwo na sprawdzenie czy @ przyjdzie i lek na przyspieszenie ;-) No i w drodze wredna jest bo czerwono trochę w środku :p

Był dobrze obstawiony, wiec kurna - No cieżko to nasze dziecię zrobić jak nie wiem.....

Temp nad linia to pewnie jutro bądź pojutrze sie rozkręci Taka prawdziwa @

Od tego cyklu postanowiłam, ze nie będę mierzyć tej temperatury i zero wykresów, prowadzenia kalendarzyków i olewam to. Teraz juz naprawde :-) nie będę myślec i seksic sie będziemy wtedy kiedy bedzie ochota. Kiedyś nie korzystałam z tego typu pomocy i zaszłam za 1 razem - od tak - był to tylko 1 jedyny raz :-)

Wiec pora wrócić do tego co było.
Noi popieram prawidłowe podejście też tak robię nie mierze nie sprawdzam Co ma być to będzie i szkoda tracić nerwów daje sobie czas i napewno w końcu zaskoczy u każdej z nas ☺ nie wchodzę nawet zbyt często na forum bo to sprawia ze zaczynam o tym myśleć a tego nie chce jakiś czas odpocząć od tego i zobaczymy co przyniesie los nie znaczy to jednak ze nie trzymam za Was wszystkie kciuków trzymam mocno ✊✊✊✊✊ pozdrawiam Was wszystkie

Potrzebuje pomocy naszych specjalistek od wykresów :)
Dziewczyny, jak myślicie, czy owu mogła być w 17dc gdy akurat nie zmierzyłam temperatury? Dzisiaj 16dpo a @ nadal nie ma. Testy negatywne. Gdyby owu była w 17dc to termin @ wypada na 3.05... Od kolejnego cyklu muszę oznaczać jaki był śluz bo w tym tego nie robiłam a byłoby to dużym ułatwieniem w rozeznaniu sytuacji.
Zobacz załącznik 804717
Ja tam się na wykresach nie znam...ale chyba ovufriend wyznaczylo chyba owulację na 13 dc?? I co oznaczają te kropki? Serduszka to wiem[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mieszkam tam gdzie ciagle pizga :-) nawet z mlodym na dluzszy spacer nie dalo rady isc ale dzisiaj u mnie dom otwarty i ciagle mam gosci

reklama
Do góry