reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja nie wiem o co chodzi do końca, ale ja nie wierzę w takie rzeczy :( Jak macie ochotę, to próbujcie, a ja mam takie zdanie, a nie inne i tyle :)

Ile Ty jeszcze planujesz pracować?? Fajnie, że szefowa ma takie podejście, pewnie chce przez to, żebyś jak najdłużej została ;) Wiesz co, ja pamiętam, że im bardziej zaawansowała była ciąża, tym więcej miałam zaparć, miałam problemy z 2, może faktycznie to jest jakimś powodem, że coraz mniej miejsca się robi.

Kochana, ja tak samo! Bardzo chcę tego dzidziusia, ale z drugiej strony się boję, że coś będzie nie tak, jak widzę ile dziewczyn roni :( Jak byłam w ciąży 7 lat temu, to na kilku wątkach jedno poronienie się zdarzyło, niestety na naszym październikowym :( Dziewczyna miała problemy z nerkami, nie doleczyli jej w szpitalu i nagle gdzieś koło 30 tygodnia wylądowała w szpitalu i ledwo ją odratowali, przewozili ją helikopterem do innego miasta, a wcześniej 3 dni rodziła małego :( Straszne to było :( Dlatego też mam obawy, żeby do tego 12 tygodnia dotrwać, a później z górki, już rzadziej problemy się zdarzają...

Dziękuję kochana :* daleko mi do idealnej mamy, czasem się denerwuje :( ale staram się wprowadzać też jakieś zasady, dziewczyny na grupie rb pewnie by mnie zlinczowały, bo przykładowo mały musi posprzątać swój pokój, albo coś pomóc, żeby mieć czas na swoje przyjemności, a wg niektórych dziecka nie należy zmuszać do takich rzeczy, bo jak nie chce posprzątać, to ja powinnam...nie ogarniam, ale cóż :)

Ale tak sobie ostatnio o Tobie myślałam, jaką ciepłą osobą jesteś i wiem, że Twój maluch też będzie miał wspaniałą mamę :*
no to jest okropne ale z drugiej strony nie można tak żyć przecież:)
ja to najbardziej myślę tylko o tym ze jak w lipcu mamy na Chorwację jechać a uda mi się zajść w ciążę to te właśnie początki są najważniejsze a ja będę się bała tyle jechać autem:(no ale na razie o tym nie jestem w ciąży więc jak będę to wtedy będę się martwić;)

reklama
no to jest okropne ale z drugiej strony nie można tak żyć przecież:)
ja to najbardziej myślę tylko o tym ze jak w lipcu mamy na Chorwację jechać a uda mi się zajść w ciążę to te właśnie początki są najważniejsze a ja będę się bała tyle jechać autem:(no ale na razie o tym nie jestem w ciąży więc jak będę to wtedy będę się martwić;)

Dokładnie, nie możemy ustawiać życia pod ewentualną ciążę :) A poza tym prawda jest taka, że to nie ma znaczenia, jeśli jedziecie samochodem lub autokarem, jeśli coś by się miało przydarzyć, to się przydarzy. Poza tym jeśli teraz się uda, to akurat będziesz wchodziła w drugi trymestr, więc na pewno już wszystko będzie dobrze :*

Ketsuri ile tych pęcherzyków? Pierwszy raz są? Clo 7 dni? Jesteś pewna, że niee ma owulacji? Prolaktyna za wysoka że bromergoon? Coś dużo tego i clo moim zdaniem za długo
Byłam dzisiaj jeszcze u innego gina i potwierdził PCO :( Mam ok. 10 pęcherzyków na prawym jajniku, na lewym torbiel ok. 1,8 cm. Leki mam brać te, które przepisał wczorajszy gin, ale tak jak piszesz clo od 5-9 dnia cyklu. Żaden gin wcześniej nie robił mi usg jajników :( Usg miałam tylko przy obu ciążach, ale wtedy to już tylko fasolkę mierzyli. Ta diagnoza tłumaczy moją nadwagę, pryszcze, bardzo skąpe miesiączki itd. No i to, że staraliśmy się o drugie dziecko 8 miesięcy. Zobaczymy co z tego wyniknie.

A to tak nie działa, takie dziecko jak ona nie powinno wogole trafić do tak dużej rodziny bo najnormalniej w świecie miałam problem z czasem tylko dla niej. Bo było także młodsze dziecko. Mnóstwo błędów popełniono w tej adopcji a potem jak nie wyszło to winę próbowano zrzucić na mnie. Trudno ja przeżyje tylko po co dziecko narażać na takie traumy?
Moja przyjaciółka, kuzyn i kolega z pracy adoptowali dzieci i długo by opowiadać o ich przebojach z ośrodkami :( To chyba niestety norma, że zatajają informacje o prawdziwym stanie zdrowia czy to fizycznego, czy psychicznego dzieci :( Bardzo dobrze zrobiłaś. Takie dziecko jak ona powinno trafić do rodziny, w której jeszcze nie ma dzieci i która całą energię skieruje na nią. A i tak nie ma pewności, że ją wyprowadzą na prostą :(

emoji173.png
Beta 40.2
emoji173.png
Gratulacje :) Super wieści :) Spokojnej ciąży, rośnijcie zdrowo :)

Ooo super, w przypomnij gdzie tą działkę macie? Jakiś plan już macie, czy póki co nie? Kiedy zaczynacie?

Ja dzisiaj na wagę weszłam rano, to miałam 59,4, to i tak o 0,2kg mniej od soboty, a biorąc pod uwagę, że okres jest, to jest dobrze :D Nie wytrzymałam do piątkowego ważenia oczywiście :p
Warmia moja ukochana. Jeszcze nic narazie marzenia może w maju coś już pozalatwiamy. Najgorsze ze nie mogę znaleźć fajnego projektu a takie na miarę są strasznie drogie [emoji20]
Dziękuję, też mam taką nadzieję :* Pod koniec lipca jedziemy nad morze, mam nadzieję, że pojadę z brzuszkiem :)

A co do remontu...kurcze, nic mi nie mów, musimy w któryś dzień znowu usiąść i podliczyć wydatki, już się boję, póki co wiem tylko, ze na meble kuchenne i dwie szafy do zabudowy wydam 10 500zł, za drzwi wewnętrzne ok. 2300zł, to już duża suma, nie mówiąc już o robociźnie, pewnie koło 9 0000zł wyjdzie, do tego materiały, meble, sprzęty...już mi się w głowie kręci na samą myśl :o

A Wy co będziecie w mieszkaniu zmieniać ? :)

Kochana, mam to samo! Powiem Ci, że w tydzień zgubiłam prawie kilogram, a nie zjadam całych porcji tego, co mam w przepisie, czasem coś modyfikuje, w weekend się zdarzało, że zjadłam coś innego trochę bardziej kalorycznego, ale ogólnie czuję się lepiej. Przede wszystkim, że jem różnorodne posiłki, myślę że to dużo wpływa :) Dzisiaj np. na śniadanie miałam 3 kanapki, ale ledwo wcisnęłam dwie, bo nie byłam specjalnie głodna, później wypiłam kawę i godzinę temu miałam jeść 2 śniadanie, ale dopiero teraz mogę coś wcisnąć. Mam ten pyszny koktajl bananowo-czekoladowy mniam :D Szkoda tylko, że zapomniałam dodać kakao :D Wrzuciłam za to kilka truskawek i kilka orzechów nerkowca :) W każdym razie, bo za dużo się rozpisuje, rano jak stanęłam przed lustrem, to brzuszek mi trochę spadł i boczki w stosunku do tego, co było jeszcze w lutym :) Także powoli, do celu, a na pewno nam się uda, a co najważniejsze - im będziemy zdrowsze, tym lepiej dla dzidziusia :*

Misia, ja Ci już pisałam, że powinnaś mieć troszkę większą kaloryczność, niż masz na vitalii, mimo że masz 2200kcal, to jak coś dojesz, to nic się nie stanie :) Ja mam 1800, nie zjadam całych porcji, ale też wypiję dodatkowo kawę, czasem coś dojem, a i tak są efekty po tygodniu :) @Paraplu też mówiła, że nie trzymała się diety w 100%, nie ma co wpadać w paranoję, to ma nas nauczyć nawyków przede wszystkim, a z tą wodą to naprawdę dobra opcja. Ja wcześniej tyle nie wypijałam, wydaje mi się, że trochę wody mi po prostu zeszło i dlatego czuję się lżej, a to przez to, że piję jej więcej :)
Ja wiem ale staram się trzymać tego co jest. Kawa też się u mnie pojawia z mlekiem więc dobijam kalorie. Ale żeby wypić tyle wody to mój pęcherz ciągle pracuje [emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No i dziewczynki dołączam na 100% do tych, które dietują :) Mam zakaz jedzenia słodyczy i picia alkoholu. Mam też stosować dietę nisko węglowodanową. Także liczę, że będziemy się razem motywować :) Właśnie kupiłam blender sportowy do smoothie i koktajli i działam ;)

Warmia moja ukochana. Jeszcze nic narazie marzenia może w maju coś już pozalatwiamy. Najgorsze ze nie mogę znaleźć fajnego projektu a takie na miarę są strasznie drogie [emoji20]

Ja wiem ale staram się trzymać tego co jest. Kawa też się u mnie pojawia z mlekiem więc dobijam kalorie. Ale żeby wypić tyle wody to mój pęcherz ciągle pracuje [emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No ja w pracy tyle latam do toalety przez tą wodę, jakbym zapalenie pęcherza miała :p A słyszeliście o domach z keramzytu? Wychodzi dużo taniej, niż typowy dom, a materiały są super, choć ten temat w Polsce można powiedzieć, że jeszcze raczkuje. My zanim kupiliśmy mieszkanie myśleliśmy o takim domu, bo cenowo rewelacja, ale nie mamy działki, a żeby kupić w rejonie, w którym byśmy chcieli, to 100 tys musimy mieć, więc póki co podziękowaliśmy :/

No i dziewczynki dołączam na 100% do tych, które dietują :) Mam zakaz jedzenia słodyczy i picia alkoholu. Mam też stosować dietę nisko węglowodanową. Także liczę, że będziemy się razem motywować :) Właśnie kupiłam blender sportowy do smoothie i koktajli i działam ;)

Super! Będziemy się nawzajem motywować, tutaj to zaraz wszystkie będą na diecie :D Gin Ci dał takie zalecenia, sama wykluczasz produkty, czy będziesz korzystać z usług dietetyka? :)

Dokładnie, nie możemy ustawiać życia pod ewentualną ciążę :) A poza tym prawda jest taka, że to nie ma znaczenia, jeśli jedziecie samochodem lub autokarem, jeśli coś by się miało przydarzyć, to się przydarzy. Poza tym jeśli teraz się uda, to akurat będziesz wchodziła w drugi trymestr, więc na pewno już wszystko będzie dobrze :*
no wlaśnie też tak myśle:)jedziemy autem więc jakoś to będzie:)a może własnie na urlopie na Chorwacji uda mi się zajść kiedy wyłączę głowę;)

ja w sumie na diete to nie mam co przechodzić bo mało co jem.słodyczy to nie jem prawie wogóle.tylko piwko uwielbiam i winko to mój największy nałóg;)ale na aerobik chodzę i na siłownie także czasem nie zaszkodzi piwko;)

Byłam dzisiaj jeszcze u innego gina i potwierdził PCO :( Mam ok. 10 pęcherzyków na prawym jajniku, na lewym torbiel ok. 1,8 cm. Leki mam brać te, które przepisał wczorajszy gin, ale tak jak piszesz clo od 5-9 dnia cyklu. Żaden gin wcześniej nie robił mi usg jajników :( Usg miałam tylko przy obu ciążach, ale wtedy to już tylko fasolkę mierzyli. Ta diagnoza tłumaczy moją nadwagę, pryszcze, bardzo skąpe miesiączki itd. No i to, że staraliśmy się o drugie dziecko 8 miesięcy. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Moja przyjaciółka, kuzyn i kolega z pracy adoptowali dzieci i długo by opowiadać o ich przebojach z ośrodkami :( To chyba niestety norma, że zatajają informacje o prawdziwym stanie zdrowia czy to fizycznego, czy psychicznego dzieci :( Bardzo dobrze zrobiłaś. Takie dziecko jak ona powinno trafić do rodziny, w której jeszcze nie ma dzieci i która całą energię skieruje na nią. A i tak nie ma pewności, że ją wyprowadzą na prostą :(

Gratulacje :) Super wieści :) Spokojnej ciąży, rośnijcie zdrowo :)
Ja mam pcos (cały zespół) i nadwagi nie ma, zresztą mam dwie inne koleżanki z pco i obie chudziny, także to raczej nie to, chyba, że tarczyca czy coś io np. To wtedy częściej zdecydowanie nadwaga niestety... badalas hormony żeby pcos wykluczyć?
No clo właśnie tak długo się nie bierze dlatego się zdziwiłam. Też miałam 5-9

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam pcos (cały zespół) i nadwagi nie ma, zresztą mam dwie inne koleżanki z pco i obie chudziny, także to raczej nie to, chyba, że tarczyca czy coś io np. To wtedy częściej zdecydowanie nadwaga niestety... badalas hormony żeby pcos wykluczyć?
No clo właśnie tak długo się nie bierze dlatego się zdziwiłam. Też miałam 5-9

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam wiele pęcherzyków na jajnikach, co prawda mam też nieregularne miesiączki, ale poza tym nic specjalnego. Nigdy nie byłam jakaś gruba, pod koniec roku trochę mi poszło, ale dlatego, że dużo jadłam, ale nigdy jakoś bardzo nie tyłam.

Do góry