reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Lanvin super ze juz za chwilę będzie to mieszkanie, teraz fajny czas urządzania, jest tyle pięknych rzeczy tylko ach ta kasa :/

Ja do mojego wprowadzalam się w ciąży więc trzymam kciuki za Ciebie żebyś też tak miała :)

Mnie niedługo czeka mały remont mieszkania i już powoli kupuje rzeczy bo wiem że wszystkiego na raz nie damy rady kupić

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję, też mam taką nadzieję :* Pod koniec lipca jedziemy nad morze, mam nadzieję, że pojadę z brzuszkiem :)

A co do remontu...kurcze, nic mi nie mów, musimy w któryś dzień znowu usiąść i podliczyć wydatki, już się boję, póki co wiem tylko, ze na meble kuchenne i dwie szafy do zabudowy wydam 10 500zł, za drzwi wewnętrzne ok. 2300zł, to już duża suma, nie mówiąc już o robociźnie, pewnie koło 9 0000zł wyjdzie, do tego materiały, meble, sprzęty...już mi się w głowie kręci na samą myśl :o

A Wy co będziecie w mieszkaniu zmieniać ? :)

Powiem wam że polecam zmianę diety i ogólnie trzymanie się planu [emoji4] jakoś tak optymistycznie jestem nastawiona teraz, w lepszym humorze. Jeszcze jak ćwiczenia dojdą to w ogóle. Czuję że mi się coś chce [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, mam to samo! Powiem Ci, że w tydzień zgubiłam prawie kilogram, a nie zjadam całych porcji tego, co mam w przepisie, czasem coś modyfikuje, w weekend się zdarzało, że zjadłam coś innego trochę bardziej kalorycznego, ale ogólnie czuję się lepiej. Przede wszystkim, że jem różnorodne posiłki, myślę że to dużo wpływa :) Dzisiaj np. na śniadanie miałam 3 kanapki, ale ledwo wcisnęłam dwie, bo nie byłam specjalnie głodna, później wypiłam kawę i godzinę temu miałam jeść 2 śniadanie, ale dopiero teraz mogę coś wcisnąć. Mam ten pyszny koktajl bananowo-czekoladowy mniam :D Szkoda tylko, że zapomniałam dodać kakao :D Wrzuciłam za to kilka truskawek i kilka orzechów nerkowca :) W każdym razie, bo za dużo się rozpisuje, rano jak stanęłam przed lustrem, to brzuszek mi trochę spadł i boczki w stosunku do tego, co było jeszcze w lutym :) Także powoli, do celu, a na pewno nam się uda, a co najważniejsze - im będziemy zdrowsze, tym lepiej dla dzidziusia :*

Ja też tak mam ale powiem Ci ze mi pomaga ta aplikacja vitalii mam wszystko rozpisane zapisuje ile wody wypiłam i tak dużo tam jest o wyrobieniu nawyków np. Picie zalecanej ilości wody lub właśnie regularne jedzenie. Powiem szczerze że wczoraj byłam trochę głodna ale tylko przez to że zrobiłam za mało niż to jest w przepisie. Tzn zrobiłam z jednej porcji dla mnie obiad dla 2 osób. Dziś już jest trochę lepiej chociaż i tak mi się wydaje że się nie najem bo znowu zrobiłam 1.5 porcji na 2 osoby. Ale zobaczymy [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia, ja Ci już pisałam, że powinnaś mieć troszkę większą kaloryczność, niż masz na vitalii, mimo że masz 2200kcal, to jak coś dojesz, to nic się nie stanie :) Ja mam 1800, nie zjadam całych porcji, ale też wypiję dodatkowo kawę, czasem coś dojem, a i tak są efekty po tygodniu :) @Paraplu też mówiła, że nie trzymała się diety w 100%, nie ma co wpadać w paranoję, to ma nas nauczyć nawyków przede wszystkim, a z tą wodą to naprawdę dobra opcja. Ja wcześniej tyle nie wypijałam, wydaje mi się, że trochę wody mi po prostu zeszło i dlatego czuję się lżej, a to przez to, że piję jej więcej :)

reklama
Hej dziewczyny! Pamiętacie ten wątek o tym pasku świetego Dominika? Tez napisałam maila do tych sióstr i odpisały, że mi wyślą! A myślałam, ze odmówią za granicę a tu proszę.
Nieraz wiara czyni cuda więc może i tym razem :) zaszkodzić w każdym razie nie zaszkodzi. Może podziała jak placebo ;)

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Ja nie wiem o co chodzi do końca, ale ja nie wierzę w takie rzeczy :( Jak macie ochotę, to próbujcie, a ja mam takie zdanie, a nie inne i tyle :)

Mfififi gratuluję :*
Lanvin czuję się lepiej, dziś obudził mnie mocny ból brzucha, ale trochę jak na 2 (fakt faktem nie byłam nic robić) ale po niedlugiej chwili przeszło, więc się nie przejmuję ;)
Właśnie do pracy jadę bo szefowa powiedziała, żebym była 2h później i się wyspała :D
Super, że dostaniecie już klucze i będzie można działać :)
Flower faktycznie, jak @ ma przyjść to niech nie zwleka...:)
Bertha jak test? Gratuluję sukcesu w pracy hehe :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ile Ty jeszcze planujesz pracować?? Fajnie, że szefowa ma takie podejście, pewnie chce przez to, żebyś jak najdłużej została ;) Wiesz co, ja pamiętam, że im bardziej zaawansowała była ciąża, tym więcej miałam zaparć, miałam problemy z 2, może faktycznie to jest jakimś powodem, że coraz mniej miejsca się robi.

@Flower najgorsze jest to czekanie.ja dostałam dwa dni wczesnej niby fajnie ale też człowiek się nastawia że może to implantacja a tu dupa;)
@mfifi04 gratuluję super bety!cieszę się razem z Tobą:)
@StorAnia będzie wszystko dobrze.trzeba wierzyć że się wszystko uda!!
@Spark to dobrze że ból przeszedł.
powiem wam że jak w końcu mi się uda zajść w tą upragnioną ciążę to ja chyba ze strachu o nią zwariuję.będę się bała każdego bólu brzucha.będę większą panikarą niż jak byłam młodsza, mniej doświadczona ale to chyba każda z nas tak ma co?

Kochana, ja tak samo! Bardzo chcę tego dzidziusia, ale z drugiej strony się boję, że coś będzie nie tak, jak widzę ile dziewczyn roni :( Jak byłam w ciąży 7 lat temu, to na kilku wątkach jedno poronienie się zdarzyło, niestety na naszym październikowym :( Dziewczyna miała problemy z nerkami, nie doleczyli jej w szpitalu i nagle gdzieś koło 30 tygodnia wylądowała w szpitalu i ledwo ją odratowali, przewozili ją helikopterem do innego miasta, a wcześniej 3 dni rodziła małego :( Straszne to było :( Dlatego też mam obawy, żeby do tego 12 tygodnia dotrwać, a później z górki, już rzadziej problemy się zdarzają...

Hej Kochane :)

@mfifi04 super wynik. Słoneczko, teraz będzie wszystko dobrze. Musisz to z całych sił wierzyć :*

@StorAnia mam nadzieję, ze w końcu się wyprostuje to wszystko. Te bakterie pójdą precz. A działkę masz cudna :) i pięknie o nią dbasz. :)

@Emsi* nadal Cię trzyma jakieś chorobsko? Nie pogratulowalam jeszcze awansu. Super! @bertha Tobie też Piękna gratuluję podwyżki. Czekamy na pozytywny test :)

@Lanvin super, ze będziecie już mieć mieszkanko :) poza tym miałam Ci napisać, że masz wspaniałego synka. Taki mądry i spostrzegawczy. Wspaniale go wychowalas. A w tej fryzurce normalnie lamacz serc :)

Dziękuję kochana :* daleko mi do idealnej mamy, czasem się denerwuje :( ale staram się wprowadzać też jakieś zasady, dziewczyny na grupie rb pewnie by mnie zlinczowały, bo przykładowo mały musi posprzątać swój pokój, albo coś pomóc, żeby mieć czas na swoje przyjemności, a wg niektórych dziecka nie należy zmuszać do takich rzeczy, bo jak nie chce posprzątać, to ja powinnam...nie ogarniam, ale cóż :)

Ale tak sobie ostatnio o Tobie myślałam, jaką ciepłą osobą jesteś i wiem, że Twój maluch też będzie miał wspaniałą mamę :*

@Spark Ty się oszczędzaj szalona Kobieto :D kiedy masz teraz wizytę? Ja po 4 tyg mam w piatek :D i jakoś spokojnie wytrzymałam, ale już mój M dzisiaj śnił o wizycie hehe. W niedzielę pierwszy raz tak naprawde czułam ruchy mojego dzidziusia. Ach :*:*:*

Ale cudownie!! <3

Który to już tydzień??

Bardzo duża nieodpowiedzoalnosc tego ośrodka. Jak tak można się wogole bawić uczuciami??

To ja obstawiam że w tym cyklu się uda bo masz tyle innych rzeczy na głowie :))

Ja mam to samo, jeszcze gardła do końca nie wylecsylqm a dzisiaj z gilami wstałam. Jutro mam jechać na założenie aparatu do ortodonty i nie wiem jak to będzie.

Tobie też się uda, bo będziemy razem na wątku :* A aparat jest spoko, też miałam dawno temu :)

Hej dziewczyny! Odbiegając trochę od tematu...
1493113707-aaaaaa.jpeg

Dla mnie to mega prawdziwe. Myślałam, ze tylko ja tak mam :)

[emoji64]

U mnie to już stała technika jest, co drugi dzień + codziennie grzywka :D Chyba, że jest jakaś impreza/wyjście/wyjazd/goście, wtedy muszę zastosować powyższy schemat :D

PS. Sorry, że tyle postów, a nie wszystko w jednym, ale jak chcę przejść do kolejnej strony na forum, to kasuje mi się wpis jak go nie wyślę :(

Hej dziewczyny! Pamiętacie ten wątek o tym pasku świetego Dominika? Tez napisałam maila do tych sióstr i odpisały, że mi wyślą! A myślałam, ze odmówią za granicę a tu proszę.
Nieraz wiara czyni cuda więc może i tym razem :) zaszkodzić w każdym razie nie zaszkodzi. Może podziała jak placebo ;)

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

Tez czekam na niego :-) powinnam moze w tym tyg dostać :-)

Hej dziewczyny! Odbiegając trochę od tematu...
1493113707-aaaaaa.jpeg

Dla mnie to mega prawdziwe. Myślałam, ze tylko ja tak mam :)

[emoji64]
Hahaha mam to samo, zwykle co 2 dni, ale jak np. Przypadnie, że szefowa prosi, żebym była wcześniej w pracy a wypada dzień mycia włosów (bo nigdy wieczorem nie myje) to myje dzień wcześniej rano i znów liczę od nowa haha

Ja nie wiem o co chodzi do końca, ale ja nie wierzę w takie rzeczy :( Jak macie ochotę, to próbujcie, a ja mam takie zdanie, a nie inne i tyle :)

Ile Ty jeszcze planujesz pracować?? Fajnie, że szefowa ma takie podejście, pewnie chce przez to, żebyś jak najdłużej została ;) Wiesz co, ja pamiętam, że im bardziej zaawansowała była ciąża, tym więcej miałam zaparć, miałam problemy z 2, może faktycznie to jest jakimś powodem, że coraz mniej miejsca się robi.

Kochana, ja tak samo! Bardzo chcę tego dzidziusia, ale z drugiej strony się boję, że coś będzie nie tak, jak widzę ile dziewczyn roni :( Jak byłam w ciąży 7 lat temu, to na kilku wątkach jedno poronienie się zdarzyło, niestety na naszym październikowym :( Dziewczyna miała problemy z nerkami, nie doleczyli jej w szpitalu i nagle gdzieś koło 30 tygodnia wylądowała w szpitalu i ledwo ją odratowali, przewozili ją helikopterem do innego miasta, a wcześniej 3 dni rodziła małego :( Straszne to było :( Dlatego też mam obawy, żeby do tego 12 tygodnia dotrwać, a później z górki, już rzadziej problemy się zdarzają...

Dziękuję kochana :* daleko mi do idealnej mamy, czasem się denerwuje :( ale staram się wprowadzać też jakieś zasady, dziewczyny na grupie rb pewnie by mnie zlinczowały, bo przykładowo mały musi posprzątać swój pokój, albo coś pomóc, żeby mieć czas na swoje przyjemności, a wg niektórych dziecka nie należy zmuszać do takich rzeczy, bo jak nie chce posprzątać, to ja powinnam...nie ogarniam, ale cóż :)

Ale tak sobie ostatnio o Tobie myślałam, jaką ciepłą osobą jesteś i wiem, że Twój maluch też będzie miał wspaniałą mamę :*
No o to jej właśnie chodzi, nie ukrywa tego [emoji14] planuję doo końca lipca

reklama
Do góry