reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Uff przebrnęłam przez te ponad 150 postów !
emoji87.png

@Spark sytuacja ciężka. Tobie na pewno jest ciężko w tej sytuacji ale również szaleją Ci hormony wiec wiadomo ze wszystko odczuwasz dwa razy bardziej niż normalnie. Twoja M zachowuje się bardzo nie poważnie. Tylko ciężko się kłócić czy konstruktywnie rozmawiać jeśli na dole same gumowe uszy. Wiem coś o tym. Przez miesiąc musiałam mieszkać z teściowa i myślałam ze się wykończę nerwowo. Tak samo jest jak moi rodzice przylatują z wizyta albo by jedziemy do pl. Kocham ich i tęsknie za nimi. Ale jeśli za długo my jesteśmy u nich albo oni u nas jest już to nie zdrowe. Bo nawet pokłócić się nie można bo moja mama zawsze zwala winę na mnie a mój m to święty. Może właśnie powinnaś z nim porozmawiać w samochodzie w drodze na badania albo coś ? Nie wiem. Ciężko mi coś doradzić bo znam sytuacje z wyrwanych sytuacji.
U mnie natomiast skierowanie już poszło. Datę poznam zapewne po świętach. Za to od wczoraj dopadł mnie strach. Wiem ze może to irracjonalne ale boje się ze moja figura zmieni się bardzo. Ze będę taka tocząca się słonica i nie będę mogła wrócić do formy z przed ciąży. A już teraz złe się czuje z moimi 66kg ;-( boje się ze mój M nie sprosta moim oczekiwaniom jeśli chodzi o wspieranie. Wiecie jak się widzi wzór prawdziwego kochajcego i troszczącego się ojca i męża w swoim tacie to chciałoby się żeby mąż był podobny... jak to się mówi ze wybieramy partnerów podobnych do rodziców l. U mnie się to zgadza. Anyway, boje się również strasznie poronienia, depresji poporodowej jako ze ze swoją depresja zmagam się już ponad 2 lata ... ze będą zła matka i sobie nie poradzę albo nie pokocham dziecka wystarczająco bo będę je winić za zmianę stylu życia albo nieprzespane noce. Oczywiście bardzo chce mieć dziecko. Po prostu się boje;-( przepraszam za smutki.

@bertha mówiono Ci w klinice ze przy transferze zarodków nie możemy niczym pachnieć ? Myć trzeba się bezzapachowym preparatem i broń Boże żadnych perfum ani mu ani nasze połówki. W szoku byłam jak się dowidziałam.

A TK w ogole to jak macie TVN to zapraszam dziś przed tv. W kuchennych rewolucjach będzie moje małe miasto rodzinne
emoji51.png
i mój kolega ze szkoły z jego restauracja ... także tego ja siadam przed tv i czekam ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja właśnie oglądam
Patrzcie jakiego smsa dostałam od mojego męża :-D

Moja mina chyba byla bezcenna :-)
Może podczytuje forum hehe
Marc słodki sms hehehe :)

U mnie po.wizycie zwyczajnie, dzidzia obrocona tyłkiem i plecami także nic nie było widać, wymownie dała znać że ma nas gdzieś :o [emoji14]

Gadalam chwilę z tym onym i myślałam, że padne...wiecie co mi powiedział?! Że kiedyś jak się pokłóciliśmy to mu krzyknęłam, że ma sobie robić coo chce, i nawet te głupie filmy oglądać, i ja też sobie będę...

Rozumiecie?! Wszyscy są tacy "genialni" czy tylko on? :/

Przyjechał najpierw pod prace, ale przyjechała też jego sis bo się umowilysmy, że mnie odbierze jak będzie ze swojej wracać, więc oczywiście zabrałam się z nią, a potem na badanie, na którym oboje milczelismy... w domu przepraszał, płakał, że już niee wejdzie na neta nawet żeby tylko było dobrze, ale ja nadall nie.mam ochoty z nim rozmawiać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ci się nie dziwię, chyba bym go trochę trzymała na dystans. Pewnie trochę dojrzał, jak zobaczył USG. Pokaż zdjęcie

reklama
Ja właśnie oglądam

Może podczytuje forum hehe

Ja ci się nie dziwię, chyba bym go trochę trzymała na dystans. Pewnie trochę dojrzał, jak zobaczył USG. Pokaż zdjęcie
Nie dostałam bo tylko plecki i główkę widać było... on przyjechał na badanie...
W ogóle to z 54,8 mam 54,2 lekarz chwilę kręcił nosem, ale potem powiedział, że w sumiee teraz jeszcze mogłam tak mieć :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczynki[emoji2] u mnie pozytywny test owu dzisiaj więc działamy i trzymamy kciuki za cud[emoji120]. Jutro raniutko ruszamy do rodziców[emoji2].

@bertha jak u Ciebie samopoczucie? Działacie już? Czy myślisz już tylko o maju?

Ahhh plus niemiec, że jutro jest dzień wolny od pracy[emoji2]
U nas bez sexow od soboty, a owu nie wiem kiedy.. gdzieś na dniach powinna byc. Troche podbrzusze czuje od kilku dni, ale jeszcze śluzu brak. Jutro sie widzimy i zapowiedziałam mojemu m bobosexy, Takze jutro nie odpuszczę ;) No chyba ze M nie da rady bo duzo ma ostatnio na głowie.
Mierze temp ale troche skacze bo jestem troche przeziębiona.
No nic, raczej i tak nic nie bedzie, liczę na maj i ivf, ale oczywiście nie odpuszczam kwietnia, ostatnia szansa na złoty strzał :)

@bertha Piękna, już odpisuję w sprawie jadłospisu i może inne dziewczyny też skorzystają. Polecam bardzo gorąco stronę paleosmak.pl. Jest tam mnóstwo przepisow na obiady, ciasta itd. Ja już wiele stamtąd robiłam :) Jeśli chodzi o przykładowy jadłospis to Link do: Jadłospis dla kobiet w ciąży – Paleo samuraj (pdf) Mój się praktycznie niczym nie różni i przed ciążą i teraz jem tak samo. Tutaj zamiast chleba z cukinii albo bananowego, jem w wersji NA SŁODKO: same owoce lub z mlekiem kokosowym, ewentualnie kaszę jaglaną na mleku kokosowym a NA SŁONO: chleb gryczany, ryżowy lub gryczano - ryżowy, mogą być bułki jaglane. Zamiast domowej nutelli lub czekolady na gorąco jem kostkę bio czekolady gorzkiej 92% kakao i zagryzam np. żurawiną :) Robię też różne sałatki. Jeśli też lubicie to podam przepis (zawsze jest to hit, ostatnio zrobiłam wielką michę na ogniksko i rozeszła się momentalnie):
+mix sałat, pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca, oliwki, ogórek kiszony, mozzarella lub/i w wersji mięsnej paski indyki smażone w kurkumie, ziołach (na oleju kokosowym) - wszystko mieszam, przyprawiam tylko ziołami prowansalskimi (zamawiam w sklepie z ziołami - mają wspaniały aromat) i zalewam oliwą z oliwek. Zero cukru, soli a jest mega. Polecam :):):)
Dziękuje! Poczytam :)

Uff przebrnęłam przez te ponad 150 postów ![emoji87]

@bertha mówiono Ci w klinice ze przy transferze zarodków nie możemy niczym pachnieć ? Myć trzeba się bezzapachowym preparatem i broń Boże żadnych perfum ani mu ani nasze połówki. W szoku byłam jak się dowidziałam.

Nic mi nie mowili... ale dzięki, w takim razie nie bede żadnych perfum używać tego dnia!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Uff przebrnęłam przez te ponad 150 postów ![emoji87]

@Spark sytuacja ciężka. Tobie na pewno jest ciężko w tej sytuacji ale również szaleją Ci hormony wiec wiadomo ze wszystko odczuwasz dwa razy bardziej niż normalnie. Twoja M zachowuje się bardzo nie poważnie. Tylko ciężko się kłócić czy konstruktywnie rozmawiać jeśli na dole same gumowe uszy. Wiem coś o tym. Przez miesiąc musiałam mieszkać z teściowa i myślałam ze się wykończę nerwowo. Tak samo jest jak moi rodzice przylatują z wizyta albo by jedziemy do pl. Kocham ich i tęsknie za nimi. Ale jeśli za długo my jesteśmy u nich albo oni u nas jest już to nie zdrowe. Bo nawet pokłócić się nie można bo moja mama zawsze zwala winę na mnie a mój m to święty. Może właśnie powinnaś z nim porozmawiać w samochodzie w drodze na badania albo coś ? Nie wiem. Ciężko mi coś doradzić bo znam sytuacje z wyrwanych sytuacji.
U mnie natomiast skierowanie już poszło. Datę poznam zapewne po świętach. Za to od wczoraj dopadł mnie strach. Wiem ze może to irracjonalne ale boje się ze moja figura zmieni się bardzo. Ze będę taka tocząca się słonica i nie będę mogła wrócić do formy z przed ciąży. A już teraz złe się czuje z moimi 66kg ;-( boje się ze mój M nie sprosta moim oczekiwaniom jeśli chodzi o wspieranie. Wiecie jak się widzi wzór prawdziwego kochajcego i troszczącego się ojca i męża w swoim tacie to chciałoby się żeby mąż był podobny... jak to się mówi ze wybieramy partnerów podobnych do rodziców l. U mnie się to zgadza. Anyway, boje się również strasznie poronienia, depresji poporodowej jako ze ze swoją depresja zmagam się już ponad 2 lata ... ze będą zła matka i sobie nie poradzę albo nie pokocham dziecka wystarczająco bo będę je winić za zmianę stylu życia albo nieprzespane noce. Oczywiście bardzo chce mieć dziecko. Po prostu się boje;-( przepraszam za smutki.

A TK w ogole to jak macie TVN to zapraszam dziś przed tv. W kuchennych rewolucjach będzie moje małe miasto rodzinne [emoji51] i mój kolega ze szkoły z jego restauracja ... także tego ja siadam przed tv i czekam ;-)

Kochana to bardzo zrozumiałe obawy ... ja mam już jedno i tez obecnie głowa pełna obaw i co chwile wahania z optymistycznych myśli po pesymistyczne. Chyba nie da się tego uniknąć ... musimy być silne a na pewno nasze smerfiki nam to wynagrodzą niejednym pozytywnym wzruszeniem [emoji6]

Dziekuje Wam bardzo za slowa wsparcia! nie wiem co bym bez Was zrobila![emoji85]

Macie racje: mam prawo sie smucic, ale tez musze isc do przodu! Zaczne malymi krokami!

P.S. kupie jutro te perfumy, nalezy mi sie!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Kochanie dużo siły i pamiętaj myśl teraz o sobie ... nikt nie wie tak naprawdę co przezywasz wiec pozwól sobie to zrobić tak jak Ty chcesz ... ściskam Cię mocno

@Bulbasek dziękuje [emoji8]

@Spark dzidz się na Wam obraził ... dobre [emoji39] zatem buzi buzi na zgodę a maluszek się ucieszy

Nie nadrobię was dzisiaj, moja Victoria ma anginę wiec bidulka ani jesc ani mowic nie moze ... ja zagoniona dzisiaj byłam bo do ogródka mojego troche roślin podokupywalam i obiadek na grilu robiłam zeby z roślinami
Porobić ... nie zmierzyłam tempki wiec chyba na chybił trafił bedzie w tym miesiacu [emoji23][emoji23][emoji23]... mam nadzieje ze sie jutro zmobilizuje lol

Spark ach te chlopy[emoji849][emoji849][emoji849] mnie moj dzis tez do szału doprowadził, o pierdole poszło oczywiscie ale mi cisnienie podniósł aż sie poplakalam[emoji35]

Renia, anginę?[emoji51]byliście u lekarza, masz antybiotyk? Biedulka, te wiosenne chorowanie chyba najgorsze...

Spark ach te chlopy[emoji849][emoji849][emoji849] mnie moj dzis tez do szału doprowadził, o pierdole poszło oczywiscie ale mi cisnienie podniósł aż sie poplakalam[emoji35]

Renia, anginę?[emoji51]byliście u lekarza, masz antybiotyk? Biedulka, te wiosenne chorowanie chyba najgorsze...

Tak byliśmy u lekarza i dostała antybiotyk .., bidulka prawie nie mowi ... mam nadzieje ze my nie dostaniemy [emoji40]

reklama
Do góry