reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Lanvin super ze udało mu się przespać całą noc :)

Sent from my D2203 using Forum BabyBoom mobile app
Zmotywowała go ta tablica, bo mówił wczoraj, że nie chce mieć deszczowej chmurki i rano od razu dorysował sobie słoneczko [emoji364]

Gratulacje dla Filipa. U mnie temperatura poszła w górę dzisiaj do 37.00. A młody ma rozwolnienie :(.
Ile dzisiaj dpo?? Biedactwo :( może coś zjadł nie takiego?

Wczoraj nie miałam kiedy napisać, bo po wizycie musiałam zrobić zakupy, póxniej do Kościoła no a wieczorem przyjechali już do mnie goście na święta.
Wizyta bardzo mi się podobała. Spóźnienia miał ok 10 min.
Doktor rzeczowy i przy tym bardzo miły.
Najpierw opowiedziałam o moim przypadku ze biore dostinex i dwa poronienia za mna. Spisal moje wyniki hormonów z zeszłego roku, przepytał z chorób w rodzinie.
Pożniej badanie na fotelu. 10 dc pęcherzyk dominujący na prawym jajniku 12 mm ogólnie reszta wporzadku.
Powiedział ze mam brac:
-dostinex 1/4 tabletki na tydz.(brałam pół tabl),
-kwas foliowy na receptę 5 mg, prewenit(wit b6,612, kwas foliowy) i acard- te tabletki przez cały czas
i jeżeli teraz nie zajde w ciaze to w przyszłym cyklu clostybegit od 3 do 7 dc po jednej tabletce i na wizytę w 12 dc.
ten lek na wspomożenie owulacji.
patrzył na moje wykresy temp. i powiedział ze owu wystepuje i sa dwie fazy cyklu. troche ta druga faza krótka ale nie będzie na razie wydłużał żeby nie przedobrzyć.
powiedział że jak zajde w ciaze to najprawdopodobniej będę musiałą brac zastrzyki w brzuch i wszelkie leki na podtrzymanie.
wizyta 200 pln ale warto było.
acha i powiedział ze teraz z seksem się wtrzymać i zacząś 15 dc czyli 18.04 a ja zazartowałam ze dobrze bo goście pojada, śmiał się w niebogłosy
icon_smile.gif

powiedział tez ze owu u mnie występuje pomiędzy 13-16 dc
To super, że trafiłaś na takiego lekarza :) dobry gin to podstawa :) teraz będziesz spokojniejsza :) ale aż tyle każe czekać? Żebyście się nie spóźnili, czemu taką przerwę każe zrobić??

Oczekiwanie no to super.Gratki dla Filipa :)

StorAnia dziobku co sie stalo?Nie smutaj sie tylko nam pisz a my postaramy sie poprawic Ci humor

Kotek to podobnie jak u mnie widze sie szykuje.Tez mam zapowiedziane ze jak do czerwca sie nie uda startuje z lekami i znow od poczatku obstawa lekami i zastrzyki.Takze jezeli bedziesz miala podobnie jak u mnie to czeka Cie branie codziennie ok 10 tabletek plus zastrzyki

Nie doczytalam wczoraj za duzo bo moj dziec daje popalic.Nie wiem o co chodzi ale jakis kiepski dzien miala bo nic jej nie pasowalo
A ile dzieć ma lat?? Mój rano też miał chwilę focha, bo włączyłam pralkę, a on jak poszedł do łazienki, to chciał zobaczyć czy w pojemniku jest płyn i wyciągnął ten pojemnik i spadł na podłogę...to zamiast przeprosić, wolał się obrazić :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Lanvin ten dziec co tak wojuje od wczoraj ma rok dokladnie dzis ma rok i 2 miesiace :)

To u mnie tak obraza sie starsza corka 7 latka.Najpierw zrobi cos nie tak a potem foch [emoji19][emoji23]

Zmotywowała go ta tablica, bo mówił wczoraj, że nie chce mieć deszczowej chmurki i rano od razu dorysował sobie słoneczko [emoji364]

Ile dzisiaj dpo?? Biedactwo :( może coś zjadł nie takiego?

To super, że trafiłaś na takiego lekarza :) dobry gin to podstawa :) teraz będziesz spokojniejsza :) ale aż tyle każe czekać? Żebyście się nie spóźnili, czemu taką przerwę każe zrobić??

A ile dzieć ma lat?? Mój rano też miał chwilę focha, bo włączyłam pralkę, a on jak poszedł do łazienki, to chciał zobaczyć czy w pojemniku jest płyn i wyciągnął ten pojemnik i spadł na podłogę...to zamiast przeprosić, wolał się obrazić :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
bo tak wyliczył z badania chyba, pęcherzyk ma 12 mm, zobaczymy może już w pn czyli w 14 dc spróbujemy bo wtedy goście wyjeżdżają.

@kotek87 a czemu clo skoro owu występuje??
@StorAnia udanego wypadu :)
@renia200 zdrówka !
@Lanvin pięknie, że przespal całą noc w łóżku :)
@NeSSi jak tam? @Izabela90 ??
@Emsi* jaki buziak? Pff :)

Ja w drodze do pracy, nie chce mi się alle co zrobić, szefowa dała mi nadzieję, że wcześniej skończę, ale ja wiem jak to z Nią jest...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

;) to ekstra
a tak na poważnie to czego się nie robi dla dzidzi :) nie mam problemu z braniem tabletek ale nie wiem czy sama sobie zastrzyk zrobie
Ja tez myślałam że nie dam rady z tymi zastrzykami. W szpitalu jak pani zbliżała się ze strzykawka do mojego brzucha to robiło mi się słabo. A w domu daje rade sama[emoji4] Jeszcze 5 szt i koniec. Nie jest to takie straszne.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Do góry