reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczynki tak sobie myślę, że kurcze trochę dziewczyn Nas zostawiło jak się dowiedziały o ciąży ;(
smutno mi z tego powodu.... serio.....
Moja @ się ni hu hu rozkręcić nie może ..... powoli zaczyna mi być niedobrze, więc w końcu może już przyjdzie skoro wiem, że i tak będzie i tak to niech przychodzi, później niech szybko sobie pójdzie i znowu zaczynamy wszystko od nowa ;)

Mi tez smutnawo ale rozumiem dziewczyny. Doba niezmiennie ma 24h a w ciazy czesto jeszcze mniej sil jest (ja spalam na stojaco), dodatkowy ciazowy watek do ogarniecia i to zapewne duzo atrakcyjniejszy dla ciezarowki od tego staraczkowego ;)

K dokupil polki do szafy! Brakuje mi juz tylko 2 i bedzie gotowe wnetrze [emoji7] musze powiedziec, ze kocham system PAX z Ikei! [emoji173]cala szafa dostosowana do tego jakie i ile ubran mamy, do naszych wzrostow (po stronie K, polki sa wyzej niz u mnie. I musze powiedziec, ze poprzednia szafa miala identyczne rozmiary a w PAX miesci mi sie duzo wiecej rzeczy!
Dzieki temu moge zrezygnowac z 1 szafy w pokoju gospodarczym i w jej miejsce pojawi die moje wymarzone biurko do pracy [emoji173]

Aaaa no i rozmawialam z lekarze w kwestii tych moich nieszczesnych strydow i mam zmniejszyc dawke do minimalnej i w czekac na termin malpy. Jak przyjdzie to znow moge wrocic na normalna dawke a jak nie przyjdzie ;) to mam przestac je brac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi tez smutnawo ale rozumiem dziewczyny. Doba niezmiennie ma 24h a w ciazy czesto jeszcze mniej sil jest (ja spalam na stojaco), dodatkowy ciazowy watek do ogarniecia i to zapewne duzo atrakcyjniejszy dla ciezarowki od tego staraczkowego ;)

K dokupil polki do szafy! Brakuje mi juz tylko 2 i bedzie gotowe wnetrze [emoji7] musze powiedziec, ze kocham system PAX z Ikei! [emoji173]cala szafa dostosowana do tego jakie i ile ubran mamy, do naszych wzrostow (po stronie K, polki sa wyzej niz u mnie. I musze powiedziec, ze poprzednia szafa miala identyczne rozmiary a w PAX miesci mi sie duzo wiecej rzeczy!
Dzieki temu moge zrezygnowac z 1 szafy w pokoju gospodarczym i w jej miejsce pojawi die moje wymarzone biurko do pracy [emoji173]

Aaaa no i rozmawialam z lekarze w kwestii tych moich nieszczesnych strydow i mam zmniejszyc dawke do minimalnej i w czekac na termin malpy. Jak przyjdzie to znow moge wrocic na normalna dawke a jak nie przyjdzie ;) to mam przestac je brac.

To w takim razie trzymać kciuki? Ja chętnie bym to zrobiła[emoji8]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś nauczycielką?

Wpisałam Cię, tylko podaj który to cs? :)

Tak jestem nauczycielka :)

a to moj pierwszy cykl staran

Dzisiaj mam 29dc. Teraz w strachu jestem jak to będzie czy się utrzyma czy to nie biochemiczna.

Bedzie dobrze i w to trzeba wierzyc i sie cieszyc :)

Byłam u ginekologa opisuje mu moje objawy, że robiłam test ze wyszedł minus i mówię ze tyle i tyle już nie mam okresu . Pogadaliśmy sie pośmialiśmy ogólnie super lekarz mega przyjazny. Poszłam się przebrać w jednorazową kieckę i kapciuszki no i DALEJ na badanie. I wiecie co kobieca intuicja nie myli.... w Ciązy nie jestem ale za to mam gościa na prawym jajniorku o średnicy 5 cm PAN TORBIEL KRWOTOCZNY. Przypisał mi leki a dokłanie Orgametrii na unormowanie miesiączki i wchłonięci torbiela. I ze jak pęknie i bedzie duze krwawienie mam sie udać do szpitala :growl::growl::growl::growl::growl::growl::growl::growl::growl: za 3 miesiące wizyta kontrola i wtedy bedziemy prowadzili działanie odnośnie dzidzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kurcze :( wspolczuje ale mam nadzieje ze szybko sie wchlonie i po tym szybciutko zmieni sie ta sytuacja na wlasciwa czyli ciąze :)

Wczoraj były przytulanki, dzisiaj też chcę zanim mój wyjedzie i potem dopiero w piątek. No zobaczymy. Niby nie chce tego grudnia, ale z drugiej strony...pewnie i tak się nie uda, albo się nie wstrzelimy :(

hehehe no mi grudniowy termin tez jakos nie bardzo pasuje ale w sumie moj syn byl 10 dni przetermonowany wiec moze i kolejna dzidzia uparta byla i wyjsc nie chciala! Po prostu oby sie udalo a termin jaki bedzie to przezyje! ;)

No gdzie pozno, dla mnie idealnie wlasnie! Mlodsi to maja sie bawic i korzystac z wolnosci a nie w pieluchach siedziec, potem juz nigdy nie bedzie takiej mozliwosci do spontanu, zabawy i beztroski. A tak po 27-28 to juz wedlug mnie rewelka i idealny czas :)

Ja swoje pierwsze dziecko tez rodzilam majac 28 lat, oczywiscie mialam w tym czasie kolezanki juz z dziecmi ktore non stop krzyczaly ze kiedy ja, ale to po prostu musi przyjsc ten czas i tyle :)

przepraszam was ze co chwile testy wstawiam ale jakoś nie mogę się powstrzymać. Robiony przed chwilą czułość 10. Siusiu z dwóch godzin. Chyba zacznę się cieszyć. 29dc. Albo jestem dzień po spodziewanej @ albo dzień przed. Niewiem bo cykle mam ostatnio 27/29.

No jasne ze sie cieszyc i prosze nas tu wszystkie zarazic ta "choroba" co daje na tescie dwie kreseczki :)

Witam się po dłuższej nieobecności.
Mieliśmy odpuścić starania ale tak jakoś wyszło że się nie zabezpieczalismy,czasu nie było o tym pomyśleć. Jesteśmy świeżo po przeprowadzce do długo szukanego domku z ogródkiem, ostatnie 3 tygodnie były straszne od rana do nocy na nogach. Nie było czasu na liczenie obserwowanie siebie i dzisiaj mile zaskoczenie,test zrobiłam od niechcenia. Dzisiaj 28dc @ powinna przyjść właśnie dzisiaj albo we wtorek. Test robiłam jakoś po 12, czułości 20.Zobacz załącznik 801170
Gratulacje! Który cs?

Ze wszystkim kochana się zgodzę, z brakiem czasu, brakiem sił a nawet z tym, ze system szaf PAX jest super ale ... nie zgodzę się, ze wątek ciężarówkowy jest atrakcyjniejszy od tego naszego wątku [emoji39]
Znajomosci tu zawarte (choć tylko wirtualne) nie tak łatwo tak po prostu zamienić ...
I właśnie dlatego wydaje mi się, ze nam staraczkowym mamuśkom ciężko się odnaleźć na wątkach ciążowych ... bo po prostu tu nam lepiej [emoji12]

Szczyt owu 17dc działaj dziś jeszcze
Docia nie mam z kim :((, M dopiero będzie w pt, ehm. Ciekawe czemu to się tak przesunelo.

K dokupil polki do szafy! Brakuje mi juz tylko 2 i bedzie gotowe wnetrze
emoji7.png
musze powiedziec, ze kocham system PAX z Ikei!
emoji173.png
cala szafa dostosowana do tego jakie i ile ubran mamy, do naszych wzrostow (po stronie K, polki sa wyzej niz u mnie. I musze powiedziec, ze poprzednia szafa miala identyczne rozmiary a w PAX miesci mi sie duzo wiecej rzeczy!
Dzieki temu moge zrezygnowac z 1 szafy w pokoju gospodarczym i w jej miejsce pojawi die moje wymarzone biurko do pracy
emoji173.png

Czyli same dobre wieści, to trzymamy kciuki oby @ nie przyszła, a reszta się ułoży
Ze wszystkim kochana się zgodzę, z brakiem czasu, brakiem sił a nawet z tym, ze system szaf PAX jest super ale ... nie zgodzę się, ze wątek ciężarówkowy jest atrakcyjniejszy od tego naszego wątku [emoji39]
Znajomosci tu zawarte (choć tylko wirtualne) nie tak łatwo tak po prostu zamienić ...
I właśnie dlatego wydaje mi się, ze nam staraczkowym mamuśkom ciężko się odnaleźć na wątkach ciążowych ... bo po prostu tu nam lepiej [emoji12]

Też mi się tak wydaje, że jak już raz tu wejdziesz to zostaniesz hehe.

To w takim razie trzymać kciuki? Ja chętnie bym to zrobiła[emoji8]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Haha no jak chcesz to mozesz trzymac kciuki :) nie mam pojecia kiedy byla owulka takze ciezko mi ocenic, apka wylicza owulke przy 30-dniowym cyklu ale ostatnio mialam cykle 28-32 dni. Takze przytulanki wychodza od 4 (przy 28-dniowym) do 8 dni (przy 32-dniowym) przed owulka.
Czas pokaze ;)
Chociaz tyle, ze sie psychicznie uspokoilam z tymi sterydami. Jak sie pojawia 2 kreski to plakac nie bede ;)

Oj no mi chodzilo o tym, ze tam sie gada o pieluszkach, bodziakach i innych slodkosciach a tutaj dla ciezarowek tematy stricte staraczkowe nie sa raczej rownie ciekawe co nowy wozek czy lozeczko. Nie odnosilam sie do osob bo to wiadomo, ze tutaj sa same the best babeczki [emoji1377][emoji173][emoji8][emoji7]

reklama
Do góry