reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
żeby się udało
emoji8.png
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :) Ten cykl mieliśmy jak do tej pory najlepiej obstawiony. Czas pokaże, ale czemu trzeba tyle czekać :(

reklama
Jeśli chodzi o mdm, to ja skorzystałam. Generalnie jestem zadowolona, bo nie musiałam mieć wkładu własnego. Dostałam niespełna 28 000 dopłaty (bo mam jedno dziecko), ale są też minusy, bo np. przy kredycie w mdm masz wyższą marżę, prócz tego nie możesz być właścicielem innej nieruchomości, nie możesz spłacać kredytu przez 5 lat, nie możesz mieszkania wynajmować itp. Ale generalnie dla mnie na plus, tyle że jeśli chodzi o mdm, to w zasadzie teraz jest ostatnia szansa na skorzystanie, bo pula na 2017 już się wyczerpala, połowa puli na 2018 już chyba idzie ku końcowi, zostanie jeszcze połowa do wykorzystania na początku 2018, ale np. w tym roku zabrakło kasy już w 3 tygodniu stycznia.

Jeśli chodzi o mieszkanie plus, to nie jest tak, że po okresie wynajmu mieszkanie jest Twoje, bo płacisz jakiś czynsz, a jeśli zglosisz chęć wykupienia, to doliczają jakąś kwotę do czynszu, więc cześć będzie splacona, ale nikt Ci za free mieszkania nie odda.

Fajnie :) ja też nosiłam, ale dwanaście lat temu :) teraz uważam, że nie powinno się za wcześnie zakładać aparatu, bo teraz mam 27 lat, a zęby choć proste są, tak szczęka już nie jest tak rozsunieta jak wcześniej :/ moja ortodontka słyszałam, że już wcześnie dzieciom nie zakłada.

Do mdm dostaliście kasę na remont? My braliśmy kredyt w zeszłym roku i nie można było tak zrobić. Teraz muszę brać osobny kredyt na remont.

O matko, wszystko ok dzisiaj?? Pewnie jakaś reakcja alergiczna.

Popieram :)

Spalas 3 godziny, więc luz :)

Jak dla mnie pozytyw :)

Witaj i rozgość się ;)

Ja mam syna 7-letniego z października 2010, więc u nas będzie jeszcze większa różnica, bo przynajmniej 8 lat ;)

Nie dziwie Ci się, że jesteś zła...Ale już o tym kochana kiedyś rozmawiałyśmy...

Dokładnie!

Pięknie :) [emoji8]

Dziękuję, że pytasz [emoji8] w sobotę wyrąbał mi się telefon i cały dzień nie działała mi połowa aplikacji, nie dostawałam żadnych wiadomości, ani nie mogłam się dodzwonić. M mi go ogarnął, ale dopiero wieczorem i szliśmy do znajomych, więc już nie miałam kiedy wejść. W domu byliśmy po 5 :) także miałam trochę nadrabiania, a i tak wszystkiego nie udało mi się przeczytać, bo nie wiem gdzie skończyłam w piątek...

qdkkj44j6bi2vbec.png
Dziękuję kochana jednak nie skorzystamy męża nic nie przekona :(

O to pewnie u mnie się szybciej zagnieździło

Czyżby to bebetto ? Może tito? [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
nie tito mi sie nie podoba, moj to adamex barletta ;) tito ma zupelnie inny stelaz, i wystepuje tylko w jednolitych kolorach, w oglole mi sie bebetto nie widza i sa awaryjne, duzo znajomych ma, moja bratowa ma bebetto nico wersje limitowana kolorowa z dodatkem skory i szybko zaczelo psuc sie obsuwanie siedziska i musi oddac go do serwisu :(

Mnie np. podoba się Roan Bass, jest podobny w wyglądzie :) miałam Roan Marita i byłam zadowolona, Bass ma gondolę podobną do Marity, ale stelaż inny :)

[emoji110] [emoji110] [emoji110] żeby się udało [emoji8]

qdkkj44j6bi2vbec.png
roan bass tez mi sie podoba, ale jak jak kupowalam wozek to byla stara wersja bassa bez amorow wiec odpadl a potem jak juz kupilam barlette to pojawil sie roan bass z amorami :) ale mi sie sie bardziej barletta podoba hehe, co do marity to podoba mi sie wersja prestige :) myslelismy nad nia, ale spacerowka tragedia, wiec odpadl :)

Witajcie :)
U mnie piękne słoneczko, ciepełko, a mi dzisiaj smutno :( Okazuje się, że moja kuzynka jest w zaawansowanej ciąży. Cieszę się jej szczęściem, ale smutno mi, bo chciałabym już moją Juleczkę :( Nie potrafię przestać myśleć o staraniach. Siedzę teraz w biurze i zamiast zająć się robotą to oglądam wykresy na ovufriend. Masakra. Na dodatek mój dzisiaj wyjechał i na ten cykl koniec staranek. Spadek temperatury był wczoraj i wczoraj ostatnie boboseksy. Mam nadzieję, że to wystarczy :(
Wiem co czujesz... U nas wśród znajomych dwie nieplanowane ciąże w tym jedna blizniacza. Obie pary mają już po dwójce dzieci. Rozumiem Cie, mi też ciężko...

Wiem co czujesz... U nas wśród znajomych dwie nieplanowane ciąże w tym jedna blizniacza. Obie pary mają już po dwójce dzieci. Rozumiem Cie, mi też ciężko...
u mnie siostra 5mc ciąży i nikomu nie powiedziała poza mamą, a jej córka na dniach kończy roczek. I o ironio, co jej ciąża to moja strata. Tym razem cieszę się, że jeszcze nie powiedziała nikomu.

reklama
No i dooopa... z takim wynikiem crp nie zrobią mi hsg... :( dziś jeszcze powtórzę badania po pracy może będzie lepiej... :( :( :(
Kurde, ale pech :( Ja miałam ostatnio crp 7,75. I też nie wiem skąd taki wynik, bo nic mi nie było. Lekarz mówił, że taki wynik może być od palenia papierosów, bo wtedy jeszcze paliłam.

Do góry