Witaj w klubie. W lutym miałam to samo. Zamiast prezentu urodzinowego małpa przyszła...Witam wszystkie w piękny, słoneczny poniedziałek.
Czy nie uważacie, że dostać @ w urodziny to totalne świństwo?
reklama
Lanvin
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o mdm, to ja skorzystałam. Generalnie jestem zadowolona, bo nie musiałam mieć wkładu własnego. Dostałam niespełna 28 000 dopłaty (bo mam jedno dziecko), ale są też minusy, bo np. przy kredycie w mdm masz wyższą marżę, prócz tego nie możesz być właścicielem innej nieruchomości, nie możesz spłacać kredytu przez 5 lat, nie możesz mieszkania wynajmować itp. Ale generalnie dla mnie na plus, tyle że jeśli chodzi o mdm, to w zasadzie teraz jest ostatnia szansa na skorzystanie, bo pula na 2017 już się wyczerpala, połowa puli na 2018 już chyba idzie ku końcowi, zostanie jeszcze połowa do wykorzystania na początku 2018, ale np. w tym roku zabrakło kasy już w 3 tygodniu stycznia.Ja czytałam właśnie o tym na tej stronie ale chciałam zapytać czy ktoś skorzystał z tego dofinansowania i może polecić czy się nie opłaca
Jeśli chodzi o mieszkanie plus, to nie jest tak, że po okresie wynajmu mieszkanie jest Twoje, bo płacisz jakiś czynsz, a jeśli zglosisz chęć wykupienia, to doliczają jakąś kwotę do czynszu, więc cześć będzie splacona, ale nikt Ci za free mieszkania nie odda.
Fajnie ja też nosiłam, ale dwanaście lat temu teraz uważam, że nie powinno się za wcześnie zakładać aparatu, bo teraz mam 27 lat, a zęby choć proste są, tak szczęka już nie jest tak rozsunieta jak wcześniej :/ moja ortodontka słyszałam, że już wcześnie dzieciom nie zakłada.Kobitki co wy tu wieczorem pisałyscie o marihuanie, wesoło hehe. Ja się zaraz zbieram do ortodonty, pewnie gdzieś za miesiąc dostanę aparat na zeby. Nie chce mi się, ale tyle to odwlekam, że już czas. Na stare lata uśmiech poprawić . Miłego dnia dla wszystkich. U nas chyba będzie pięknie
Do mdm dostaliście kasę na remont? My braliśmy kredyt w zeszłym roku i nie można było tak zrobić. Teraz muszę brać osobny kredyt na remont.M2b my w zeszłym roku kupowalismy mieszkanie mdm dostaliśmy dofinansowanie do mieszkania 20tysi. Warunek to był wiek i mieszkanie musialo być nowe z rynku pierwotnego. Nie musielismy mieć swojego wkladu wlasnego I do kredytu hipotecznego dobralismy na remont i mamy jedną ratę bo wiadomo, że kredyt hipo ma mniejsze % najlepiej znaleźć sobie doradcę który za nas wszystko zrobi bo papierologii jest mnóstwo
O matko, wszystko ok dzisiaj?? Pewnie jakaś reakcja alergiczna.Dziewczyny,
Ja dzisiaj troszkę się zestresowalam... byliśmy z M coś zjeść na mieście i wracając poczułam jak wewnątrz ust opuchnely mi usta i mocno zdretwiala dłoń, nie miałam xzucia w palcach... Nie przechodziło z 15 minut, mieliśmy już jechać na pogotowie... ale na szczęście nagle ustapilo. Zastanawiam się skąd takie coś? Wypiłam sporo ciemnej herbaty w restauracji, czy to możliwe ze po niej???
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
PopieramMierz cały czas, jeżeli przyjdzie @ to zrób przerwę i potem od nowa. Trzymam kciuki żeby nie przyszła [emoji110][emoji110][emoji110]
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Spalas 3 godziny, więc luzCześć dziewczynki ;-)
Jak mam interpretować temp przy zmianie czasu.... dzisiaj mierzylam o 5 czyli jakby o 6 nowego czasu... a zawsze mierze teraz po 5..... i co....
Jak dla mnie pozytywHej dzięki dziewczyny za odpowiedzi w załączeniu testy- chyba jednak dziś pozytywny? Owy napewno nie było bo temperatura nie skoczyła. Dziś rano co prawda były przytulanki ale niestety mój nie dał rady- po dwóch nockach z rzędu wcale się nie dziwię. Nie mam żalu ale jakoś mi się tak smutno zrobiło i trochę sobie popłakałam
U nas piękna pogoda i zaraz idziemy na spacerek
@StorAnia ten wynik za dużo nie odbiega od normy- może nie będzie problemu
@marc wykres nadal super.
@oczekiwanie no owu się zbliża
Witaj i rozgość sięCześć Dziewczyny
Tak bardzo nieśmiało ale chciałabym się do Was przyłączyć, chociaż widzę że już tutaj zwarta grupa to mam nadzieję że mnie przygarniecie do swojego grona.
Kilka słów o mnie: Mam 32 lata - no dobra za dwa dni 33 ;P , mam już jedno szczęście i bardzo chciałabym postarać się o kolejne. Pierwszy raz w ciąży byłam w 2010 roku ale niestety poroniłam, później cała ciąża w strachu i oto mam zdrowego syna. Minęło już sporo czasu i myślę że to ostatni dzwonek na taką decyzję więc próbujemy
Ja mam syna 7-letniego z października 2010, więc u nas będzie jeszcze większa różnica, bo przynajmniej 8 latDziękuję za miłe powitanie
Może nie do końca się dobrze wyraziłam, nie chodziło mi tu o mój wiek (i bardzo się cieszę że jest tu Was , Nas kilka po 30tce ) tylko raczej o różnice wieku między dziećmi
Piszecie o testach owulacyjnych i mierzeniu temperatury ja to wogle zielona jestem co to tego wszystkiego a bardzo bym chciała "pomóc" naturze na ile jestem w stanie
Nie dziwie Ci się, że jesteś zła...Ale już o tym kochana kiedyś rozmawiałyśmy...Boże ja zwariuje dziewczyny :-(
Moj mąż pije razem z sąsiadem, sytuacja wyglada tak, ze jego kobieta wezwała policję i on u nas nocuje. Ok rozumiem, ale wszędzie zawsze razem No mnie to juz drażni !! Masakra
Wszyscy koledzy maja problemy to nocują u Nas i na dodatek ten moj tez głupi ech
Dokładnie!Ej, trochę nie kumam sytuacji... Ale nieważne. Weź z nim pogadaj, jak trzeba postaw sprawę na ostrzu noża. Teraz to jeszcze pół biedy, ale jak będziesz w ciąży? A jak będzie dziecko? Kurde, takie rzeczy trzeba od razu wyjaśniać i pacyfikowac bo potem jeszcze gorzej... Trzymaj się tam misiaku i postaw
samca do pionu [emoji11] [emoji11]
Pięknie [emoji8]Ja wstawiam swoją tabelkę temp
Dzisiaj juz lepiej... zaraz wstaje i zbieram sie do pracy i tyle :-)
Dziękuję, że pytasz [emoji8] w sobotę wyrąbał mi się telefon i cały dzień nie działała mi połowa aplikacji, nie dostawałam żadnych wiadomości, ani nie mogłam się dodzwonić. M mi go ogarnął, ale dopiero wieczorem i szliśmy do znajomych, więc już nie miałam kiedy wejść. W domu byliśmy po 5 także miałam trochę nadrabiania, a i tak wszystkiego nie udało mi się przeczytać, bo nie wiem gdzie skończyłam w piątek...@Lanvin, gdzie jesteś Słonko ....
marc
Jeśli chodzi o mdm, to ja skorzystałam. Generalnie jestem zadowolona, bo nie musiałam mieć wkładu własnego. Dostałam niespełna 28 000 dopłaty (bo mam jedno dziecko), ale są też minusy, bo np. przy kredycie w mdm masz wyższą marżę, prócz tego nie możesz być właścicielem innej nieruchomości, nie możesz spłacać kredytu przez 5 lat, nie możesz mieszkania wynajmować itp. Ale generalnie dla mnie na plus, tyle że jeśli chodzi o mdm, to w zasadzie teraz jest ostatnia szansa na skorzystanie, bo pula na 2017 już się wyczerpala, połowa puli na 2018 już chyba idzie ku końcowi, zostanie jeszcze połowa do wykorzystania na początku 2018, ale np. w tym roku zabrakło kasy już w 3 tygodniu stycznia.
Jeśli chodzi o mieszkanie plus, to nie jest tak, że po okresie wynajmu mieszkanie jest Twoje, bo płacisz jakiś czynsz, a jeśli zglosisz chęć wykupienia, to doliczają jakąś kwotę do czynszu, więc cześć będzie splacona, ale nikt Ci za free mieszkania nie odda.
Fajnie ja też nosiłam, ale dwanaście lat temu teraz uważam, że nie powinno się za wcześnie zakładać aparatu, bo teraz mam 27 lat, a zęby choć proste są, tak szczęka już nie jest tak rozsunieta jak wcześniej :/ moja ortodontka słyszałam, że już wcześnie dzieciom nie zakłada.
Do mdm dostaliście kasę na remont? My braliśmy kredyt w zeszłym roku i nie można było tak zrobić. Teraz muszę brać osobny kredyt na remont.
O matko, wszystko ok dzisiaj?? Pewnie jakaś reakcja alergiczna.
Popieram
Spalas 3 godziny, więc luz
Jak dla mnie pozytyw
Witaj i rozgość się
Ja mam syna 7-letniego z października 2010, więc u nas będzie jeszcze większa różnica, bo przynajmniej 8 lat
Nie dziwie Ci się, że jesteś zła...Ale już o tym kochana kiedyś rozmawiałyśmy...
Dokładnie!
Pięknie [emoji8]
Dziękuję, że pytasz [emoji8] w sobotę wyrąbał mi się telefon i cały dzień nie działała mi połowa aplikacji, nie dostawałam żadnych wiadomości, ani nie mogłam się dodzwonić. M mi go ogarnął, ale dopiero wieczorem i szliśmy do znajomych, więc już nie miałam kiedy wejść. W domu byliśmy po 5 także miałam trochę nadrabiania, a i tak wszystkiego nie udało mi się przeczytać, bo nie wiem gdzie skończyłam w piątek...
To i tak przez weekend mało pisałyśmy na szczęście
Lanvin
Dong firmy SwansonKochane łylające donga podeslecie link który zamawialyscie bo trochę ich jest..bardzo Proszę
Weekend tak mi szybko zleciał... W sobotę mały do południa pojechał z moimi rodzicami na działkę, a my w tym czasie pojechaliśmy na zakupy i wybrać drzwi wewnętrzne do mieszkania. Zdecydowaliśmy się na te: Link do: Erkado » MAGNOLIA w kolorze Greko sosna biała później rodzice przyjechali do nas na obiad, poszliśmy z małym na hulajnogę i na plac zabaw i wieczorem byliśmy u znajomych A wczoraj poszliśmy do południa odebrać od nich samochód, zjedliśmy obiad i odebralismy małego od rodziców, poszliśmy na rower i w końcu nauczył się jeździć sam bez kijka. W zeszłym roku był problem, a teraz usiadł pierwszy raz w tym roku i pojechał później jeszcze zabrałam go na hulajnogę i w domu byliśmy wieczorem już nie miał siły, ale musiał przeczytać dwa razy dwie strony z książki, bo pani im zadała na weekend do nauki czytania. Wieczorem byłam tak padnięta, nachodzilam się wczoraj, a dzisiaj tak mnie bolą nogi i stopy, bo sobie obtarlam w nowych butach [emoji14] to się rozpisałam, sorry
Emsi*
@Spark dziękuje za info kochana. Lookne sobie ten Vitto. Ja patrzyłam w necie właśnie ten Bebetto tito i wyglada ładniutko [emoji4]
U mnie tez zmęczenie większe i niechęć ... najchętniej posiedzialabym w domku [emoji39]
Jeszcze trochę i będę prosić o częściowa prace z domu, mam nadzieje, ze będzie lepiej ....
Dobrze, ze mamy wiosnę to naturalnie więcej energii do życia [emoji274][emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tez zmęczenie większe i niechęć ... najchętniej posiedzialabym w domku [emoji39]
Jeszcze trochę i będę prosić o częściowa prace z domu, mam nadzieje, ze będzie lepiej ....
ketsurui
Witajcie
U mnie piękne słoneczko, ciepełko, a mi dzisiaj smutno Okazuje się, że moja kuzynka jest w zaawansowanej ciąży. Cieszę się jej szczęściem, ale smutno mi, bo chciałabym już moją Juleczkę Nie potrafię przestać myśleć o staraniach. Siedzę teraz w biurze i zamiast zająć się robotą to oglądam wykresy na ovufriend. Masakra. Na dodatek mój dzisiaj wyjechał i na ten cykl koniec staranek. Spadek temperatury był wczoraj i wczoraj ostatnie boboseksy. Mam nadzieję, że to wystarczy
U mnie piękne słoneczko, ciepełko, a mi dzisiaj smutno Okazuje się, że moja kuzynka jest w zaawansowanej ciąży. Cieszę się jej szczęściem, ale smutno mi, bo chciałabym już moją Juleczkę Nie potrafię przestać myśleć o staraniach. Siedzę teraz w biurze i zamiast zająć się robotą to oglądam wykresy na ovufriend. Masakra. Na dodatek mój dzisiaj wyjechał i na ten cykl koniec staranek. Spadek temperatury był wczoraj i wczoraj ostatnie boboseksy. Mam nadzieję, że to wystarczy
Lanvin
Mnie np. podoba się Roan Bass, jest podobny w wyglądzie miałam Roan Marita i byłam zadowolona, Bass ma gondolę podobną do Marity, ale stelaż inny@Spark dziękuje za info kochana. Lookne sobie ten Vitto. Ja patrzyłam w necie właśnie ten Bebetto tito i wyglada ładniutko [emoji4]
[emoji110] [emoji110] [emoji110] żeby się udało [emoji8]Witajcie
reklama