reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A luteiny duphastonu czy innych progesteronow nie bierze sie po owulacji???
Ja dupka brałam 2 dni po owulacji, miało czas na zagnieżdżenie się, poza tym po tych 10 dniach konieczny jest test ciazowy albo bhcg, czy doszło do ciąży.. jesli tak, to raczej dalej przyjmujemy lek jeśli nie, odstawiamy i czekamy na okres i kolejne dzialania.
No właśnie też mi się tak wydaje. To nie jest tak, że jak się bierze przed owu, to może blokować owulacje?

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Emzilka no właśnie.. ale mi moja ginka kazała od 16 max żeby uregulować cykle.. muszę się wybrać do niej znowu. Chociaż na razie i tak nie liczę na nic ze wzgledu na wyniki mojego m ale chciałabym żeby ze mną było już wszystko ok jak on zakończy swoją kurację
No tak, bo w teorii przy cyklu 28 dniowym wtedy powinno być po owu, ale jeśli nie masz do 16 dc owu, to po co ją brać? Owu wtedy się nie pojawi, bez sensu...

qdkkj44j6bi2vbec.png

auslanderka właśnie też czytałam sprzeczne opinie. A na monitoring chodziłam i owulacja była tylko między 18 a 22 dniem cyklu. Od 2cykli mam śluz plodny od ok 10 dnia. Ale przyszły jakies inne testy owu i może to ich wina zresztą nie ma co tak do konca się nimi sugerowac:)

Emzilka no właśnie.. ale mi moja ginka kazała od 16 max żeby uregulować cykle.. muszę się wybrać do niej znowu. Chociaż na razie i tak nie liczę na nic ze wzgledu na wyniki mojego m ale chciałabym żeby ze mną było już wszystko ok jak on zakończy swoją kurację

Wydaje mi się, że jeśli do tego 16 dc nie miałać owulki, to przyjmując Lutka blokujesz ją...
Może @bertha coś więcej powie Ci na ten temat

Właśnie, @bertha , Ty nie mialas wczoraj badań robionych??

A jak śluz? Dalej masz potop?

Ja nie wiem jak to jest bo czytałam sprzeczne informacje, ale dużo osób twierdzi, że luteina może blokować owulację[emoji16] . Ale czytałam też, że nie więc nie wiem... może warto się wybrać do gina i sprawdzić na usg czy do owulacji dochodzi? Albo niech się wypowiedzą doświadczone dziewczyny...

Nie aż tak bardzo ...

Wyregulować cykl??? Że co, że za długi masz? Starasz się ale olać owu? Masakra.... no chyba, że masz jakieś większe problemy... pamiętaj też, że każdy cykl może być innej długości. Ma na to wpływ wiele czynników jak zmęczenie, stres, choroba itp. Tylko faza lutealna jest stała, a 1 faza przed owulacją może się zmieniać. Ja bym na twoim miejscu zrobiła choć raz monitoring przy tej luteinie i wtedy będziesz miała czarno na białym czy blokuje czy nie..
Nie aż tak bardzo ...
Ale ciągle jest? Ja bym na twoim miejscu jeszcze działała, a czas pokaże czy już po owu[emoji4]

Dziewczyny a co w przypadku późnych owulacji gdy biorę luteine od 16 DC ? śluz był, w sumie nadal jest.. ale testy owu nic nie wskazują aby była. Odstawiam lute po 10 dniach i co progesteron spada i nie ma szans na zagniezdzenie? Dziś mam 19 dc i 4 dzień z luteina. Wczoraj dopiero test owu pokazał drugą kreskę, ale jeszcze słaba. Czy na moim miejscu przeciagnelybyscie branie luteiny?
Ale chyba zakrecilam :-p
Bier 10dni

reklama
Chociaż w jednym cyklu test owu wyszedl w 22 DC książkowo idealnie a już brałam lute kilka dni
Pozytywny test owu nie gwarantuje Ci że do owu dojdzie, tylko że organizm się do owu przygotowuje... niestety. 100% daje tylko usg..
Ja np. Miałam pozytywny test owu wieczorem, a nie spałam całą noc bo prowadziłam samochód i skoku temp. już nie było do końca cyklu..... późniejsze testy też negatywne

Do góry