reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nie robilismy tak dokladniej tarczyca CP u mnie ginekolog twierdzi ze jest ok swoja droga może nie celujemy w owulację itp mój m twierdzi ze jak mamy dziecko to nie powinno być problemu i badania nie potrzebne
Dodam ze przyszła @ punktualna prawie jak zawsze

Dziewczyny a co w przypadku późnych owulacji gdy biorę luteine od 16 DC ? śluz był, w sumie nadal jest.. ale testy owu nic nie wskazują aby była. Odstawiam lute po 10 dniach i co progesteron spada i nie ma szans na zagniezdzenie? Dziś mam 19 dc i 4 dzień z luteina. Wczoraj dopiero test owu pokazał drugą kreskę, ale jeszcze słaba. Czy na moim miejscu przeciagnelybyscie branie luteiny?
Ale chyba zakrecilam :-p

Dziewczyny a co w przypadku późnych owulacji gdy biorę luteine od 16 DC ? śluz był, w sumie nadal jest.. ale testy owu nic nie wskazują aby była. Odstawiam lute po 10 dniach i co progesteron spada i nie ma szans na zagniezdzenie? Dziś mam 19 dc i 4 dzień z luteina. Wczoraj dopiero test owu pokazał drugą kreskę, ale jeszcze słaba. Czy na moim miejscu przeciagnelybyscie branie luteiny?

A luteiny duphastonu czy innych progesteronow nie bierze sie po owulacji???
Ja dupka brałam 2 dni po owulacji, miało czas na zagnieżdżenie się, poza tym po tych 10 dniach konieczny jest test ciazowy albo bhcg, czy doszło do ciąży.. jesli tak, to raczej dalej przyjmujemy lek jeśli nie, odstawiamy i czekamy na okres i kolejne dzialania.

Myślę że gorące kąpiele mają wpływ na plemniki. Mój np laptopa trzyma na kolanach tyle razy uwagę mu zwracałam i nic. A jakieś badania robiliście?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Czy czytalyscie jakieś artykuły lub prace mówiące o wpływie laptopa, czy telefonu na plemniki? Bo ja mojemu mogę mówić i tylko słyszę, że to nie ma wpływu, bo on rzadko tak trzyma... Takie rzadko, że wychodzi kilka godzin dziennie jak np. nosi telefon w kieszeni, a potem pracuje z laptopem na kolanach. Już się nie mogę doczekać aż się przeprowadzimy do naszego mieszkania...teraz w wynajmowanym nie mamy stołu, tylko niski stolik kawowy, więc ani zjeść normalnie, ani pracować. Jak będziemy mieli stół, to przynajmniej M będzie przy nim siedział i chociaż nie będę trzymał tego laptopa na sobie... :/ kuźwa problemy XXI wieku.

Hehehe :-D dobrze, ze działam :-D
Tylko tego donga nie wiem czy brać dalej ? Hmmm :)

Aa a np jak teraz musiałaby wyglądać temperatura mniej więcej na poziomie takim ?
Bo swoją niska mam w tym cyklu :-)

Gdyby coś zaskoczyło hehrhrhr :-D
W tym cyklu wogole sie niczym nie przejmuje :-) mierze ta tempke, ale bez spiny :-)

Dzisiaj będę działać tez :-)
Kochana bierz, bo nie wiadomo, czy to owu, czy nie. Najlepiej zrobić do tego test owu, to będzie pewność :) bo trudno stwierdzić, czy owulacja była, skoro tylko dwa dni miałaś niższą, zanim skoczyło.

Na fb bo tu wrzucić nie umiem :/
Widziałam i znowu złapałam fazę [emoji7]

Hehehe :-) co 2 dni sie staramy ::-) po 9 dc tylko raz miałam w 3 dzień :-)
Może będziesz miała urodzinowe dziecię [emoji1]

A luteiny nie bierze się po owu?

qdkkj44j6bi2vbec.png

Hehehe :-D dobrze, ze działam :-D
Tylko tego donga nie wiem czy brać dalej ? Hmmm :)

Aa a np jak teraz musiałaby wyglądać temperatura mniej więcej na poziomie takim ?
Bo swoją niska mam w tym cyklu :-)

Gdyby coś zaskoczyło hehrhrhr :-D
W tym cyklu wogole sie niczym nie przejmuje :-) mierze ta tempke, ale bez spiny :-)

Dzisiaj będę działać tez :-)
A jak śluz? Dalej masz potop?
Ja nie wiem jak to jest bo czytałam sprzeczne informacje, ale dużo osób twierdzi, że luteina może blokować owulację[emoji16] . Ale czytałam też, że nie więc nie wiem... może warto się wybrać do gina i sprawdzić na usg czy do owulacji dochodzi? Albo niech się wypowiedzą doświadczone dziewczyny...

A tak z innej beczki - dziewczyny już 3 tydzień na fitnessie za mną, jestem mega zadowolona! Mam wrażenie, że delikatnie brzuszek spadł,ale do tego ograniczyłam słodycze. Najchętniej chodziłabym na zajęcia 3-4 razy w tygodniu, a tak tylko dwa, bo czasu brak, a z małym też muszę posiedzieć... Jutro jedziemy do Wrocławia do Decathlonu, muszę sobie sprawić nowy strój na treningi i tak myślę, żeby połączyć 2 w 1, będziemy z małym wychodzić na hulajnogę, on będzie jeździł, a ja będę biegać :) ale czekam aż zrobi się troszkę cieplej :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Emzilka no właśnie.. ale mi moja ginka kazała od 16 max żeby uregulować cykle.. muszę się wybrać do niej znowu. Chociaż na razie i tak nie liczę na nic ze wzgledu na wyniki mojego m ale chciałabym żeby ze mną było już wszystko ok jak on zakończy swoją kurację

Do góry