reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

M2b proszę nie myśl w ten sposób,że to Twoja wina bo nie zrobiłaś cholernego progesteronu...Tu nie ma żadnej winy po Twojej stronie...kochana ja poronilam 3 razy...i wiem jak to boli,jaka to pustka :( musisz uwierzyć,że maluszek wróci tylko w innym terminie...Ja Cię w pełni rozumiem,ale wierzę,że się podniesiesz i zawalczysz o swoje szczęście :) Wiesz co mi pomogło? Znalazłam dobrego lekarza który mi pomoże..
Nie tylko jako ginekolog wywarł na mnie wrażenie,ale też psychologicznym podejściem :) Dał mi nadzieję,wiarę a to uwierz mi najlepsze lekarstwo na krwawiace serce matki :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
M2b proszę nie myśl w ten sposób,że to Twoja wina bo nie zrobiłaś cholernego progesteronu...Tu nie ma żadnej winy po Twojej stronie...kochana ja poronilam 3 razy...i wiem jak to boli,jaka to pustka :( musisz uwierzyć,że maluszek wróci tylko w innym terminie...Ja Cię w pełni rozumiem,ale wierzę,że się podniesiesz i zawalczysz o swoje szczęście :) Wiesz co mi pomogło? Znalazłam dobrego lekarza który mi pomoże..
Nie tylko jako ginekolog wywarł na mnie wrażenie,ale też psychologicznym podejściem :) Dał mi nadzieję,wiarę a to uwierz mi najlepsze lekarstwo na krwawiace serce matki :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję kochana
Ja zbadalam progesteron w 7 tyg w 8 miałam usg i mi lekarz powiedział że progesteron w normie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny orientujecie się czy lekarz rodzinny może wypisać mi skierowanie na którejś z tych badań
Morfologia
Glukoza
Tsh
T4
T3
Prolaktyna
Toksmoplazma IgG i IgM ???

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A miałaś progesteron wcześniej badany?

Kochana, bardzo współczuje Waszej straty... Też poroniłam, z tym że w 7 tyg.. Ale ból nie jest mniejszy niż jakby nawet urodzone dziecko zmarło... :( /tak naprawdę nie wiesz czemu utraciłaś swoje dzieciątko, więc nie obarczaj się winą za to, że nie dopilnowałaś czegoś, bo to tylko błędne koło :(
Ja na duphastonie byłam od samego poronienia... tzn, miałam nim wywołaną miesiączkę, później po owulacji 10 dni po 2 tabletki na dobę.. Ostatniego dnia kuracji ukazał się pozytywny test, z dwoma kreskami i do tej pory jestem na nim, chociaż już powoli schodze z dawki, dziś zaczęłam 17 tydzień ciąży..
Badanie progesteronu przy przyjmowaniu dupka nie ma najmniejszego sensu.
Mi ginekolog poza dupkiem zalecił również Acard.. I tak jak dziewczyny polecały, kupiłam zmetylowany kwas foliowy, FOLIAN firmy solgar i myślę, że on też ma na mnie dobry wpływ.

Życzę Ci dużo wytrwałości...

Dzień dobry!
@M2b dziewczyny mają rację pisząc żebyś się nie obwiniała. Skąd miałaś wiedzieć, że coś jest nie tak skoro lekarz zapewniał Cię, że jest inaczej?

Ja badałam progesteron w 20dc (może ciut za wcześnie) i wyszedł mi ok 14 na co gin stwierdził że bardzo ładny. Więc u mnie chyba przyczyna nie leży w progesteronie. Gdybym wiedziała, że o drugie dziecko będzie tak ciężko to bym nie zwlekała i się od razu starała.
Dziś mam 27dc i strasznie mnie korci żeby już zrobić test ale całe szczęście, że nie mam żadnego w domu bo zaraz bym poleciała robić siku :p raz mam cichą nadzieję, że może się udało a za 5 minut stwierdzam, że to nie możliwe i na pewno kolejna porażka

reklama
@Carmen24, a kiedy masz wizytę? Czy we Włoszech się nie chodzi od razu, bo nie wiem?

@Windy91, co się z Tobą dzieje, dziewczyno?!

@Paraplu, i jak sytuacja? Małpiszon się rozkręcił?

qdkkj44j6bi2vbec.png
Wizyta w przyszly piatek, ide dzien przed odlotem do polski.
Mpwil,zeby tak przyjsc....mam nadzieje ze wszystko będzie ok

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry