reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

M2b proszę nie myśl w ten sposób,że to Twoja wina bo nie zrobiłaś cholernego progesteronu...Tu nie ma żadnej winy po Twojej stronie...kochana ja poronilam 3 razy...i wiem jak to boli,jaka to pustka :( musisz uwierzyć,że maluszek wróci tylko w innym terminie...Ja Cię w pełni rozumiem,ale wierzę,że się podniesiesz i zawalczysz o swoje szczęście :) Wiesz co mi pomogło? Znalazłam dobrego lekarza który mi pomoże..
Nie tylko jako ginekolog wywarł na mnie wrażenie,ale też psychologicznym podejściem :) Dał mi nadzieję,wiarę a to uwierz mi najlepsze lekarstwo na krwawiace serce matki :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
M2b proszę nie myśl w ten sposób,że to Twoja wina bo nie zrobiłaś cholernego progesteronu...Tu nie ma żadnej winy po Twojej stronie...kochana ja poronilam 3 razy...i wiem jak to boli,jaka to pustka :( musisz uwierzyć,że maluszek wróci tylko w innym terminie...Ja Cię w pełni rozumiem,ale wierzę,że się podniesiesz i zawalczysz o swoje szczęście :) Wiesz co mi pomogło? Znalazłam dobrego lekarza który mi pomoże..
Nie tylko jako ginekolog wywarł na mnie wrażenie,ale też psychologicznym podejściem :) Dał mi nadzieję,wiarę a to uwierz mi najlepsze lekarstwo na krwawiace serce matki :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję kochana
Ja zbadalam progesteron w 7 tyg w 8 miałam usg i mi lekarz powiedział że progesteron w normie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny orientujecie się czy lekarz rodzinny może wypisać mi skierowanie na którejś z tych badań
Morfologia
Glukoza
Tsh
T4
T3
Prolaktyna
Toksmoplazma IgG i IgM ???

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A miałaś progesteron wcześniej badany?

Kochana, bardzo współczuje Waszej straty... Też poroniłam, z tym że w 7 tyg.. Ale ból nie jest mniejszy niż jakby nawet urodzone dziecko zmarło... :( /tak naprawdę nie wiesz czemu utraciłaś swoje dzieciątko, więc nie obarczaj się winą za to, że nie dopilnowałaś czegoś, bo to tylko błędne koło :(
Ja na duphastonie byłam od samego poronienia... tzn, miałam nim wywołaną miesiączkę, później po owulacji 10 dni po 2 tabletki na dobę.. Ostatniego dnia kuracji ukazał się pozytywny test, z dwoma kreskami i do tej pory jestem na nim, chociaż już powoli schodze z dawki, dziś zaczęłam 17 tydzień ciąży..
Badanie progesteronu przy przyjmowaniu dupka nie ma najmniejszego sensu.
Mi ginekolog poza dupkiem zalecił również Acard.. I tak jak dziewczyny polecały, kupiłam zmetylowany kwas foliowy, FOLIAN firmy solgar i myślę, że on też ma na mnie dobry wpływ.

Życzę Ci dużo wytrwałości...

Dzień dobry!
@M2b dziewczyny mają rację pisząc żebyś się nie obwiniała. Skąd miałaś wiedzieć, że coś jest nie tak skoro lekarz zapewniał Cię, że jest inaczej?

Ja badałam progesteron w 20dc (może ciut za wcześnie) i wyszedł mi ok 14 na co gin stwierdził że bardzo ładny. Więc u mnie chyba przyczyna nie leży w progesteronie. Gdybym wiedziała, że o drugie dziecko będzie tak ciężko to bym nie zwlekała i się od razu starała.
Dziś mam 27dc i strasznie mnie korci żeby już zrobić test ale całe szczęście, że nie mam żadnego w domu bo zaraz bym poleciała robić siku :p raz mam cichą nadzieję, że może się udało a za 5 minut stwierdzam, że to nie możliwe i na pewno kolejna porażka

reklama
@Carmen24, a kiedy masz wizytę? Czy we Włoszech się nie chodzi od razu, bo nie wiem?

@Windy91, co się z Tobą dzieje, dziewczyno?!

@Paraplu, i jak sytuacja? Małpiszon się rozkręcił?

qdkkj44j6bi2vbec.png
Wizyta w przyszly piatek, ide dzien przed odlotem do polski.
Mpwil,zeby tak przyjsc....mam nadzieje ze wszystko będzie ok

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry