reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nie wiem, myślę że to moje czarnowidztwo i wrodzony pesymizm, podpowiada mi że hsg zakończy nasze starania... ;)

Dziewczyny z innej beczki, jaki bank polecacie na kredyt? Myślimy o 50-70 tysiącach...
StorAnia my teraz bierzemy kredyt 145 tys. I najlepsza oferta jest w banku PeKaO.
Nieprawdą jest, że lepiej brać kredyt w banku tam gdzie się ma konto, moj m ma w WBK i w cale ta oferta nie jest dobra, duzo nadplacamy. Co do wpłat na konto, wydrukowalismy wszystko z konta, mozna dac PIT, no i oczywiscie sa zaświadczenia, na których jest dochód.
Najlepiej to sie popytac w banka lub isc do doradcy finansowego. Dla kazdego jest inna oferta, zalezy czy masz dzieci, jakie dochody itd.

Dziewczyny pytanko o surowego wedzonego lososia: wolno Czy nie wolno w ciazy??? Google tylko powoduje ze nic nie wiem [emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Raczej nie powinnaś niestety :/

Nie wiem, myślę że to moje czarnowidztwo i wrodzony pesymizm, podpowiada mi że hsg zakończy nasze starania... ;)

Dziewczyny z innej beczki, jaki bank polecacie na kredyt? Myślimy o 50-70 tysiącach...
To zależy od tego na ile chcecie i czy planujecie szybką spłatę. My tydzień temu byliśmy u naszego doradcy (Gold Finance - bardzo polecam), bierzemy niedługo na remont niecałe 40 tys. i na tą chwilę najlepszą ofertę miał Deutsche i Raiffeisen. W Deutsche mieliśmy ratę ok 460zl na 120 miesięcy, w Raiffeisen 563 na 96 miesięcy(na dłużej nie dają). Zdecydujemy się raczej na Raiffeisen, bo chcemy szybciej spłacić, a koszta mają mniejsze. Jeśli to kredyt konsumencki, to zwracaj uwagę na prowizję, bo czasem masz niskie oprocentowanie, ale wysoką prowizję, co w skali całego kredytu może wyjść taniej, ale jeśli chcesz wcześniej spłacić, to prowizja prowizja jest bezzwrotna, więc de facto koszta się zwiększą.

Kredyt najlepiej w banku w którym na sie konta i tam gdzie wpływają wynagrodzenia bo wtedy dla banku jest sie wiarygodnym. Ostatnio byłam pytaç o dopłaaty do mieszkan dla młodych i mi sie nie opłaca tego brać tylko lepszą opcją jest kredyt czy pożyczka. Wyliczyla ni babka w pko sa że przy wzięciu 50 tysiecy dopłaca sie 10tyś czyli do spłaty jest 60tyś w ratach po ok 500zl. Do kredytu liczy sie dochód na członka rodziny a do pożyczki oni patrzą na stan konta chyba z ostatnich trzech miesiecy wiec dobrze jest tam powrzucać jakies oszczedności.
To tak nie działa. Ja mam kredyt hipoteczny i przez to też konto w PKO BP i nie mają dla mnie takiej oferty, która by mi odpowiadała, nie mówiąc już o BZ, gdzie konto mam jakieś 11 czy 12 lat z regularnymi wpływami - oni przykładowo przy kredycie hipotecznym dali mi taką ofertę, gdzie przez 25 lat splacilabym o 25 tys odsetek więcej, niż w PKO, rata wynosiła mnie prawie 200 zł więcej miesięcznie. To jak opłaca się iść do swojego banku? To po prostu tak nie działa, bo oferty zmieniają się z dnia na dzień. Należy patrzyć na koszta poboczne, bo nie zwracamy na nie uwagi, a jak później doliczą to do kredytu to ludzie zaliczają zdziwionko...

StorAnia my teraz bierzemy kredyt 145 tys. I najlepsza oferta jest w banku PeKaO.
Nieprawdą jest, że lepiej brać kredyt w banku tam gdzie się ma konto, moj m ma w WBK i w cale ta oferta nie jest dobra, duzo nadplacamy. Co do wpłat na konto, wydrukowalismy wszystko z konta, mozna dac PIT, no i oczywiscie sa zaświadczenia, na których jest dochód.
Najlepiej to sie popytac w banka lub isc do doradcy finansowego. Dla kazdego jest inna oferta, zalezy czy masz dzieci, jakie dochody itd.
Dokładnie tak :) my przy hipotecznym też mieliśmy najlepszą ofertę w Pekao, ale nie przyznali nam, bo nie jesteśmy małżeństwem :/ policzyli nas jako osobne gospodarstwa domowe, chociaż razem mieszkamy, mamy wspólne wydatki itp :/ nie mieliśmy u nich zdolności, a w PKO za to mieliśmy dużą górkę, mój teraz sam bez problemu może wziąć kolejny kredyt. Ale tak jak mówisz, dla każdego oferta będzie inna, bo każdy ma inną historię kredytową. Dobrze jest mieć jakieś raty czy kredyt i je terminowo spłacać, bo analitycy to sprawdzają i wbrew pozorom osoba, która ma jakiegoś "garba" i go reguluje jest bardziej wiarygodnym klientem, niż taka bez żadnej historii kredytowej. Poza tym wszystkie dane idą do BIKu, więc nie ważne gdzie mamy konto czy kredyt, a i tak każdy bank weźmie informacje właśnie od nich :) i jeszcze raz napiszę - warto się przejść do doradcy kredytowego, ale niezależnego, ja polecam Gold Finance, bo nie wciskając kredytu, który ma największą prowizję, tylko taki, który faktycznie będzie dla mnie najlepszy :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ja mam konto w pekao sa, ale nigdy nie brałam kredytu. Na mieszkanie sobie odłożyliśmy z pensji, ale jeśli kiedyś będzie konieczność (in vitro), to zdecydujemy się na ten bank. No chyba, że się w końcu udało :)

reklama
Zgadzam się z @sylwkaq90 tylko nie WBK, to co oni wyprawiają jest chore! O jeśli o kredyt chodzi i o konto. Mój ma tam konto i wyplacilismy raz chyba 1500 zl w ing i jak weszliśmy na konto to okazało się, że za tą wypłatę policzyli nam ok 70zl bo z innego baanku, horror!
@cheebay ostatnio oglądałam program w tv o rybaach, mama mi poleciła, okazało się, że łosoś to jedna z najgorszych ryb dla kobiet w ciąży, ma tyle toksyn, że szok... żaden hodowca ze Skandynawii nie chciał się nawet wypowiadać...
No i śledź bałtycki... w jakimś kraju w sklepach mają obowiązek informować, że tego śledzia można jeść góra raz w tyg. A dzieciaczki i kobiety w ciąży w ogóle...

Do góry