reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nie stresuj się. To, że u kogoś się nie udało, to nie znaczy, że u Ciebie też tak będzie. Uważam, że marc jest kolejnym przypadkiem kiedy wcześnie robione testy mogą dać zbyt dużą nadzieję. Problem leży w tym, że się nakręcamy. Jak byłam w poprzedniej ciąży, 7 lat temu, to mam wrażenie że wtedy nie było jeszcze takiego szaleństwa. Jak zrobiłam test, to nie zastanawiałam się co może pójść nie tak. Wiedziałam, że jestem w ciąży i tyle, nie myślałam o tym, że mogę ją stracić... Teraz tak bardzo chcemy tego dziecka, że przekraczamy czasem próg racjonalności. Wiemy, że test najprawdopodobniej nic nie pokaże, ale i tak go robimy i się dolujemy, błędne koło. U Ciebie kreska była wyraźna, nie denerwuj się, bo to nie pomoże. Bądź dobrej myśli :)

relgx1hpw702se3x.png

[emoji8] wieeeem :) będzie dobrze i koniec!
Donoszę ciaze i urodzę pięknego różowego bobasa!

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

reklama
Znalezione w necie
Residua deciduae et ovi in statu inflammationis
Tłumaczenie to : pozostałości doczesnej i jaja płodowego w stadium zapalnym.

Wiem jakie to przykre, ale nie poddawaj się. Musi się udać.
Dokładnie @shaggy, brzmi jak frazesy, ale na pewno w końcu się uda :*

Och zmotywowałaś mnie ... jesli test w piątek, bedzie negative to zaczynam biegać ... czuje, ze tego potrzebuje aby się wzmocnić psychicznie [emoji123]

Nessi cieszę się, ze z okruszkiem wszystko dobrze [emoji4] i Cię rozumiem, ja najbardziej nie lubię niedopowiedzianych sytuacji szczególnie w tak istotnych kwestiach. Nie wiem czy bym wytrzymała miesiąc ... w ogóle to nie za rzadko w sytuacji ciąży bliźniaczej. Niemniej jednak zawsze możesz to skonsultować w kimś innym ... zatem nie ma co się zastanawiać [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miśka, w ciąży też można biegać :) ja próbowałam biegania, ale jakoś lepiej na mnie działają ćwiczenia :) chociaż niewykluczone, że jak znowu się wyprawie, to zacznę też biegać. Mam teraz masę energii i motywacji, żeby zrobić coś dla siebie. Mam nadzieję, że to coś da, a dzięki temu że się na czymś skupie i nabiorę formy, to szybciej zajdę :)

@marc No nie wierzę :( Tulę .To co tymi testami ?!

@shaggy Przykro mi :( Tulę

@NeSSi Dobrze że dzidzia rośnie zdrowo :)

@Lanvin O jak zakwasy znaczy dobrze ćwiczyłaś:) Ja byłam wczoraj i dziś też idę. Dziś będzie hardkorowo:p

Dzięki dziewczyny za pomoc :) Pożyjemy zobaczymy za jakieś dwa tygodnie :p
Ma czym byłaś? Ja Ci powiem, że miałam problem z utrzymaniem równowagi. Jak chodziłam jesienią, to po kilku zajęciach mięśnie się trochę wyrobiły i bez problemu się utrzymywałam, a wczoraj to jakaś masakra. Nie mogłam się na piłce utrzymać, żenua [emoji14]

Przykro mi :( Strasznie dziwna ta sytuacja z tymi testami :/ Może trzeba gdzieś poczytać o tym?

Trzeba poczekać do 3 kolejnych temperatur. Na moje oko, jest już po owu - tempka idzie w górę.U mnie też przez kilka dni od owu temperatury raz był niższa, a raz wyższe. Nigdy poniżej tempki z dnia owulacji.
Pokażesz wykres? Wczoraj chyba wrzucalas, ale nie odkopie już :*

Cholera, a ja nie miałam spadku :/
Nie każdy musi mieć :)

Najważniejsze że z dzidzia ok. A z tym aniolkiem nic nie będą robić? Martwi mnie trochę ten rozkład. [emoji22] Trzymam kciuki. Po cc tez można mieć kolejna dzidzie [emoji3] ogólnie mówią ze trzeba rok odczekać. Ja będę miała teraz ponownie rozcieta macie, wycięte poprzednia bliznę i zszyte od nowa. I powiedziała mi ze po 3 miesiącach mam zielone światło na staranka. Trochę mnie to dziwi. Jak to się ma do 1 roku po cc.

1usavcqgt1dml95x.png
Hm...ja słyszałam, że minimum 18 miesięcy, takie miałam zalecenia.

Mam wynik badania histopatologicznego Residua deciduae (M-28000) czy ktoś wie co to oznacza?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
W necie jest napisane:
Pozostałości doczesnej i jaja płodowego.

Doczesnej, czyli przerosnietej błony macicy przy ciąży.

Jakby nie mogli po polsku napisać...

relgx1hpw702se3x.png

[emoji8] wieeeem :) będzie dobrze i koniec!
Donoszę ciaze i urodzę pięknego różowego bobasa!

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
To mi się podoba :* tylko nas nie zostawiaj, bo fluidki są potrzebne :) daj troszkę :*

relgx1hpw702se3x.png

tez swoich nie umialam zinterpretowac i po necie szukałam :p
Tez mi sie wydaje, ze tam nie ma nic o stanie zapalnym..
w sumie, te badania nic nam nie mówią tak naprawdę...

reklama
Do góry