reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nie stresuj się. To, że u kogoś się nie udało, to nie znaczy, że u Ciebie też tak będzie. Uważam, że marc jest kolejnym przypadkiem kiedy wcześnie robione testy mogą dać zbyt dużą nadzieję. Problem leży w tym, że się nakręcamy. Jak byłam w poprzedniej ciąży, 7 lat temu, to mam wrażenie że wtedy nie było jeszcze takiego szaleństwa. Jak zrobiłam test, to nie zastanawiałam się co może pójść nie tak. Wiedziałam, że jestem w ciąży i tyle, nie myślałam o tym, że mogę ją stracić... Teraz tak bardzo chcemy tego dziecka, że przekraczamy czasem próg racjonalności. Wiemy, że test najprawdopodobniej nic nie pokaże, ale i tak go robimy i się dolujemy, błędne koło. U Ciebie kreska była wyraźna, nie denerwuj się, bo to nie pomoże. Bądź dobrej myśli :)

relgx1hpw702se3x.png

[emoji8] wieeeem :) będzie dobrze i koniec!
Donoszę ciaze i urodzę pięknego różowego bobasa!

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

reklama
Znalezione w necie
Residua deciduae et ovi in statu inflammationis
Tłumaczenie to : pozostałości doczesnej i jaja płodowego w stadium zapalnym.

Wiem jakie to przykre, ale nie poddawaj się. Musi się udać.
Dokładnie @shaggy, brzmi jak frazesy, ale na pewno w końcu się uda :*

Och zmotywowałaś mnie ... jesli test w piątek, bedzie negative to zaczynam biegać ... czuje, ze tego potrzebuje aby się wzmocnić psychicznie [emoji123]

Nessi cieszę się, ze z okruszkiem wszystko dobrze [emoji4] i Cię rozumiem, ja najbardziej nie lubię niedopowiedzianych sytuacji szczególnie w tak istotnych kwestiach. Nie wiem czy bym wytrzymała miesiąc ... w ogóle to nie za rzadko w sytuacji ciąży bliźniaczej. Niemniej jednak zawsze możesz to skonsultować w kimś innym ... zatem nie ma co się zastanawiać [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miśka, w ciąży też można biegać :) ja próbowałam biegania, ale jakoś lepiej na mnie działają ćwiczenia :) chociaż niewykluczone, że jak znowu się wyprawie, to zacznę też biegać. Mam teraz masę energii i motywacji, żeby zrobić coś dla siebie. Mam nadzieję, że to coś da, a dzięki temu że się na czymś skupie i nabiorę formy, to szybciej zajdę :)

@marc No nie wierzę :( Tulę .To co tymi testami ?!

@shaggy Przykro mi :( Tulę

@NeSSi Dobrze że dzidzia rośnie zdrowo :)

@Lanvin O jak zakwasy znaczy dobrze ćwiczyłaś:) Ja byłam wczoraj i dziś też idę. Dziś będzie hardkorowo:p

Dzięki dziewczyny za pomoc :) Pożyjemy zobaczymy za jakieś dwa tygodnie :p
Ma czym byłaś? Ja Ci powiem, że miałam problem z utrzymaniem równowagi. Jak chodziłam jesienią, to po kilku zajęciach mięśnie się trochę wyrobiły i bez problemu się utrzymywałam, a wczoraj to jakaś masakra. Nie mogłam się na piłce utrzymać, żenua [emoji14]

Przykro mi :( Strasznie dziwna ta sytuacja z tymi testami :/ Może trzeba gdzieś poczytać o tym?

Trzeba poczekać do 3 kolejnych temperatur. Na moje oko, jest już po owu - tempka idzie w górę.U mnie też przez kilka dni od owu temperatury raz był niższa, a raz wyższe. Nigdy poniżej tempki z dnia owulacji.
Pokażesz wykres? Wczoraj chyba wrzucalas, ale nie odkopie już :*

Cholera, a ja nie miałam spadku :/
Nie każdy musi mieć :)

Najważniejsze że z dzidzia ok. A z tym aniolkiem nic nie będą robić? Martwi mnie trochę ten rozkład. [emoji22] Trzymam kciuki. Po cc tez można mieć kolejna dzidzie [emoji3] ogólnie mówią ze trzeba rok odczekać. Ja będę miała teraz ponownie rozcieta macie, wycięte poprzednia bliznę i zszyte od nowa. I powiedziała mi ze po 3 miesiącach mam zielone światło na staranka. Trochę mnie to dziwi. Jak to się ma do 1 roku po cc.

1usavcqgt1dml95x.png
Hm...ja słyszałam, że minimum 18 miesięcy, takie miałam zalecenia.

Mam wynik badania histopatologicznego Residua deciduae (M-28000) czy ktoś wie co to oznacza?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
W necie jest napisane:
Pozostałości doczesnej i jaja płodowego.

Doczesnej, czyli przerosnietej błony macicy przy ciąży.

Jakby nie mogli po polsku napisać...

relgx1hpw702se3x.png

[emoji8] wieeeem :) będzie dobrze i koniec!
Donoszę ciaze i urodzę pięknego różowego bobasa!

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
To mi się podoba :* tylko nas nie zostawiaj, bo fluidki są potrzebne :) daj troszkę :*

relgx1hpw702se3x.png

tez swoich nie umialam zinterpretowac i po necie szukałam :p
Tez mi sie wydaje, ze tam nie ma nic o stanie zapalnym..
w sumie, te badania nic nam nie mówią tak naprawdę...

reklama
Do góry