reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Haha z droznoscia to się domyślam :p
Skoro jajeczka są i domyślam się, że pękają, to endometrium sprawdzane też pewnie, hmm.
Piszesz, że mąż przebadany, hormony pewnie też oboje zrobiliście, to cóż... może dziewczyny mają jakiś pomysł :)
Lekarz na pewno dobry?

A nie wspomniał lekarz nic niepłodności idiopatycznej? Bo skoro wszystko sprawozdanie i wszystko ok to tylko to mi przychodzi do głowy ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha z droznoscia to się domyślam :p
Skoro jajeczka są i domyślam się, że pękają, to endometrium sprawdzane też pewnie, hmm.
Piszesz, że mąż przebadany, hormony pewnie też oboje zrobiliście, to cóż... może dziewczyny mają jakiś pomysł :)
Lekarz na pewno dobry?

To jest trudne pytanie - jakby był dobry to coś by poradził ;) A tak na poważnie - chodzimy do poradni Macierzyństwo w Krakowie do dra Szlachcica. I o ile na początku miał listę badań do zrobienia i jakiś plan to teraz naprawdę jedyne co mu przychodzi do głowy to in vitro.
Może któraś z Was ma lepsze doświadczenia gdzieś w Krakowie?

A nie wspomniał lekarz nic niepłodności idiopatycznej? Bo skoro wszystko sprawozdanie i wszystko ok to tylko to mi przychodzi do głowy ...

Tak to właśnie określił, ale jeśli to bezpłodność to po co robił nam inseminacje? I czy to oznacza, że nie będziemy mieć dzieci nie wiadomo czemu? :)
Bardzo dziękuję za rady, obecnie poszliśmy krok w bok i spotykamy się z terapeutą. Może to coś pomoże :)

Na samo wspomnienie HSG jest mi gorzej... Tak, jajowody drożne. Wrogi śluz to jest dla mnie nowe pojęcie, aczkolwiek miałam badania na przeciwciała przeciw plemnikom.
Zapytam lekarza, on już trochę nie chce nas widzieć ;) ostatnio zalecił nam dłuższe wakacje, ale niestety znowu musimy go odwiedzić.
Aż tak źle z tym hsg? Ja mam w środę ale sono hsg to takie usg z kontrastem. Jestem przerażona. Hsg miałam w zeszłym roku pod narkoza a tu gdzie teraz będą mi robić to nawet znieczulenia nie dają. Ja chyba umrę zanim jeszcze zacznie się badanie.

1usavcqgt1dml95x.png

Tak to właśnie określił, ale jeśli to bezpłodność to po co robił nam inseminacje? I czy to oznacza, że nie będziemy mieć dzieci nie wiadomo czemu? :)
Bardzo dziękuję za rady, obecnie poszliśmy krok w bok i spotykamy się z terapeutą. Może to coś pomoże :)

W sensie zdrowotnym totalnie nic Wam nie jest stad ta inseminacja. Bezpłodność idiopatyczna to najbardziej ogólnie mówiąc (przynajmniej w większości przypadków ) to zablokowana głowa. Niektórym para nawet ivf nie pomaga bo są tak zablokowani. Dlatego ta niepłodność często określa jest jako najgorsza bo tak naprawdę niema na nia leku. Ale mam nadzieje ze wraz z nadejściem wiosny wszystko się uWas ruszy! Ja np. Czekam teraz na ivf :-). Powodzenia kochana !

@Koraaa witaj i rozgosc sie :)

@Dariana matko jak ja Ci zazdroszcze wybierania projektu! [emoji7] my jeszcze nie mamy swojego miejsca na Ziemi. No i druga sprawa to uwielbiam projekty, planowanie, rozmieszczanie, zakupy [emoji7]
Moda, ciuchami, paznokciami nigdy sie nie interesowalam za to od dziecka ogladalam wszelkie programy typu Dekoratornia, siedzialam na forum "murator" [emoji23] i ogladam postepy innych uzytkownikowe w budowie domow.

Mam tak samo ;) teraz jak remont zbliża się wielkimi krokami, to non stop oglądam HGTV [emoji14] uwielbiam planowanie, wybieranie, urządzanie :) chyba minęłam się z powołaniem [emoji14]

@Koraaa witaj :)

Zafasolkowanym gratuluję :)

@auslanderka, spokojnie, może jeszcze po prostu nic nie widać, to się zdarza :) czekam na wieści.

relgx1hpw702se3x.png

Nie bezpłodność tylko nieplodnosc, a to wielka różnica. Dlatego inseminacja i inne. [emoji8]

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Aż tak źle z tym hsg? Ja mam w środę ale sono hsg to takie usg z kontrastem. Jestem przerażona. Hsg miałam w zeszłym roku pod narkoza a tu gdzie teraz będą mi robić to nawet znieczulenia nie dają. Ja chyba umrę zanim jeszcze zacznie się badanie.

Nie nastawiaj się źle przede wszystkim! Ja się naczytałam właśnie jak głupia i poszłam przerażona. Wiadomo, że to nie jest przyjemne, ale... nie trwa wcale tak długo! :) Da się przeżyć.

Do góry