reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witaj Dorcia! Przykro mi, światełko dla twojego aniołka. Czy badałaś trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała ana? Polecam ci wątek poronienia nawykowe, tam jest masę wiedzy.

Trzymajcie kciuki, ja za godzinę mam wizyte kwalifikująca do ivf!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Powodzenia !!!! [emoji173]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
U nas lekarze mają tyle pracy ze już to idzie jak masówka i potem podejścia brak. To samo położne jak są młode to jeszcze się przejmują a jak sie trafi na starą to najlepiej nie oczekiwac niczego. Mi przy porodzie przyszła badać ktg. Jak skończyła to podeszła do zlewu wytarła sprzęt z żelu a mnie upacianą zostawiła. Leżałam z tym gołym brzuchem bo myślałam że wróci i da mi coś do wytarcia ale się przeliczylam...zeszlam miedzy skurczami z łóżka i poturlałam sie po chusteczki do tego zlewu a godzinę później urodziłam.

Dziewczyny..mam problem.
20170218_131145-1.jpg
straciłam ciąże w 10tyg, dzieciaczkowi przestało bić serduszko w 8tyg. Zabieg miałam 13 stycznia i do tej pory nie dostałam miesiączki. Mieliśmy 2 stosunki w tym czasie, dziś zrobiłam test czułość 10 i wygląda tak. Jakieś 1,5tyg temu robiłam inny test żeby sprawdzić czy beta już spadła do zera i był negatywny....
Nie wiem o co chodzi.

Załączniki

• 20170218_131145-1.jpg
    20170218_131145-1.jpg
    227 KB · Wyświetleń: 303
A jak uważasz lepszy prywatnie czy nfz?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja akurat chodziłam całą ciążę na NFZ i nie żałuję. Przy porodzie i tak jest położna więc w zasadzie do kogo się chodzi to znaczenia nie ma a ja wolałam zapłacić za wizytę u dobrego specjalisty w innym niż swojemu ginowi. W sumie to byłam zadowolona z tych wizyt a jedyny minus to było czekanie na swoją kolej bo na prywacie to konkretna godzina i wchodzisz od razu. No ale co miasto to inni lekarze. Dla mnie było bez zarzutu.

Dziewczyny..mam problem. Zobacz załącznik 795917 straciłam ciąże w 10tyg, dzieciaczkowi przestało bić serduszko w 8tyg. Zabieg miałam 13 stycznia i do tej pory nie dostałam miesiączki. Mieliśmy 2 stosunki w tym czasie, dziś zrobiłam test czułość 10 i wygląda tak. Jakieś 1,5tyg temu robiłam inny test żeby sprawdzić czy beta już spadła do zera i był negatywny....
Nie wiem o co chodzi.
Pewnie beta jeszcze spada. Spokojnie poczekaj jak hormony się ustabilizują to miesiączka przyjdzie.

Dziewczyny..mam problem. Zobacz załącznik 795917 straciłam ciąże w 10tyg, dzieciaczkowi przestało bić serduszko w 8tyg. Zabieg miałam 13 stycznia i do tej pory nie dostałam miesiączki. Mieliśmy 2 stosunki w tym czasie, dziś zrobiłam test czułość 10 i wygląda tak. Jakieś 1,5tyg temu robiłam inny test żeby sprawdzić czy beta już spadła do zera i był negatywny....
Nie wiem o co chodzi.
Jeśli współżyłaś to może chodzić o ciążę.

Hej. @auslanderka @karotka00 gratulacje![emoji8]

U mnie mega dół małpowy[emoji22]co do dnia,jak w zegarku przyszła...
1487366002-aaaaaa.jpeg
pocieszam się grzańcem

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki [emoji8]. Joaszka ja miałam @....
To ja bym zrobiła progesteron tego 25dc.

Brac acard! Ja biore cały czas. :)

Ale miło ze pamiętasz :) jutro mam wizyte kwalifikująca do in vitro. Jedziemy z kompletem badan i będziemy omawiać plan stymulacji itd. :)

Kurczę, takie pecherzyki dorodne miałaś? Niezle. :)
Pecherzyk ciążowy na usg widać dopiero od bety 1000 wiec nic sie nie martw!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
I jak i jak? Już po wizycie?
To że nie ma śluzu na zewnątrz, to nie znaczy że nie ma go w środku :)

Pisałyście dziewczyny o tym, że czasem trzeba zresetować umysł by w końcu starania o dziecko przybrały pożądaną formę i zakończyły się sukcesem. Ja uważam, że duże znaczenie ma też to jak o tym myślimy: czy jesteśmy pozytywnie do tematu nastawione, czy dajemy sobie szansę, czy przyciągamy tylko pozytywne myśli i nakierowujemy swój organizm na dobre tory, czy raczej wątpimy i czasem nawet przestajemy wierzyć, że sie uda.

Wiara (w jakimkolwiek wymiarze ją rozumiemy: czy to religijny, czy filozoficzny, a może po prostu duchowy) potrafi przenosić góry. I wiele razy się to spełniło.

Poczęcie dziecka, to tak na prawdę jak wygrana w toto lotka, potrzeba by zgrało się wiele czynników w jednym czasie. Nasze organizmy to nie szwajcarskie zegarki, nie da się ich nakręcić by działały co miesiąc w ten sam sposób. Zbyt wiele czynników na nas oddziałuje, czasem nawet niepotrzebnych i nie przewidzianych (choroby, stres, itp). Warto o tym pamiętać!

I w końcu: wszystko z umiarem! Jeżeli chcemy dziecka to owszem powinno nam na tym zależeć, ale z umiarem. Nie dostrajajmy całego świata pod ten temat. Żyjmy normalnie, może nawet troche lepiej. Dajmy sobie więcej przyjemności, więcej ciekawych rzeczy róbmy. To pomoże uzyskać balans i efekty już niebawem dla każdej z nas powinny być o 100% lepsze :)

I w końcu, myślę sobie że dla mnie to forum to taki trochę upust moich emocji, mogę z kimś podzielić się tym wszystkim co mnie martwi, czego nie wiem i z czego się cieszę. Dzięki Wam nie duszę tego wszystkiego w sobie i myślę sobie, że to też pomaga mi utrzymać pewnego rodzaju balans :) To forum jest wręcz wskazane :):)

To tyle... wyprodukowałam normalnie co niemiara :D Zawijam się do łóżka... cały dzień mam dreszcze i brakuje mi siły... chyba jakieś choróbsko się wykluwa :(
Zgadzam się w 100 %
Wiesz, że terminy u mnie to.mozna sobie i kant dupy rozbić. Jak @ nie przyjdzie to zatestuje jeszcze, ale nie sądzę żeby coś z tego było. Najważniejsze żeby w ogóle przyszła, żeby to nie było jakieś przetrwałe jajo czy inne cudo. Chyba muszę się jednak przejść po to clo, choć odwlekalam jak mogłam [emoji6]
Ale dziękuję za kciuki[emoji9]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze nic straconego, trzymam kciuki.

Witam nowe staraczki[emoji2]. MamaOlka bardzo współczuję...

Ja mam zielone testy owu i są super, tak jak i niebieskie ciążowe też prawdomówne. Nie pamiętam ile kosztują ale są bardzo tanie na ebay/ amazon
1487421597-aaaaaa.jpeg

reklama
Czasem w przychodniach jest tak ze ciężarna święta krowa i u nas jak sie powie że podejrzewa się ciążę albo ze jest sie w ciąży i coś się dzieje to wizytę ma sie na już. Nie wiem jakie zwyczaje są u was.

Do góry