DorciaMamaOlka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja i tak trzymam kciuki za bobaska należy Ci się ten cudDziewczynki, dziękuje za kciuki! Juz wracamy. Bardzo fajny dr. Janeczko. Spokojny, konkretny, cierpliwy na moje tysiące pytań. Musimy powtórzyć badanie nasienia bo po gorączce 4 tyg poprzednie wyniki robione wiec sa do śmieci. wiec na początku marca mamy powtórzyć wraz z bardziej szczegółowymi badaniami - chromatyna i wiazanie z hialuronem. A ja mam jeszcze miec histeroskopie, co oznacza jeden miesiąc w plecy bo histero robi sie zaraz po okresie. Cos wypatrzył w macicy, jakies zmiany wiec to histero to zbada i ewentualnie usunie.. dupa.. zmin żadnych wczesniej nie było znowu jakas przeszkoda.
Bede miała krotki protokół , pecherzyki w jajniku mu sie bardzo podobały. Badanie nasienia robimy żeby dobrać najlepsza metodę.
Czyli tak, w 2017 roku mama nie zostanę, bo w marcu dopiero histeroskopia wiec w kwietniu chyba ivf. Z plusów bejbik nie bedzie miał urodzin w grudniu
A teraz tak na podrasowanie emocji...
Te "zmiany" w macicy to moze byc ciąża.. bo wyglada to jak pecherzyk....... Hehehe śmieje sie bo takie cudy mi sie nie zdarzają, no ale wyslal mnie od razu na betahcg. Ale z wyliczeń to musiałby byc 5 tydz (to cos co moze byc pęcherzykiem ma 0,41cm), a nie mieliśmy wtedy przytulnek. Po przytulankach mógłby to byc koniec 4 tygodnia (ale to chyba za wczesnie na pecherzyk), albo 6 - a to za mały by był wtedy pecherzyk. Chyba ze plemniki przetrwały tydzień. Ale endometrium miałam przeciez badane wczoraj i w niedziele i było 7mm wiec na ciąże to zdecydowanie za mało.
Dla przypomnienia mam teraz 11dc.
Wynik za 3h. Poprosiłam na cito, bo biore antybiotyk na tego dziada paciorkowca.
Ale nie ma co sie ekscytować bo to znając moje szczęście jakas endomenda a nie ciąża.
A skąd jesteś?
O kurczę! Biegaj na betę i powtórz po 48h! Moze sie udało.
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Kochana może cuda się zdarzają cieszę się że trafiłaś na fajnego lekarzaDziewczynki, dziękuje za kciuki! Juz wracamy. Bardzo fajny dr. Janeczko. Spokojny, konkretny, cierpliwy na moje tysiące pytań. Musimy powtórzyć badanie nasienia bo po gorączce 4 tyg poprzednie wyniki robione wiec sa do śmieci. wiec na początku marca mamy powtórzyć wraz z bardziej szczegółowymi badaniami - chromatyna i wiazanie z hialuronem. A ja mam jeszcze miec histeroskopie, co oznacza jeden miesiąc w plecy bo histero robi sie zaraz po okresie. Cos wypatrzył w macicy, jakies zmiany wiec to histero to zbada i ewentualnie usunie.. dupa.. zmin żadnych wczesniej nie było znowu jakas przeszkoda.
Bede miała krotki protokół , pecherzyki w jajniku mu sie bardzo podobały. Badanie nasienia robimy żeby dobrać najlepsza metodę.
Czyli tak, w 2017 roku mama nie zostanę, bo w marcu dopiero histeroskopia wiec w kwietniu chyba ivf. Z plusów bejbik nie bedzie miał urodzin w grudniu
A teraz tak na podrasowanie emocji...
Te "zmiany" w macicy to moze byc ciąża.. bo wyglada to jak pecherzyk....... Hehehe śmieje sie bo takie cudy mi sie nie zdarzają, no ale wyslal mnie od razu na betahcg. Ale z wyliczeń to musiałby byc 5 tydz (to cos co moze byc pęcherzykiem ma 0,41cm), a nie mieliśmy wtedy przytulnek. Po przytulankach mógłby to byc koniec 4 tygodnia (ale to chyba za wczesnie na pecherzyk), albo 6 - a to za mały by był wtedy pecherzyk. Chyba ze plemniki przetrwały tydzień. Ale endometrium miałam przeciez badane wczoraj i w niedziele i było 7mm wiec na ciąże to zdecydowanie za mało.
Dla przypomnienia mam teraz 11dc.
Wynik za 3h. Poprosiłam na cito, bo biore antybiotyk na tego dziada paciorkowca.
Ale nie ma co sie ekscytować bo to znając moje szczęście jakas endomenda a nie ciąża.
A skąd jesteś?
O kurczę! Biegaj na betę i powtórz po 48h! Moze sie udało.
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Beta długo spada...miesiączka najczęściej pojawią się po ok 6tyg od zabiegu i nawet jak sie pojawi to i tak beta jeszcze jest wysoka. Moja koleżanka miała zabieg w grudniu a w marcu jeszcze beta była podwyższona. Podobno jednak łatwiej jest wtedy zajść więc na dwoje babka wróżyła.