reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witaj Dorcia! Przykro mi, światełko dla twojego aniołka. Czy badałaś trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała ana? Polecam ci wątek poronienia nawykowe, tam jest masę wiedzy.

Trzymajcie kciuki, ja za godzinę mam wizyte kwalifikująca do ivf!

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Trzymam kciuki![emoji4]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczyny :) na tym wątku robię dopiero pierwsze kroki...mam na imię Dorota i mam 30 lat,mój synek ma już 7 lat,od jakiegoś czasu staramy się o drugie dziecko-niestety z marnym skutkiem...mam za sobą poronienia,pierwsze rok temu od razu po pozytywnym teście (nie było to dla mnie nic poważnego) drugie w sierpniu zeszłego roku 6tc puste jajo plodowe :( odczekalismy 3 cykle i udało się od razu...w wigilię zobaczyłam dwie kreseczki :) niestety 9lutego okazało się,że serduszko zatrzymało się w 10tc i powstał obrzęk...w zeszła niedzielę zglosilam się do szpitala,usg niestety potwierdziło diagnozę,tam podano mi leki poronne,pomimo mocnego krwawienia i dużej ilości skrzepow zarodek nadal był,chcieli mi podać kolejną serię leków lecz nie zgodzilam się na to i poprosilam o zabieg...zrobiono mi go we wtorek i po dwóch godzinach mogłam wyjść do domu...materiały poporonne zostały zabezpieczone i już w środę wysłaliśmy je do badań genetycznych wraz z określeniem płci...Teraz tylko pozostaje Nam czekać...dodam jeszcze,że nie mam problemu z zachodzeniem w ciążę ponieważ cykle mam regularne co do dnia,owulacje zawsze nam zaraz po @ i czuję ja bardzo mocno (nie wspomagam się testami) oto w skrócie moja historia :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja niunia <3

Witaj Dorcia! Przykro mi, światełko dla twojego aniołka. Czy badałaś trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała ana? Polecam ci wątek poronienia nawykowe, tam jest masę wiedzy.

Nie badalam,ale na pewno zrobię...dopiero zaczynam walkę z badaniami i szczerze powiem,że dla mnie to czarna magia :) Byłam na wątku o poronieniach nawykowych,czytałam uważnie i też to wszystko teraz jest dla mnie mało zrozumiałe :) mój mózg nie ogarnia,ale w prawie się :D

Jestem i tu :) nie daje za wygraną :) Wiem,że są tu dziewczyny które podzielą się swoją wiedzą :)

Bardzo dobrze ...cieszę się, że będziesz miała większe wsparcie :) Dziewczyny potrafią jak mało kto wyciągać z dołka, dodawać otuchy, pchać do przodu ...kiedy sił brak:)

Witajcie dziewczyny :) na tym wątku robię dopiero pierwsze kroki...mam na imię Dorota i mam 30 lat,mój synek ma już 7 lat,od jakiegoś czasu staramy się o drugie dziecko-niestety z marnym skutkiem...mam za sobą poronienia,pierwsze rok temu od razu po pozytywnym teście (nie było to dla mnie nic poważnego) drugie w sierpniu zeszłego roku 6tc puste jajo plodowe :( odczekalismy 3 cykle i udało się od razu...w wigilię zobaczyłam dwie kreseczki :) niestety 9lutego okazało się,że serduszko zatrzymało się w 10tc i powstał obrzęk...w zeszła niedzielę zglosilam się do szpitala,usg niestety potwierdziło diagnozę,tam podano mi leki poronne,pomimo mocnego krwawienia i dużej ilości skrzepow zarodek nadal był,chcieli mi podać kolejną serię leków lecz nie zgodzilam się na to i poprosilam o zabieg...zrobiono mi go we wtorek i po dwóch godzinach mogłam wyjść do domu...materiały poporonne zostały zabezpieczone i już w środę wysłaliśmy je do badań genetycznych wraz z określeniem płci...Teraz tylko pozostaje Nam czekać...dodam jeszcze,że nie mam problemu z zachodzeniem w ciążę ponieważ cykle mam regularne co do dnia,owulacje zawsze nam zaraz po @ i czuję ja bardzo mocno (nie wspomagam się testami) oto w skrócie moja historia :)

Witaj o trzymam kciuki żeby wyniki kariotypow były ok :)

trzymamy ✊✊✊✊✊

reklama
Do góry