reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Zastanawiam się nad tymi staraniami ,ale raczej od czekam chociaż 2 cykle.Chociaż gin mówi ze wszystko się oczysciło ,ale zjechał mnie na sam pomysł żeby nie czekać, bo to różnie się kończy.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
To zależy od ciebie jak się czujesz psychicznie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zrobiłam zdjęcie telefonem męża i sobie przesłałam. Poprzedni cykl, niżej bierzący cykl. P.S. kliknęłam już ciążowy pozytywny, bo zawsze mnie ciekawiło co jest po drugiej stronie[emoji16]
1487183300-aaaaaa.jpeg
1487183307-aaaaaa.jpeg

I od lipca nie możesz zajsc w ciaze?

ja po łyżeczkowaniu od razu szczęśliwie zaszłam- stąd mam córkę. Po roku od cc, tak jak lekarz zalecił zaczęliśmy starania, czyli 1.5roku temu, w lipcu, w listopadzie poroniłam w 8tc, a w styczniu pozamaciczna i od roku cisza- chyba że tracę w okolicach @

ja po łyżeczkowaniu od razu szczęśliwie zaszłam- stąd mam córkę. Po roku od cc, tak jak lekarz zalecił zaczęliśmy starania, czyli 1.5roku temu, w lipcu, w listopadzie poroniłam w 8tc, a w styczniu pozamaciczna i od roku cisza- chyba że tracę w okolicach @
Boże aż 3 razy. Robiłaś w tym celu badania?

mfifi04 no właśnie nie. U nas w szpitalu nie praktykują podawaniu tabletek jeśli płód był mały tak mi moja położna powiedziała a u mnie jest tylko puste jajo. Ty masz fajnie bo możesz się starać a ja mam mega leczenie przed sobą.

Paraplu kochana to jest najgorsze ze nas to spotykać musi.
Wczoraj jak oglądałam uwaga tvn była tam 7 letnia dziewczynka niewidoma na jedno oczko i z zespołem FAZ aż mnie wewnętrzne trzepało że jej matka ją tak skrzywdziła w brzuszku i ona ma teraz problemy żeby ją ktoś chciał adoptować. Serce mi się kroilo sama bym ją wzięła ale mąż nie chce.
u mnie była tabletka w szpitalu + łyżeczkowanie. Mój gin mówi, że często i tak samo się w pełni nie oczyszcza, więc wolą od razu zajrzeć i doczyścić, żeby w czasie tego nie rozwlekać. Nie wiem czy w każdym przypadku, u mnie był 10tc, a fasolki zatrzymane na 6-7tc.
W sumie tabletka mnie bardziej bolała niż potem samoistne.

lekarz zasugerował genetyczne na trombofilię- jutro wyślę materiał do badań. Jest jeszcze jedno wytłumaczenie, które sprawdzamy. U mojej córki wyszła zmiana w chromisomach- translokacja- jeden chromosom się złamał i przykleił do innego. Jeśli ja lub mąż to mamy, to jest to możliwa przyczyna poronień, bo może część zarodków ma większą tą zmianę od córki. W poniedziałek daliśmy krew do badań na nfz- wyniki lipiec-sierpien

u mnie była tabletka w szpitalu + łyżeczkowanie. Mój gin mówi, że często i tak samo się w pełni nie oczyszcza, więc wolą od razu zajrzeć i doczyścić, żeby w czasie tego nie rozwlekać. Nie wiem czy w każdym przypadku, u mnie był 10tc, a fasolki zatrzymane na 6-7tc.
W sumie tabletka mnie bardziej bolała niż potem samoistne.
U mnie zatrzymał się w 5 tygodniu a byłam już w 7. :(

To zależy od ciebie jak się czujesz psychicznie.

Dla tego staram się nie sugerować opiniami gina zwłaszcza,że to była wczesna ciąża.Podejrzewam,że teraz było by mi łatwiej zajść, bo hormony podniesione,a po tych 3 miesiącach różnie może być. Raczej nie chciała bym żałować, że za długo czekałam i później znowu się nie udaje.Póki co dalej czekam na pierwszą @,po stracie.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

alunia87 a Ty miałaś zabieg czy samoistne? Jak samoistne to spokojnie możecie, jak zabieg to lepiej odczekać. Być może przez moją kochaną wpadkę ciąża skończyła się stanem przedrzucawkowym w 36tc a córka z wewnatrzmacicznym zahamowaniem rozwoju płodu

reklama
Do góry