reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja wczoraj bylam na wizycie kontrolnej :) Krwiaka juz PRAWIE nie ma!¡!!!! Takze zagrozenie z dnia na dzien jest coraz mniejsze, ale dla wlasnego bezpieczenstwa mam przelezec jeszcze do 14 tyg.. Maly wielki czlowiek ma juz 3,92cm od glowki do pupy a jego stopa cale 0,82 cm :-) :-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

U mnie jest inaczej,mój ma pretensje że przychodze do niego tylko przez pare dni jak potrzebuje a pózniej to jakaś "niechętna" jestem.....

Taaa, też to w listopadzie usłyszałam...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@StorAnia :( :( :( czasem lepiej jak zwierzaki lądują za tęczowym mostem i sie nie męczą... Wiem co czujesz, ja sobie juz domu bez mojego psiaka nie wyobrażam, no ale taka kolej rzeczy, nie mozemy na to nic poradzic... Tule was :*

@basia89 , mnie to jajca nawalają cały cykl mam wrazenie [emoji14] przed owu - bo rosną, po owu - po im sie nudzi albo jeszcze maja nadzieje ze cos z tego bedzie :D a potem przychodzi @ i generalnie wszystko mnie boli, takie zycie :D

A ja umówiłam sie z B na bzykanie xd na jutro tez sie zapowiedział, haha :D stwiedzil ze mi sie odechce, az mi kuciapa złowrogo zadrżała xd :D
I jak tam umówiony seks? Odhaczony? :)

Dziewczynki, ja tylko na chwilkę! Jutro z rana nadrobię.
Zbadałam TSH i mój wynik toooo 1,219 super prawda??!! :D pewnie się trochę podniesie, bo teraz moja tarczyca dostaje dość dużą dawkę i jak to mówi pani endo zachwyciła się hormonami, ale i tak jest nieźle!
A toksoplazmoza chyba przebyta, wyniki:

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG dodatni IU/ml

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgM 0,51 Index

Tylko nie wiem, czy IgM znaczy, że wynik jest dodatni? Hm, ale chyba jest dobrze :)
Super wynik tsh! Masz dużo mniej niż ja, bo ja mam 2,3 :)

Ale już międzyczasie dziewczyny Ci pisały. Dong to takie chińskie zioło w tabletkach które wzmaga owulacje i sluz. Dzięki niemu @Spark zafasolkowala [emoji8] No może chłop się trochę do tego przyczynił [emoji12]

1usavcqgt1dml95x.png
Rozbawiło mnie to ostatnie zdanie...:D ale w sumie trochę racja :D

U nas o prawidłowej budowie 4 procent, i co?! :D
I bobo!

Niedawno wróciłam z pracy...stresujący dzień...dobrej nocki Staraczki[emoji6]
Wasze zdrowie!
1486509246-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobra książka, podobała mi się bardziej niż film :)

Witam. Kiedyś dawno temu zagladałam tutaj podczas starań o pierwszą ciążę. Mój mały cud ma już 2 latka (udało się po długim leczeniu). Teraz staramy się o rodzeństwo. Mam 33 lata i najwspanialszą córeczkę. Na razie próbujemy naturalnie. Planujemy naturalne próby do lutego lub marca 2018. Wszystkich witam serdecznie

PS. to mój 6 cykl starań ... przyczyna niepłodności i problemów z zajściem w pierwszą ciążę nieznana bo wszystkie badania prawidlowe zarówno u mnie jak i u męża. Jedynie jedno z badań immunologicznych Allo MLR przed zajściem w pierwszą ciążę wynosiło 0%. Tak to wszystkich ok.
Witaj :) powodzenia!

On miał w środę w zeszłym tygodniu oczyszczony ten ropień, ale chyba dziadostwo rozsiało się po organizmie... :(
Tymuś niestety nie doczekał do wizyty :( odszedł w nocy :( Jest już spokojny i szczęśliwy za Tęczowym mostem :(
Zobacz załącznik 794727
Będziemy tęsknić kochany... :( :(
Bardzo mi przykro :( wiem co czujesz...

Nessi, fajnie zobaczyc twoje dwa dzidziolki [emoji7] ja tez sram po gaciach bo czekam na wynik piątkowych prenatalnych[emoji51][emoji51][emoji51]

StorAniu, naprawdę super wiadomości!! Jest plan, wyniki ok, teraz do dzialania[emoji91][emoji123][emoji173]️
Bardzo mi przykro z powodu swinki[emoji17]

Fidzia1987 temperatura moze spaść nawet kilka godzin przed @.
Poczekaj z testem jeszcze moze jeden dzien:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Badania na pewno wyjdą dobrze ;) trzymam kciuki ;)

A ilu dniowe masz cykle?
Możliwe, że to 1 razowy skok temp.
Owu stwierdza się po 3 dniach wyższej temp. Także jednodniowy skok o niczym nie świadczy. Poczekaj spokpojnie jeszcze 2 dni[emoji2]
Ale działania oczywiście sobie nie odmawiaj[emoji12] [emoji106]
Jak to w końcu jest, bo już mi się chyba pomerdoliło...Jak mamy 3 dni wyższą temperaturę, tzn ze owu była kiedy? Na 3 dzień wyższej tempki? Czy pierwszego dnia jak skoczyła do góry? Czy jak spadła przed skokiem?

Dzień dobry :)

Witam się zza porannej kawy :) czy kiedyś wyjdzie w końcu słońce??? [emoji24][emoji24][emoji24]

Poslusznie meleduje, ze odkładam kompletnie w czasie nasze starania... Nie mam siły być "ciągle koniem pociagowym" i jedynym motywatorem do jakichkolwiek działań (nie tylko staraczkowych). Mój M musi albo dorosnąć albo wreszcie być konsekwentnym w swoich decyzjach, bo inaczej to ciągle będzie w jednyn miejscu...

Dzisiaj u mnie 15dc, a jemu ciągle "się nie chce", wiec przytulanki były tylko w 9 i 11dc :( po co w ogóle wcześniej gadał o tym ze chce mieć dziecko skoro nie chce mu się o nie postarać...?! Nie mam ochoty się nakrecac i siedzieć w tym sama, wiec odpuszczam - skupie się na sobie samej.

Oczywiście zostaje z Wami :) przywiązalam się :)

Udanego dnia!

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Buu...Szkoda ;( rozmawiałaś z nim o tym, czy sama podjęłaś taką decyzję? Tak, czy siak trzymam kciuki, że przez przypadek się uda jak odpuscisz i zostań koniecznie :*

Ja ostatnio podjelam rozmowe z moim K na temat sexow w staraniach o ciaze. Powodem byla jego bratowa ktora ma ZAL do mnie, ze jestem w ciazy a ona tyle lat sie stara.. Cisnie ona swojego chlopa do bzykania, tamten ledwo ziaja nie ma juz sily.. A moj K na to by zalozyla jakies seksi gacie albo sukienke, przestala gadac ze ma owulacje i ze to juuuz, zakrecila tyleczkiem i by miala seksy na zawolanie... Trzeba glowe wylaczyc :) takze moje drogie, dzis lecicie do butiku z sexi bielizna, nie mowicie nic o dzieciach i ciazy i spladzacie potomstwo ;)
Dobrze prawisz :) moim zdaniem to może często być przyczyną tego, że się nie udaje. Jakby na mnie ktoś taką presję wywierał to też pewnie mi by się nie chciało, albo zwyczajnie nie dawałabym rady. A czasem faktycznie seks dla przyjemności, a nie dla prokreacji może dać więcej, niż by się wydawało.

relgx1hpw702se3x.png

@Lanvin owulacja jest dzień przed skokiem temperatury, który ma trwać minimum 3 dni. Czyli minimum 3 dni ma być wyższa temperatura niż w owu. Ale stwierdzić, czy owu była na podstawie temperatury można dopiero po 3 dniach wyższych temperatur[emoji58]

A u mnie nadal lipa. Wciąż nie odzywam się z M, w ogóle, wczoraj nie zamieniliśmy praktycznie ani jednego słowa. Jedynie u fryzjera wymuszone parę słów, bo się spotkaliśmy to trzeba było poudawac i jak poinformował mnie, że HBO go na mojego maila zarejestrował. I to cała wczorajsza konwersacja. Na koniec dnia jeszcze mnie poinformował, że na weekend prawdopodobnie pojedzie do rodziców. Chyba myślał, że się wkurze, że będę go prosiła, żeby został w domu, albo nie wiem co, ale ja mu tylko powiedziałam, żeby robił co uważa. Zachowałam się jak dzieciuch jeszcze, bo jak szłam spać to wzięłam koc i nie spalam z nim pod jedną kołdrą :| potem czułam, że się wierci i nawet mnie przytulił, ale nie wiem na ile świadomie, a ja się tylko bardziej kocem opatuliłam i tyle. Wiem, że to głupie zachowanie, ale taka jestem na niego zła, że powinien to w końcu poczuć, może w końcu coś do niego dotrze. W każdym razie jestem taka rozbita dzisiaj, smutno mi jest i najchętniej wróciłabym do domu, zawinęła się w kołdrę i leżała cały dzień :(

relgx1hpw702se3x.png

@gabrika a długo już się staracie? Wybacz nie jestem bieżąco, pewnie już pisałaś

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj bylam na wizycie kontrolnej :) Krwiaka juz PRAWIE nie ma!¡!!!! Takze zagrozenie z dnia na dzien jest coraz mniejsze, ale dla wlasnego bezpieczenstwa mam przelezec jeszcze do 14 tyg.. Maly wielki czlowiek ma juz 3,92cm od glowki do pupy a jego stopa cale 0,82 cm :-) :-)
Super, bardzo się cieszę :) masz usg? Pokaż [emoji8]

relgx1hpw702se3x.png

A u mnie nadal lipa. Wciąż nie odzywam się z M, w ogóle, wczoraj nie zamieniliśmy praktycznie ani jednego słowa. Jedynie u fryzjera wymuszone parę słów, bo się spotkaliśmy to trzeba było poudawac i jak poinformował mnie, że HBO go na mojego maila zarejestrował. I to cała wczorajsza konwersacja. Na koniec dnia jeszcze mnie poinformował, że na weekend prawdopodobnie pojedzie do rodziców. Chyba myślał, że się wkurze, że będę go prosiła, żeby został w domu, albo nie wiem co, ale ja mu tylko powiedziałam, żeby robił co uważa. Zachowałam się jak dzieciuch jeszcze, bo jak szłam spać to wzięłam koc i nie spalam z nim pod jedną kołdrą :| potem czułam, że się wierci i nawet mnie przytulił, ale nie wiem na ile świadomie, a ja się tylko bardziej kocem opatuliłam i tyle. Wiem, że to głupie zachowanie, ale taka jestem na niego zła, że powinien to w końcu poczuć, może w końcu coś do niego dotrze. W każdym razie jestem taka rozbita dzisiaj, smutno mi jest i najchętniej wróciłabym do domu, zawinęła się w kołdrę i leżała cały dzień :(

relgx1hpw702se3x.png

Przykro mi :( Może jak z rozmowa w 4 oczy nie idzie to jakiś SMS by pomógł? Napisz co Cię boli i zobacz jaka będzie jego reakcja.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

reklama
Do góry