reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witajcie dziewczyny.
Specjalnie się zarejestrowałam, bo czytuję Was już parę dni - trafiłam tutaj szukając info o biostrepcie - i zżera mnie ciekawość co to za "dong"?

Ogólnie jestem po 30tce. Z mężem od dawna - na prawdę - staramy się. Ostatnio właśnie biorę biostreptę i liczę na cud.
pozdrawiam

###edit
ja biostreptę kupowałam za niecałe 22zł/op.

reklama
Witajcie dziewczyny.
Specjalnie się zarejestrowałam, bo czytuję Was już parę dni - trafiłam tutaj szukając info o biostrepcie - i zżera mnie ciekawość co to za "dong"?

Ogólnie jestem po 30tce. Z mężem od dawna - na prawdę - staramy się. Ostatnio właśnie biorę biostreptę i liczę na cud.
pozdrawiam

###edit
Dong quai- dziegiel chiński ;) pomaga w uregulowaniu cyklu i pobudza jajniki (dzięki temu jest owulacja), pogrubia endometrium

Matko, my tu faktycznie same znerwicowane. :D Ale jak to czytam, ze to sie kwalifikuje pod terapie czy cos, to az mnie mrozi, myslalam ze to po prostu moje "jestestwo", ot takie dziwactwa... cholera.
@Paraplu , piekne to! Ale z moim bebzolem i dupskiem walenia, mogłoby tak cudownie nie wygladac i mogłoby miec skutek odwrotny od zamierzonego, haha :D Dla mnie bardziej luźne, wielorybie kroje odpowiednie :D
@marc , wejdz sobie na kalendarz na t-time, tam mniej wiecej pokazuje ci kiedy moze byc pozytywny test z krwi :*

@Magda36 , jak ja mam zadzwonic nawet po głupią pizze to zawsze sie jąkam, poce i stresuje, dziadostwo jedno... a jak ostatnio mialam isc do sądu, to B musial brac wolne i musial ze mna do okienka podchodzic i praktycznie za mnie mowic, bo taka sparalizowana bylam i słowa wydukac nie moglam...:zawstydzona/y:

Dziewczyny a to są zaburzenia społeczne, czy od czego takie leki macie?? Czytałam wcześniej, że depresja, ale to nie strach przed kontaktem czy zostawiłem samej w domu. Chyba , że to są objawy, nie wiem nie znam się dlatego pytam. Ja to jestem taki typ, że uwielbiam być między ludźmi, uwielbiam rozmawiać itp. Itd.

Witam z rana. Ovufriend zrobiło mnie dziś w jajo. Według wczorajszego stanu dziś było 7 dpo. Zrobiłam rano test - chyba ten gwałtowny spadek 3 dni temu mnie tak skusił. Po czym wklepałam dzisiejszą tempkę do ovufriend i mi przesunął ovu na 13dc, czyli dziś 3dpo.... Test oczywiście biel vizira, bo jak miałoby być inaczej. Nawet 7 dpo to zdecydowanie bardzo wcześnie i nie spodziewałam się zobaczyć kreski ale 3 dpo to idiotyzm...
Odnalazłam post :D aa to jaką masz teraz temo. ? Wyższą niż przed spadkiem?

Zaplodnienie nastepuje max kilkanascie godzin po owulacji to 10dpo a 10 dni po zaplodnieniu to prawie to samo :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No tak, ale pisałyśmy ostatnio na temat testów, że wykrywaja 6 dniowa ciążę, a chodzi od zagnieżdżenia. Hormon jest wydzielany dopiero po zagnieżdżeniu, a że zagnieżdżenie ma miejsce między 6-12 dniem od zapłodnienia, to tak na dobrą sprawę w tym 10 dniu po owu może jeszcze nic nie wyjść.

A czy macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie to kupujecie?
Allegro :p

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Witajcie dziewczyny.

pozdrawiam

###edit

Cześć! :) rozgość sie :D a to biocos tam, to na co bierzesz, w czym pomaga?

@oczekiwanie , ja generalnie nie wiem skad to sie bierze... generalnie tez lubie wychodzic, ale ze znajomymi ktorych trawie, bo inaczej to sie odnalezc nie moge. mialam kiedys taki okres, ze siedzialam tylko z przyjaciolmi albo wspollokatorami, bo "nie lubiłam ludzi". serio. irytował mnie tłum, tłok, jak mialam wyjsc na miasto w weekend, to szlag mnie trafial na samą myśl. :p

Do góry