reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witajcie dziewczyny.
Specjalnie się zarejestrowałam, bo czytuję Was już parę dni - trafiłam tutaj szukając info o biostrepcie - i zżera mnie ciekawość co to za "dong"?

Ogólnie jestem po 30tce. Z mężem od dawna - na prawdę - staramy się. Ostatnio właśnie biorę biostreptę i liczę na cud.
pozdrawiam

###edit
ja biostreptę kupowałam za niecałe 22zł/op.

reklama
Witajcie dziewczyny.
Specjalnie się zarejestrowałam, bo czytuję Was już parę dni - trafiłam tutaj szukając info o biostrepcie - i zżera mnie ciekawość co to za "dong"?

Ogólnie jestem po 30tce. Z mężem od dawna - na prawdę - staramy się. Ostatnio właśnie biorę biostreptę i liczę na cud.
pozdrawiam

###edit
Dong quai- dziegiel chiński ;) pomaga w uregulowaniu cyklu i pobudza jajniki (dzięki temu jest owulacja), pogrubia endometrium

Matko, my tu faktycznie same znerwicowane. :D Ale jak to czytam, ze to sie kwalifikuje pod terapie czy cos, to az mnie mrozi, myslalam ze to po prostu moje "jestestwo", ot takie dziwactwa... cholera.
@Paraplu , piekne to! Ale z moim bebzolem i dupskiem walenia, mogłoby tak cudownie nie wygladac i mogłoby miec skutek odwrotny od zamierzonego, haha :D Dla mnie bardziej luźne, wielorybie kroje odpowiednie :D
@marc , wejdz sobie na kalendarz na t-time, tam mniej wiecej pokazuje ci kiedy moze byc pozytywny test z krwi :*

@Magda36 , jak ja mam zadzwonic nawet po głupią pizze to zawsze sie jąkam, poce i stresuje, dziadostwo jedno... a jak ostatnio mialam isc do sądu, to B musial brac wolne i musial ze mna do okienka podchodzic i praktycznie za mnie mowic, bo taka sparalizowana bylam i słowa wydukac nie moglam...:zawstydzona/y:

Dziewczyny a to są zaburzenia społeczne, czy od czego takie leki macie?? Czytałam wcześniej, że depresja, ale to nie strach przed kontaktem czy zostawiłem samej w domu. Chyba , że to są objawy, nie wiem nie znam się dlatego pytam. Ja to jestem taki typ, że uwielbiam być między ludźmi, uwielbiam rozmawiać itp. Itd.

Witam z rana. Ovufriend zrobiło mnie dziś w jajo. Według wczorajszego stanu dziś było 7 dpo. Zrobiłam rano test - chyba ten gwałtowny spadek 3 dni temu mnie tak skusił. Po czym wklepałam dzisiejszą tempkę do ovufriend i mi przesunął ovu na 13dc, czyli dziś 3dpo.... Test oczywiście biel vizira, bo jak miałoby być inaczej. Nawet 7 dpo to zdecydowanie bardzo wcześnie i nie spodziewałam się zobaczyć kreski ale 3 dpo to idiotyzm...
Odnalazłam post :D aa to jaką masz teraz temo. ? Wyższą niż przed spadkiem?

Zaplodnienie nastepuje max kilkanascie godzin po owulacji to 10dpo a 10 dni po zaplodnieniu to prawie to samo :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No tak, ale pisałyśmy ostatnio na temat testów, że wykrywaja 6 dniowa ciążę, a chodzi od zagnieżdżenia. Hormon jest wydzielany dopiero po zagnieżdżeniu, a że zagnieżdżenie ma miejsce między 6-12 dniem od zapłodnienia, to tak na dobrą sprawę w tym 10 dniu po owu może jeszcze nic nie wyjść.

A czy macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie to kupujecie?
Allegro :p

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Witajcie dziewczyny.

pozdrawiam

###edit

Cześć! :) rozgość sie :D a to biocos tam, to na co bierzesz, w czym pomaga?

@oczekiwanie , ja generalnie nie wiem skad to sie bierze... generalnie tez lubie wychodzic, ale ze znajomymi ktorych trawie, bo inaczej to sie odnalezc nie moge. mialam kiedys taki okres, ze siedzialam tylko z przyjaciolmi albo wspollokatorami, bo "nie lubiłam ludzi". serio. irytował mnie tłum, tłok, jak mialam wyjsc na miasto w weekend, to szlag mnie trafial na samą myśl. :p

Do góry