reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

a u mnie 1 cykl z clo a mąż zajęty sesją... i chyba będzie doopa... przytulanki 1 raz w 9 dc, ovu podobno była też 9dc, ale ja czułam raczej 11dc... nie wiem. w każdym razie cykl u mnie leci szybko - do testowania został tydzień... tylko raczej przy tej częstotliwości to byłby cud... dlatego raczej nastawiam się na @ mam tylko nadzieję, że następny będzie lepiej obstawiony... choć najchętniej odpuściłabym liczenie, leki... ale niestety - już nie ten czas.
Lekarz nic nie mówił na krótki cykl? W sumie najważniejsze żeby odpowiednio długa faza lutealna była...ile trwa Twój cykl?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
po pierwszym poronieniu w lipcy cykle były 27,26,24
po poronieniu w listopadzie cykle trwają 26 dni

ale jeszcze nie wiem czy owu była zobaczę na dniach jak będzie wyglądać temp :)

jeszcze nic straconego może akurat plemniki przetrwały z 9 dc :)
Przy 26 to też dość szybko ten 11 dc na owu...ja miałam cykle 27 i ovu obstawiam na 13 dc. Objawy -śluz,kłucie i testy. Ale grom wie. A ostatni pierwszy raz miał 23 dni...Ty owu na podstawie temp wyznaczasz czy monitoring?

Co studiuje?
Ja od pazdziernika planuję znów studia... teraz cały czas przekladalam bo moze sie uda zajść, to bez sensu zaczynać, i tak minęło mi trochę... teraz dość! :D od października ruszam z drugim kierunkiem
Popieram. Robi studia dla tłumaczy. To tak zgodnie z jego kierunkiem. Ja też chciałabym - jeśli oczywiście do tego czasu nie zajdę - zacząć w październiku studia na takim zupełnie od czapy kierunku - na pielęgniarstwie. Zobaczymy. Ale studia polecam każdemu - jeśli nie do rozwoju, zmiany zawodu, czy podniesieniu swojej samooceny, to choćby po to, żeby oderwać się od wszystkiego i przez chwilę poczuć znów jak nastka...

a jak wysoko musi być?[emoji2]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem szczerze mówiąc... ale modlę się, żeby było wysoko, dokładnie tak jak trzeba. Dziewczyny podawały gdzieś normy, ale widełki z tego co wiem są bardzo szerokie... np. od 50 do 750 czy coś w tym stylu...

Obyś była dobrym prorokiem... Przecież trudno jest siłą faceta zajętego uczeniem się ciągnąć do łóżka "bo są dni płodne"... szczęście, że to już ostatni semestr.
Oj tam najwyżej zda poprawkę[emoji1]tz.egzaminu. Okazji nie można marnować[emoji6]powiedz że przerwy w nauce wskazane. Przecież to nie ciężka wielogodzina praca tylko jakieś 30 minut przyjemności[emoji6]

zazdroszczę... chciałabym, żeby choć raz na jakiś czas ugotował mi obiad.... ale niestety - nie ma komu, a opcja pizza to dla mojej rodziny kara... rozpuściłam ich chyba trochę... nawet syn kuzyna wpada do nas często na obiadki...
Ja za to wściekła jak pomyśle, ze teraz kilka mscy u teściów i mój będzie szczęśliwy bo Jego mamusia cały dzień w domu i będzie miał codziennie obiadki...rozpuści się znów, bo ja rzadko bo rzadko, ale czasem nie gotuje bo czasu nie mam zwyczajnie... a ja do kuchni pewnie ciężko się tu będę miała dostać :/ nie na rękę mi to wszystko...

Popieram. Robi studia dla tłumaczy. To tak zgodnie z jego kierunkiem. Ja też chciałabym - jeśli oczywiście do tego czasu nie zajdę - zacząć w październiku studia na takim zupełnie od czapy kierunku - na pielęgniarstwie. Zobaczymy. Ale studia polecam każdemu - jeśli nie do rozwoju, zmiany zawodu, czy podniesieniu swojej samooceny, to choćby po to, żeby oderwać się od wszystkiego i przez chwilę poczuć znów jak nastka...

Nie wiem szczerze mówiąc... ale modlę się, żeby było wysoko, dokładnie tak jak trzeba. Dziewczyny podawały gdzieś normy, ale widełki z tego co wiem są bardzo szerokie... np. od 50 do 750 czy coś w tym stylu...
Ja planuję teraz psychologię. Na poprzednich studiacg ten przedmiot właśnie najsbardziej mnie interesował :)

zazdroszczę... chciałabym, żeby choć raz na jakiś czas ugotował mi obiad.... ale niestety - nie ma komu, a opcja pizza to dla mojej rodziny kara... rozpuściłam ich chyba trochę... nawet syn kuzyna wpada do nas często na obiadki...
Chodź do mojej teściowej na obiad ...ale ostrzegam, ona nie używa żadnych przypraw ...:baffled:

Ja za to wściekła jak pomyśle, ze teraz kilka mscy u teściów i mój będzie szczęśliwy bo Jego mamusia cały dzień w domu i będzie miał codziennie obiadki...rozpuści się znów, bo ja rzadko bo rzadko, ale czasem nie gotuje bo czasu nie mam zwyczajnie... a ja do kuchni pewnie ciężko się tu będę miała dostać :/ nie na rękę mi to wszystko...
Boże, współczuję... choć troszkę zazdroszczę... bo ja ciągle wszystko sama i czasem naprawdę marzę, żeby teściowa mi ogarnęła jakieś jedzonko dla rodziny... jak przyjeżdżają do nas - niestety tylko raz na rok - to ja się z kuchni ulatniam i udaję, że nie wiem, gdzie są garnki... Teściowa narzeka - szwagierka mi mówiła, że gada potem, że co ze mnie za gospodyni, że nawet obiadu nie chce mi się ugotować... ale ja korzystam i nic sobie z tego nie robię - przeciwnie - powiedziałam teściowej, że lubię jak przyjeżdża, bo nie muszę gotować... pewnie inaczej bym do tego podchodziła, gdyby chciało jej się ten czas spędzić z dziećmi - w końcu wnuki ma tylko kilka dni w roku, ale ona do dzieci nie bardzo się garnie dlatego nie mam wyrzutów sumienia.

reklama
Przy 26 to też dość szybko ten 11 dc na owu...ja miałam cykle 27 i ovu obstawiam na 13 dc. Objawy -śluz,kłucie i testy. Ale grom wie. A ostatni pierwszy raz miał 23 dni...Ty owu na podstawie temp wyznaczasz czy monitoring?

nie no ja tak sobie gdybam,
testy owu odpuściłam, zdaje się tylko na temp no i może na śluz ale jak codziennie sa Przytulanki to nie wiem czy to śluz czy pozostałości,
jak zaszłam w ciaze to lekarz mi powiedział ze prawdopodobnie owu była w 6 dniu cyklu
wiec nigdy nic nie wiadomo mam w planach nie zaprzestawać seksu po dniach płodnych tylko dalej cieszyć się bliskością :)

Do góry