reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Powiem wam ze odkąd się staram o dziecko to jestem ciagle zestresowana.żyje tylko tym:(myślicie że to normalne?czy tak być powinno?
Niestety to nie jest normalne, ale większość z nas tak ma. A to nie prowadzi do niczego dobrego :(
A tak nawiasem to idę spać. Dobranoc wszystkim i kolorowych snów :)

Dziewczyny wy jeszcze nie spicie?ja przeważnie śpię już o 22 ale dziś jakiś nie:baffled:oczy mnie pieką a spać nie mogę .
Paraplu przykro mi że chcesz zaprzestać staranek.:hmm:może jak pójdziesz do lekarza to coś więcej się dowiesz i będzie dobrze.wszystkie tu jesteśmy z Toba:)

Judytko, nie chce zaprzestac ale czuje, ze cos jest nie tak. Jesli to "nie tak" powodowaloby jedynie brak ciazy to bym sie starala i w miedzy czasie badala czym jest to "nie tak". A jesli czytam, ze np. zrosty czesto powoduja poronienia to az slabo mi sie robi, boje sie, ze znow strace dziecko.

- Wiekszosc pozycji sprawia mi bol, czytalam, ze po zabiegu tak moze byc i nie przejmowalam sie tym ale kurcze wlasnie stuknelo mi pol roku bo czyszczeniu i zadnej poprawy.

- Po przytulankach plamie na brazowo.

- Miesiaczka to nie jest krwawienie, ostatni okres to w sumie wielki ciemny skrzep, raz dziennie cos wylazlo, prawie zero normalnej krwi.

- Do tego CALY cykl czuje bole i klucia macicy i szyjki macicy.

- Skraca mi sie dlugosc cyklu a zawsze mialam jak w zegarku.

Pewnie o czyms jeszcze zapomnialam.

Pogadam z lekarzem, moze zmienie zdanie, na razie glosno mysle bo czesto jest tak, ze czlowiek zamyka sie w swojej glowie i nie widzi innych mozliwosci a tak jest szansa, ze ktoras z Was napisze cos co mi pomoze w przemysleniach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Może faktycznie najpierw trzeba by te zrosty rozróżnić?[emoji53]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Cytat " Powstałe w wyniku zrostów zmiany anatomiczne są też częstą przyczyną przewlekłych lub okresowych bólów w miednicy mniejszej, a także bolesnych stosunków płciowych. Dla kobiety szczególnie niepokojący jest jednak negatywny wpływ zrostów na płodność – mogą one zaburzać procesy owulacji, wychwytu komórki jajowej i jej wędrówkę przez jajowód. Ocenia się, że nawet 20 proc. przypadków niepłodności wiąże się z obecnością zrostów."

Wiecie co, muszę pomarudzić... Cieszyłam się jak głupia z tego pęcherzyka. D zawalił badania nasienia. Bzykamy się codziennie. Tylko czemu akurat teraz miałoby być inaczej? Dlaczego łudzimy się, że pęcherzyk pęknie? Przecież sama w to nie wierzę :(
Płakać mi się chce, że tak się dałam w to wkręcić :(
Jajnik nadal boli. Tak bardzo bym chciała, żeby było dobrze... :(
Ania a wiesz, że czasem pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda [emoji4] ... wiec nie marudz tylko do roboty [emoji12]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

@StorAnia odpisałam priv :)
@Paraplu a kiedy masz szansę sprawdzić czy to zrosty?

Nie mam pojecia. Zeby miec jakakolwiek szanse na badanie musze miec skierowanie do ginekologa a o to nie jest latwo w Wiatrakowie.
Jutro umowie sie na wizyte do rodzinnego, na karteczce wypisze sobie wszystkie objawy aby o zadnym nie zapomniec. Mam nadzieje, ze ich ilosc bedzie wystarczajacym argumentem do dostania skierowania.

A jak nie uda sie to w gre wchodzi prywatnie w Polsce a to dopiero kwiecien-maj.

reklama
Cytat " Powstałe w wyniku zrostów zmiany anatomiczne są też częstą przyczyną przewlekłych lub okresowych bólów w miednicy mniejszej, a także bolesnych stosunków płciowych. Dla kobiety szczególnie niepokojący jest jednak negatywny wpływ zrostów na płodność – mogą one zaburzać procesy owulacji, wychwytu komórki jajowej i jej wędrówkę przez jajowód. Ocenia się, że nawet 20 proc. przypadków niepłodności wiąże się z obecnością zrostów."

Miało być -rozgonić. Durny słownik[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry