reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Powiem wam ze odkąd się staram o dziecko to jestem ciagle zestresowana.żyje tylko tym:(myślicie że to normalne?czy tak być powinno?
Niestety to nie jest normalne, ale większość z nas tak ma. A to nie prowadzi do niczego dobrego :(
A tak nawiasem to idę spać. Dobranoc wszystkim i kolorowych snów :)

Dziewczyny wy jeszcze nie spicie?ja przeważnie śpię już o 22 ale dziś jakiś nie:baffled:oczy mnie pieką a spać nie mogę .
Paraplu przykro mi że chcesz zaprzestać staranek.:hmm:może jak pójdziesz do lekarza to coś więcej się dowiesz i będzie dobrze.wszystkie tu jesteśmy z Toba:)

Judytko, nie chce zaprzestac ale czuje, ze cos jest nie tak. Jesli to "nie tak" powodowaloby jedynie brak ciazy to bym sie starala i w miedzy czasie badala czym jest to "nie tak". A jesli czytam, ze np. zrosty czesto powoduja poronienia to az slabo mi sie robi, boje sie, ze znow strace dziecko.

- Wiekszosc pozycji sprawia mi bol, czytalam, ze po zabiegu tak moze byc i nie przejmowalam sie tym ale kurcze wlasnie stuknelo mi pol roku bo czyszczeniu i zadnej poprawy.

- Po przytulankach plamie na brazowo.

- Miesiaczka to nie jest krwawienie, ostatni okres to w sumie wielki ciemny skrzep, raz dziennie cos wylazlo, prawie zero normalnej krwi.

- Do tego CALY cykl czuje bole i klucia macicy i szyjki macicy.

- Skraca mi sie dlugosc cyklu a zawsze mialam jak w zegarku.

Pewnie o czyms jeszcze zapomnialam.

Pogadam z lekarzem, moze zmienie zdanie, na razie glosno mysle bo czesto jest tak, ze czlowiek zamyka sie w swojej glowie i nie widzi innych mozliwosci a tak jest szansa, ze ktoras z Was napisze cos co mi pomoze w przemysleniach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Może faktycznie najpierw trzeba by te zrosty rozróżnić?[emoji53]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Cytat " Powstałe w wyniku zrostów zmiany anatomiczne są też częstą przyczyną przewlekłych lub okresowych bólów w miednicy mniejszej, a także bolesnych stosunków płciowych. Dla kobiety szczególnie niepokojący jest jednak negatywny wpływ zrostów na płodność – mogą one zaburzać procesy owulacji, wychwytu komórki jajowej i jej wędrówkę przez jajowód. Ocenia się, że nawet 20 proc. przypadków niepłodności wiąże się z obecnością zrostów."

Wiecie co, muszę pomarudzić... Cieszyłam się jak głupia z tego pęcherzyka. D zawalił badania nasienia. Bzykamy się codziennie. Tylko czemu akurat teraz miałoby być inaczej? Dlaczego łudzimy się, że pęcherzyk pęknie? Przecież sama w to nie wierzę :(
Płakać mi się chce, że tak się dałam w to wkręcić :(
Jajnik nadal boli. Tak bardzo bym chciała, żeby było dobrze... :(
Ania a wiesz, że czasem pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda [emoji4] ... wiec nie marudz tylko do roboty [emoji12]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

@StorAnia odpisałam priv :)
@Paraplu a kiedy masz szansę sprawdzić czy to zrosty?

Nie mam pojecia. Zeby miec jakakolwiek szanse na badanie musze miec skierowanie do ginekologa a o to nie jest latwo w Wiatrakowie.
Jutro umowie sie na wizyte do rodzinnego, na karteczce wypisze sobie wszystkie objawy aby o zadnym nie zapomniec. Mam nadzieje, ze ich ilosc bedzie wystarczajacym argumentem do dostania skierowania.

A jak nie uda sie to w gre wchodzi prywatnie w Polsce a to dopiero kwiecien-maj.

reklama
Cytat " Powstałe w wyniku zrostów zmiany anatomiczne są też częstą przyczyną przewlekłych lub okresowych bólów w miednicy mniejszej, a także bolesnych stosunków płciowych. Dla kobiety szczególnie niepokojący jest jednak negatywny wpływ zrostów na płodność – mogą one zaburzać procesy owulacji, wychwytu komórki jajowej i jej wędrówkę przez jajowód. Ocenia się, że nawet 20 proc. przypadków niepłodności wiąże się z obecnością zrostów."

Miało być -rozgonić. Durny słownik[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry