reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

a dlaczego miałabyś nie pić kawy w ciąży? z tego, co się orientuję, jeśli nie masz problemu z nadciśnieniem to kawa w rozsądnych ilościach nie tylko nie szkodzi, ale wręcz wspomaga krążenie, a nawet przy nadciśnieniu lekarze zalecają jedynie, żeby dodać do niej mleka - wtedy nie podnosi ciśnienia.
Ja mam bardzo niskie ciśnienie i piję kawę żeby w ogóle istnieć... w ciąży ciśnienie trochę rośnie ale i tak moja lekarka mówiła, że bez problemu 2 kubki kawy mogę wypić i działa to korzystnie na przepływy i mikrokrążenie, z którym mam problem...

Dasz radę. To tylko kilka miesięcy... ale dobrze jest zawczasu pomyśleć o pomocy na te kilka pierwszych miesięcy - może mama, albo jakaś ulubiona ciotka może się wprowadzić i pomagać na początku z ogarnięciem tematu? bo samej będzie Ci po prostu ciężko. Obserwowałam z podziwem kuzynkę, która miała bliźniaki jako 3 i 4 dziecko... na początku próbowała sama, ale szybko okazało się, że to nierealne - jedno do szkoły, drugie do przedszkola, dwoje malców a mąż w pracy od 6 rano... i jej mama wprowadziła się na kilka miesięcy - prowadzała dzieci do szkoły, gotowała, prała, zabierała bliźniaki na spacer... i było lepiej, choć warunki lokalowe mają kiepskie bo mieszkają w dużym ale dwupokojowym mieszkaniu...
Wiesz co, jak byłam ciąży 7 lat temu to nie miałam pić kawy, wszystko się zmienia, więc nie wiem jakie są aktualne wytyczne :-) a jestem niskociśnieniowcem :-)

ja co prawda nie mam problemu z wagą, ani z dietą, ale ze względu na problemy ortopedyczne zaczęłam ćwiczyć. i powiem szczerze, że ćwiczenie w domu to utopia - zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia, dzieci coś chcą, albo ktoś wpadnie itp. dlatego od listopada chodzę na siłownię - 2 razy w tygodniu wybywam na 2 godziny i po pierwsze mam chwilę dla siebie, a po drugie - od listopada nie mam problemów z kolanem i kręgosłupem... musiałam tylko poprosić o ułożenie programu ćwiczeń takiego, żeby nie przesadzić a jednocześnie wzmocnić mięśnie, ale tym akurat zajął się rehabilitant. te 2 godziny to też ogromny odpoczynek dla mojej głowy - deprecha na razie nie wraca!!!
Mobilizacja jest właśnie największym problemem, w domu nie potrafię. Ja mam uszkodzony któryś tam kręg w kregoslupie szyjnym i mam takie bóle czasem, że nie wyrabiam. Jak chodziłam dwa miesiące na zajęcia, to ani razu mnie nie bolało tak porządku,widziałam poprawę, a i sama się po prostu lepiej czułam. Najgorzej zacząć znowu :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Kochana mi lekarz powiedział kiedyś, że kawa podwaja ryzyko poronienia. Tzn kofeina, więc trzeba ograniczyć kawę i czarna herbatę... nie trzeba rzucać ale ograniczyć do jednej filiżanki. Ja dmuchać na zimne i pije tylko raz na 2 tyg na weekend tzn mam taki plan :)
Dziś mąż mi zabronił iść do pracy. Strasznie mi niedobrze po tej farbie. Wymyślili sobie ściany malować na ostatnią chwilę przed wizytacji. Wszyscy z bólem głowy chodzą ale co tam ludzie się przecież nie liczą... jak tak można...
Czyli zostajesz dzisiaj w domku? :-) mówiłaś w pracy o ciąży?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Nessi, mojej siostry twinsy skończyły dzis dwa latka i powiem Ci ze choć to cudne dzieciaki i siostra kocha je nad życie, to widzę po niej jaka jest umęczona. Teraz juz jakoś ogarniają z mężem sami( maja jeszcze 11-latke), ale przez pierwszy rok moja ciocia przynosiła jej dwa razy w tygodniu obiady, jakieś weki i cuda zeby z głodu nie pomarli[emoji23], a moja mama z racji tego ze sama czasowo pomagać nie mogła, opłaciła dziewczynę, która przychodziła 3 razy w tyg tylko po to zeby sie zająć bąbelkami, tymczasem siostra brała wtedy kąpiel, ogarniała pranie i sprzątanie, nie zeby tam jakieś cuda dla siebie( sic!)[emoji15] nigdy nie narzeka, patrzy na te Baczki jak w obraz ale widac ze odcisnęło sie na niej to podwójne macierzyństwo. Nie ma sie co oszukiwać, łatwo nie bedzie dlatego tak jak mówią dziewczyny bedzie super jeśli poza mężem bedziesz miała kogoś, chociaż dochodzącego, do pomocy.
Ja do usg drżałam, czy u mnie bedzie aby jeden fasolek, moja trzecia siostra tez jest w ciazy-pojedynczej wiec śmiejemy sie ze druga wyrobiła normę pokoleniowa jeśli chodzi o bliźniaki [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie i moim zdaniem te facelle wychwytuja za bardzo ... używałam ich poprzednie 2 cykle i miałam ciemne obie przez 5 dni :/ a domowe laboratorium u mnie pokazuje jak trzeba[emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Ja robię od 9 dc i pierwsza zawsze blada a właśnie ok.12-13 dc pokazuje pozytyw i to by się pokrywało z objawami i terminem bo @ dostałam 27 dc czyli 14 dni po przewidywanej owu...
1484812644-aaaaaa.jpeg
1484812658-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli zostajesz dzisiaj w domku? :-) mówiłaś w pracy o ciąży?

qdkkx1hpzei65q7s.png
Nie jeszcze bo nie mam potwierdzenia chce dziś do lekarza pójść po certyfikat. Tu zupełnie inaczej wszystko wygląda. Pierwsza wizyta w 12 tyg :errr:

Się tak boję o tego pęcherzyka wczoraj się tych farb nawdychalam 8h aż mnie gardło drapie :sad:

Dziewczyny nie nadrobię wszystkich postów więc przepraszam że tak "hurtowo" ale życzę wszystkim powodzenia w staraniach i gratuluję tym,którym się udało[emoji6]i tulę wirtualnie wszystkie smutaski[emoji8]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie jeszcze bo nie mam potwierdzenia chce dziś do lekarza pójść po certyfikat. Tu zupełnie inaczej wszystko wygląda. Pierwsza wizyta w 12 tyg :errr:

Się tak boję o tego pęcherzyka wczoraj się tych farb nawdychalam 8h aż mnie gardło drapie :sad:
Prywatnie też nie da rady wcześniej? Masakra...

qdkkx1hpzei65q7s.png

Spark w lipcu pęcherzyki miał 18 dostałam owitrelle i zaszłam odrazu,teraz już miałam 2razy i nic,oby ten cykl był szczęśliwy

Witam się z rana z lekkimi brązowymi plamieniami, jeśli @ przyjdzie to znaczy, że owu była tego 5 tak jak wskazywały testy lh.
Z drugiej strony takie durne pytanie, ale skoro jest owulka jest seks wszyscy zdrowi to dlaczego ciąży nie ma? Plemnik nie dotarł, jajko za słabe, progesteron do dupy??

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry