reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nie wiem, gin mi nic nie mówił ehh
Dzisiaj czytałam, że w 1-3 dniu, bo chciałam zrobić i nie wiedziałam kiedy.

Lanvin dong quai reguluje cykl :) wielu dziewczynom pomógł, w tym mnie :D i śluz mam, i owu i cykle uregulowane (tzn. Po 31dni w moim przypadku) :) no i piję zioła Ojca Sroki :)
Dobra, w piątek wypłata, więc zakupie. Z konkretnego sklepu kupujesz, czy bez różnicy?

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Zakłady często mają swoją filozofię, czy to legalne czy nie, to już mało kogo obchodzi... tak samo jak z prremiami, będąc na l4 mogą Ci zabrać całą premię, choć to nie Twoja wina, że chorowałeś... i to niestety jest legalne... bo premia to "dobra wola" pracodawcy, choć dla niektórych to np. Połowa pensji :/
Chyba w większości korpo jest tak, że premia Ci przysługuje, i ile nie będziesz ileś tam dni na l4 w danym okresie. U mojego M w poprzedniej firmie było tak, że premię półroczny dostawali, jeżeli nie byli na L4 ponad 14 dni w półroczu.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Niekoniecznie! Idąc tym tokiem rozumowania nie opłacałoby się brać urlopu, bo roczna ocena nigdy nie będzie na 100%.

Firmy w których ja pracowałam i ta w której teraz pracuje ocenia pracownika po rezultatach jego pracy i osiągnięciach (głównie czy zostało zrealizowane to co zaplanowano). Mojego szefa nie interesuje ile godzin mi to zajęło, tylko czy cel został zrealizowany. Gdybym była na L4 długo, a mimo to sprężyła się i zrealizowała swoje cele, to moja absencja nie wpłynie na cokolwiek.

Mam wrażenie jednak, że to wszystko zależy od dojrzałości firmy.
Firma nie musi być dojrzała, tylko ludzie w niej pracujący muszą rozumieć drugiego człowieka. Podejście w Twojej firmie jest jak najbardziej ok, ale nie ma się co czarownic, że w wielu firmach obecność jest istotna.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Firma nie musi być dojrzała, tylko ludzie w niej pracujący muszą rozumieć drugiego człowieka. Podejście w Twojej firmie jest jak najbardziej ok, ale nie ma się co czarownic, że w wielu firmach obecność jest istotna.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Zgadzam się i o dojrzałości w takim kontekście pisałam. Tak czy inaczej, to bardzo niesprawiedliwe jeżeli pobyt na L4 (np w sumie miesiąc w ciągu roku) wpływa na czyjąś premię...

Rozumiem skrajne przypadki, kiedy ktoś np choruje przewlekle i nie ma go przez 6 msc i więcej... - wtedy pewnie i trudno jest wykonać plan.

Hej dziewczyny w końcu was nadrobilam.
Bulbasek u mnie identycznie ja bliźniak m skorpion jakoś się docieramy ale u nas to ja mam trudny charakter czasem się dziwie ze wytrzymuje ze mna.

A może i ja sproboje z tymi nogami w gorze trzeba pomoc naturze :happy:
Hehe och ta zmienna natura bliźniąt :) coś coś tego mam, ale staram się opanować jak mnie ponosi. :D

reklama
paraplu masz jakieś objawy w ogóle?
a tak poza tym co oznacza twoja nazwa Paraplu bo jestem ciekawa:Djeśli oczywiście chcesz powiedzieć?
6dpo, brazowe plamienie
10 dpo, pelne i bolace cyce, bylo mi niedobrze ale to moze byc i od mieszanki jaka przez caly dzien zjadlam ;)
11 dpo (dzisiaj), cyce pelne, bola jeszcze bardziej niz wczoraj, nadal czuje, ze cos mi siedzi na zoladku
To tyle.

Co to nicka to zadna tajemnica [emoji13] nie bez powodu mam taki a nie inny awatar [emoji12]
"Paraplu" po holendersku to "parasolka". Spodobalo mi sie brzmienie tego slowa :) ogolnie nie lubie holenderskiego a "paraplu" to jedno z niewielu holenderskich jakie uwazam za ladne :)

Swoją drogą, my tu pitu pitu o znakach zodiaku, a ja nagle musiałam wygooglowac znak mojego B [emoji23] [emoji23] taki ogar ze mnie [emoji23]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Eee ja swojego K tez nie znam [emoji33][emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry