reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Może owu się przesunela? Ja czasami miewam cykle i 46dni więc mnie to chyba nic nie zdziwi w tym temacie [emoji12] a robilas test i biel? Może wstaw zdjęcie to ocenimy [emoji16]
Robiłam test w piątek i sobotę. Co prawda po południu, ale w dzień miesiączki to powinno już coś wyjść a tu biel bielsza od bieli. W piątek w ogóle miałam takie pulsujace pokłuwanie z prawej strony na dole brzucha, teraz już przeszło. Dawno nie miałam takiego opóźnienia. Wiem że to niby 2 dni ale zawsze okres był 28 albo 29 dnia. Pewnie się po prostu spozni przez jakieś anomalia. Jednak mam różne dziwne myśli. Bo 1 ciąża to była wpadka. Zawsze się z moim narzeczonym wówczas jeszcze zabezpieczalismy a raz tylko poplynelismy mniej więcej dzień przed okresem, który nie przyszedł. Więc po jakimś tygodniu, może dwóch zrobiłam test popoludniu no i oczywiście 2 kreski jak malowane. Oczywiście lekarz twierdził że musiałam wcześniej zajsc ale do dzisiaj nie wiem jak.... jedynie tamta nocka wydaje mi się przyczyną a i syn urodził się wg terminu porodu 2 tyg później.

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
W Polsce witaminy dla ciężarnych też są drogie. Ja miałam mama dha plus trzy miesiące przed ciążą kwas foliowy. Na początku ciąży jeszcze no spa na bóle podbrzusza i luteine bo plamiłam a na koniec ciąży dodatkowo magnez (asmag) i gdzieś od 30tyg żelazo bo pod koniec leci na łeb na szyję. Dziecko przed wyjściem magazynuje je w wątrobie i wysysa z mamusiek dużo. Luxi dzieci kochaja tlen jak tylko nosem pociągnął moj maly to od razu spał a ja czulam mega ulge a jak sie jeszcze dupka buja w wózeczku to juz nic tylko kimac.

Dziewczyny mam do was pytanie. Przed @ odkąd pamiętam zawsze bolaly mnie piersi i to do tego stopnia ze miałam problem się na nie nawet położyć. Od dwóch cykli brak bolu piersi przed @ z czego się cieszę ale też troszkę mnie to martwi, bo nie wiem skąd nagle takie zmiany. Może któraś z was tak miała?!

Mnie za to nie bolały nigdy a teraz bolą ( ale tylko sutki) praktycznie od owulacji do teraz..
co do cykli to też miałam książkowe co 28dni a teraz mam naprzemian 28,30,26 i tak w koło [emoji34] może coś w tej męskiej spermie jest, że tak nam cykle przestawia [emoji23]
Bulbasek, ja się przyznaje, że w weekend mierze pózniej około 7:30 a w tygodniu o 6:00 ale chodzi mi o to, że przynajmniej jak był skok to wiem, że była owulacja

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam zagadkę. .

Byłam dzisiaj na monitoringu i pęcherzyki mi pękły, a temperatura strasznie dziwna. . i na wykresie nie zaznaczyło mi owulacji. Dwa razy poszła w górę, a potem dwa razy spadła. Nocne zmiany mieszają mi tu chyba. .

Mnie za to nie bolały nigdy a teraz bolą ( ale tylko sutki) praktycznie od owulacji do teraz..
co do cykli to też miałam książkowe co 28dni a teraz mam naprzemian 28,30,26 i tak w koło [emoji34] może coś w tej męskiej spermie jest, że tak nam cykle przestawia [emoji23]
Bulbasek, ja się przyznaje, że w weekend mierze pózniej około 7:30 a w tygodniu o 6:00 ale chodzi mi o to, że przynajmniej jak był skok to wiem, że była owulacja

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Najwyżej w następnym cyklu kupię termometr i zobaczymy. :) będę mierzyć a co :) hihi

Ja narazie zdaje się tylko na częsty sex żadnego mierzenia temp czy coś i odliczam owulacja ale tylko jak wychodzi według kalkulator to drugi miesiąc starań więc nie jest źle. A czy macie takie same objawy jak na miesiączkę? Bo nw czy warto mieć Nadzieję że się udało

reklama
A ja mam zagadkę. .

Byłam dzisiaj na monitoringu i pęcherzyki mi pękły, a temperatura strasznie dziwna. . i na wykresie nie zaznaczyło mi owulacji. Dwa razy poszła w górę, a potem dwa razy spadła. Nocne zmiany mieszają mi tu chyba. .
Który dc? Może wrzuć wykres :)

Do góry