reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ze zła dieta ćwiczenia dużo nie dadzą. Dlatego ja pracuje nad dieta najpierw ;)
A ćwiczenia w domu rano robię take i szkolne rozgrzewkowe :-D
Wiesz, nikt Ci nie kaze od razu ćwiczeń robić, poza tym powinno się wykonywać odpowiednie ćwiczenia, czasem możesz ćwiczyć, ale możesz robić to źle i nie dość, że nic to nie daje, to nabawisz się kontuzji, albo czegoś. Możesz zacząć od 30 minutowych spacerów np :-) my kupiliśmy mieszkanie w takim jakby centrum osiedla, przy parku z fontannami, ja tam zawsze z młodym chodzę na spacer, na rower itp, dosłownie pod blokiem będę miała, więc mam zamiar pobiegać jak on będzie jeździł, będę go gonić [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Potwierdzam! Blog jest czadowy! :D

Haha :D ja kiedys, jak jeszcze chcica byla nieskonczona, to bzykalam sie z noga w gipsie :D Zakwas murowany, ale za to jaka satysfakcja! Matko, to juz 13tc?! Jak ten czas leci....
Leci jak szalony:)

Cały czas was podczytuje - jakoś ten wątek zostaje w moim sercu :)

Nimitii trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło dobrze :*

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Wiesz, nikt Ci nie kaze od razu ćwiczeń robić, poza tym powinno się wykonywać odpowiednie ćwiczenia, czasem możesz ćwiczyć, ale możesz robić to źle i nie dość, że nic to nie daje, to nabawisz się kontuzji, albo czegoś. Możesz zacząć od 30 minutowych spacerów np :-) my kupiliśmy mieszkanie w takim jakby centrum osiedla, przy parku z fontannami, ja tam zawsze z młodym chodzę na spacer, na rower itp, dosłownie pod blokiem będę miała, więc mam zamiar pobiegać jak on będzie jeździł, będę go gonić [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png
Super takie mieszkanko przy parku :)
My co druga niedzielę jak mam wolną to spacer wkoło jeziorka tu koło nas. Postanowiliśmy że będziemy chodzić mimo pogody :)
Może powinnam najpierw popracować nad waga i kondycja a potem nad dzieckiem...

Witajcie czytam was prawie cały czas za to mało pisze. Chciałbym sie was poradzić dzis u mnie 30dc okresu brak a testy caly czas wychodzą negatywne. Niby czuje sie jak by w ciąży ale te testy mnie dobijaja. Myslicie że testy moga sie mylic ? Co sadzicie? Brzuch przestal mnie bolec jak na okres, czuje tylko delikatny bol...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Fajna opcja :) Szkoda tylko, że trzeba płacić co miesiąc :/ Ja czasem zapisuje przepisy, które Chodakowska publikuje na FB i dopasowuje je do moich proporcji.
Ja tez korzystam z tej diety i w dwa miesiace zleciali mi 8 kg. Dodam ze mam siedzacy tryb pracy a w domu tez malo ruchu. Mozna skorzystac bezposrednio ze strony vitalia.pl bo to ta sama dieta co z bebio a sa rozne rodzaje abonamentu, np. Za 200 zl na pol roku.
Z tymi owocami to max 2 na dzień i to w pierwszej części dnia. Niestety w pracy mam jedną przerwę 45min i pomiędzy nie mogę nic zjeść to orzechy lub nasiona oczywiście nie po kilogramie :biggrin2:
Ja wiem zbilansowqna dieta ale serio? Ja już i tak za dużo myślę o jedzeniu żeby zaplano2qx mniej więcej posiłki na kilka dni i żeby nie były kaloryczne a jescze z jakbym miała odmierzac wszystko to bym chyba zwariowala.
W Krakowie może będę więc jakbyś mogła wysłać na miary to może się umówię :) dziękuję ;)

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W ogóle dziewczyny ja dziś 24dc i że jestem za bogata sobie robię testy owulacyjne bo kupiłam chyba z 30 testów w okazyjne cenie i tak sprawdzam sobie jak one się zachowują. I pozytywny mam tylko raz w cyklu. Słaba kreska dzień przed i dzień po. Dwie grube kreski wyszły mi 3 stycznia, 4 już była blada. Od tego momentu biel wizira a dziś znowu blada kreska wtf! Ale nieee nie dam się wkręcić :-D

Fajna opcja :) Szkoda tylko, że trzeba płacić co miesiąc :/ Ja czasem zapisuje przepisy, które Chodakowska publikuje na FB i dopasowuje je do moich proporcji.

Nie co miesiac :p
100zl na 8 tygodni! (Wychodzi 50zl na miesiac) a jak przedluzysz zanim wygasnie ten osmiotygodniowy abonament to za 100zl masz 10 tygodni! A wtedy wychodzi 40zl na miesiac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie allarm odwolany. Dostałam właśnie okres. Szkoda ze po 24 dniach i te cycki , podejrzewam że mam hiperprolaktynemię. Jak przed ciążą z Pawełkiem. W przyszlym tygodniu pójadę do laboratorium i się zobaczy...może trzeba będzie wprowadzić Bromergon, bo objawy sa wskazujące.
Przy niedoczynności tarczycy prolaktyna lubi skakać. Mimo że wynik TSH mam unormowany.

rzymam kciuki za wasze testy, kreseczki i brak @!!!

reklama
Kochana mam to samo poszłabym na basen ale się wstydzę :-D ogólnie strasznie sie sobie nie podobam. Już dawno nic sobie do ubrania nie kupilam bo we wszystkim wyglądam źle :( Maz na mnie krzyczy, że jak lump chodzę, że sobie nic nie kupię. A jak mam kupić jak we wszystkim strasznie wyglądam :frown: I tak w kółko....
wy tak o dietach, wyglądzie... to ja mam propozycję - wzywam do odpowiedzi chudzielce - czy jesteście zadowolone ze swojego wyglądu, chętnie kupujecie ciuch, nie krępuje was strój kąpielowy, przymierzanie ubrań w centrum handlowym itp... może to wcale nie chodzi o BMI, co?

Lo jezu widze, ze kazdy ma juz na ta babe alergie
emoji23.png

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wszyscy. Niektórzy jej bronią i popierają...
szczerze mówiąc to mnie Czarna Madzia nie irytuje - może dlatego, że do mnie nigdy nie wyjechała z żadnym zjadliwym postem... ale w wielu sytuacjach ma rację- choć fakt, że mogłaby wyrazić niektóre rzeczy inaczej... mam nadzieję, że zgodzicie się wszystkie na pewne prawo - dotyczące tego konkretnego forum... bo na innych forach również zauważyłam, że często pojawiają się burze i obrażanie się - słuszne lub nie...
proponuję prawo odgórne - nikt nikogo nie ocenia!!! odnosimy się do wypowiedzi, do treści, wspieramy z pełnym szacunkiem do innych, ale nawet jeśli w poście pojawi się coś, co nam się nie spodoba, to po pierwsze - nie krytykujemy - co najwyżej wyrażamy swoją opinię - a po drugie - osoba, do której postu odnosi się taka opinia - przyjmuje ją jako opinię do postu a nie do siebie... czyli nie traktujemy personalnie... no chyba, że ktoś przekroczy granice (co się czasem zdarza)... ale wtedy pewnie wszystkie będziemy równo tym wkurzone!
mnie też się zdarza wysmażyć jakiś jadowity post - na jakimś wątku napisałam kolesiowi żeby się ch... w czoło postukał bo opisywał sytuację w stylu - ja tu ręką i nie dotykałem jej tam a ona mnie tu i nie dotykała siebie i czy może być w ciąży... nosz k... dla mnie jak ktoś jest na takim poziomie to niech się raczej do nauki weźmie a nie robienia dzieci... bo to mi pachnie gimnazjum - nie obrażając nikogo (zdaje się pyzunia urodziła mając 16 lat a jest dojrzałą, mądrą babeczką, ja również zaszłam w ciążę mając 16 lat i poroniłam w 11 tc i przeżyłam to dramatycznie bo zdążyłam pokochać maleństwo, które choć komplikowało mi plany szkolno - zawodowe, to stało się centrum mojego świata...). taki lajf...

Do góry