reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nessi jak w ogóle się czujesz ? Kiedy do gin ? :)
Jeszcze z tydzień muszę zaczekać by było coś widać :)
Jak się czuję ?:) Typowo ciążowo ...mdłości, ból cycków, trądzik do pasa, torsje na wymioty + okazjonalnie wymioty, pipi co chwila :) No takie tam ...+ senność i zmęczenie ... amm na wszystko co nie słodkie :) Już mam 2 kg na + :)

reklama
Jeszcze z tydzień muszę zaczekać by było coś widać :)
Jak się czuję ?:) Typowo ciążowo ...mdłości, ból cycków, trądzik do pasa, torsje na wymioty + okazjonalnie wymioty, pipi co chwila :) No takie tam ...+ senność i zmęczenie ... amm na wszystko co nie słodkie :) Już mam 2 kg na + :)
Hahaha no to nieźle... nie zazdroszczę ;p objawów oczywiście... ;D a wizyta umówiona już ?

U mnie 50 m stoi za 150tys. Zobacz jaką różnica

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom

My kupiliśmy 57m rynek wtórny za 220.000, deweloperka w tym metrażu w lodzi zaczyna się od 320000 [emoji52]
I tak nie chcieli mi dać kredytu, musiałam zrobić 30% wkładu własnego, ale tym samym kredyt "tylko" na 15 lat

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hahaha no to nieźle... nie zazdroszczę ;p objawów oczywiście... ;D a wizyta umówiona już ?
Nie, w czwartek się zapiszę na przyszłą środę lub czwartek :)
Bebzonek już mi wywaliło i to wcale nie jest wzdęcie :)
beztytulu-jpg.790198

Magoo, a ja, a ja ? [emoji12] dasz radę mnie opisać? Bardzo jestem ciekawa [emoji6]
Nimitt, zdrówka ! U nas na Śląsku jest takie przekroczenie spalin w powietrzu, że mówili żeby kobiety w ciąży nie wychodziły na spacery [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tez to slyszalam a ja jestem w tej strefie najbardziej skazonej:/

Nie, w czwartek się zapiszę na przyszłą środę lub czwartek :)
Bebzonek już mi wywaliło i to wcale nie jest wzdęcie :)
beztytulu-jpg.790198
Mam podobny:p ktory bedziesz miala tydzien ciazy na wizycie? Ja zapisalam sie na wtorek, ale chyba w czwartek zadzwonie i przepisze sie na przyszly czwartek. Bedzie poczatek 7 tyg to juz bardziej cos konkretnego bedzie widac:)

Nessi - piękny...
Też tak szybko brzuszek miałam... dawno temu...
Magoo, a ja, a ja ? [emoji12] dasz radę mnie opisać? Bardzo jestem ciekawa [emoji6]
Nimitt, zdrówka ! U nas na Śląsku jest takie przekroczenie spalin w powietrzu, że mówili żeby kobiety w ciąży nie wychodziły na spacery [emoji33]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Basia to dla mnie zawsze zagadka - z jednej strony perfekcjonistka - z drugiej osoba dążąca do osiągnięcia celów po trupach, a jednocześnie dla przyjaciół i rodziny bardzo oddana, szczera i ciepła... Ciebie wyobrażam sobie jako dość wysoką, raczej średniej budowy, o ciemnorudych lekko kręconych włosach, duża dbałość o makijaż i dodatki - dopasowane torebki, bransoletka, buty itp... i paznokcie - zawsze bardzo wypielęgnowane...

pytanie mam o @, może któraś tak miała/ ma. Podobno to normalne.
A więc u mnie zawsze @ regularnie, 4-6dni krwawienia, pierwsze 2 dni obfite, potem stopniowo coraz mniej. Po ciąży, cc, jak już okres wrócił to się wszystko zmieniło. 2-4 dni krwawienia umiarkowanego, potem przerwa tak 2-4 dni, jeden dzień krwawienia małego i kilka dni plamień lub skrzepów brzydkich. W ten sposób mi się to rozwleka czasem do 2tygodni.
Kiedyś byłam u gina tak w 7dniu okresu to na usg powiedział że widać jeszcze ciut endometrium, więc coś jeszcze zejdzie. Blizn po cc czy innych nieprawidłowości brak podobno. Potem poroniłam, wszystko zeszło ładnie i drugi gin nic nie zauważył. Potem była ciąża pozamaciczna, która sama się wchlonela. Krwawienie trwało 1.5 mca takie jak lekka miesiączka. Dostałam duphaston i miałam brać 2cykle regulon żeby moje miesiączki wyregulować. Niestety skończyło się tachykardią i zrezygnowałam. A okresy nadal takie dziwne. Już 2.5roku, a 1.5 roku starań.
Miałam takie okresy wcześniej - tylko długie... pierwszy dzień średni, kolejne 3 totalny potop, potem 1 dzień przerwy, znów 2 dni dość ostro i 1 dzień takiego plamienia na brudno... teraz to się zmieniło i mam 1 dzień plamień, 2 dni potopu i 1 dzień plamień
U mnie wcześniej było to związane z lekką nadczynnością tarczycy - ale 3 ciąże bez problemu...

reklama
Do góry