reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Magoo, a ja, a ja ? [emoji12] dasz radę mnie opisać? Bardzo jestem ciekawa [emoji6]
Nimitt, zdrówka ! U nas na Śląsku jest takie przekroczenie spalin w powietrzu, że mówili żeby kobiety w ciąży nie wychodziły na spacery [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie nigdy nie miałam plamien w okolicach owu choć wydaje mi się ze juz po. Martwi mnie jednak zapalenie pęcherza mi się przypaletalo wiec pewnie kolejny cykl na straty oj mam dosc

pytanie mam o @, może któraś tak miała/ ma. Podobno to normalne.
A więc u mnie zawsze @ regularnie, 4-6dni krwawienia, pierwsze 2 dni obfite, potem stopniowo coraz mniej. Po ciąży, cc, jak już okres wrócił to się wszystko zmieniło. 2-4 dni krwawienia umiarkowanego, potem przerwa tak 2-4 dni, jeden dzień krwawienia małego i kilka dni plamień lub skrzepów brzydkich. W ten sposób mi się to rozwleka czasem do 2tygodni.
Kiedyś byłam u gina tak w 7dniu okresu to na usg powiedział że widać jeszcze ciut endometrium, więc coś jeszcze zejdzie. Blizn po cc czy innych nieprawidłowości brak podobno. Potem poroniłam, wszystko zeszło ładnie i drugi gin nic nie zauważył. Potem była ciąża pozamaciczna, która sama się wchlonela. Krwawienie trwało 1.5 mca takie jak lekka miesiączka. Dostałam duphaston i miałam brać 2cykle regulon żeby moje miesiączki wyregulować. Niestety skończyło się tachykardią i zrezygnowałam. A okresy nadal takie dziwne. Już 2.5roku, a 1.5 roku starań.

@magoo nieee ;-( chociaż ja nie tracę nadziei póki nie ma okresu jest nadzieja!!

Jeśli chodzi o mnie to jestem wysoka i pulchna włosy brązowe oczy brązowe ale z tym angażowaniem to prawda zawsze na 120% w pracy zawsze byłam docenianym pracownikiem (chociaż mój mąż twierdzi że jelen bo wszystko robie).

Co do imion dzieci ktoś napisał Gabrysia i chyba to jest to!!! Strasznie mi się spodobało i w rodzinie nie ma. Syn będzie Filip lub Franek chyba nie wiem z mężem muszę ustalić i najpierw splodzic jakieś ;)

A co do kredytów i domów to nie mam żadnego kredytu jeszczr ale pewni3 będziemy musieli wziąć jak chcemy się wybudować....:frown: już mam koszmary ma ten temat :-D
Haha ja z tą pracą mam tak jak Ty, i mój też uważa, że daję się wykorzystywać... ale ja lubię robić wszystko ponad normę, i tyle.

Uff dopiero was nadrobiłam!
magoo przykro mi z powodu testu :( w końcu i nam się uda :)
dziewczyny gratuluję pięknej bety :)
U mnie ciężki okres.. mąż ma dość pracy, ma jakąś depresję, nie wiem jak mu pomóc :( jakby nam się udało spłodzić dzidzie to może byłoby lepiej, albo by sobie znalazł kolejny pretekst do dołowania się..
Co do imion to dziewczynka Alicja, a chłopiec Julian (po dziadku ze strony męża) bądź Jerzy! Mężowi się podoba, tak ma na imię mój tata i miał jego dziadek :rofl2::rofl2:
Mój też non stop na pracę narzeka bo tylko nocki pracuje, marudzi dziennie... oprócz dzisiaj, bo dostał dobrą wypłatę, kasa ok, ale za 2 dni będzie to samo, że ma dość, że chce się wyspać jak człowiek... jak miał kiedyś na 5 rano pracę to znów narzekał, że o 3.30 wstaje... już mu 2 dni temu powiedziałam, że nie chcę dziecka z kimś tak niezrównoważonym emocjonalnie... oczywiście w nerwach.

Magoo, a mnie jeszcze spróbujesz opisać? :)

Nie, owu to dzien 0, a 1 dpo to zgodnie z nazwa to pierwszy Dzień Po Owulacji :)
Zreszta to widać na wykresie ovufriend

To ja wlasnie nie miałam jaka bakteria tylko ogólna kategoria "bakterie", "grzyby", "leukocyty" i cos tam jeszcze. I laboratorium na miejscu w 5 minut to badanie robiło podczas jeszcze wizyty.

Ano, ale jak sie chce mieszkać na swoim to nie ma wyjscia :) dla mnie to norma, wszyscy wkoło maja kredyty na 30-35 lat. Wole płacić kredyt za swoje niz za wynajem obcej osobie.
Zawsze jakby co to mogę mieszkanie sprzedać

Wow, skąd wy macie te wszystkie domy i mieszkania bez kredytów? :) fajnie macie :)
5 min ? To możliwe ? Mi wszyscy lekarze mówili, że po pobraniu ewentualne grzyby itd. muszą dojrzewać ok 48h i wtedy można stwierdzić czy są czy nie

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

5 min ? To możżliwe ? Mi wszyscy lekarze mówili, że po pobraniu wymazu trzeba czekać ok 48h na ewentualny rozwój grzybów czy bakterii, jeśli są...

Ostatnia edycja:
Haha ja z tą pracą mam tak jak Ty, i mój też uważa, że daję się wykorzystywać... ale ja lubię robić wszystko ponad normę, i tyle.
Ja w pracy jetsem perfekcjonistka lubię mieć wszystko na tip top. W domu trochę gorzej haha no taki artystyczny nielad....:)

Odnośnie kredytu, to też mieliśmy na 15 lat. Oczywiście wielkimi wyrzeczeniami udało Nam się spłacić kredyt dużo szybciej. Ale nie było wakacji, ferii, ciuchy z lumpeksu ...ale udało się. Mamy już teraz 54 m2 swoje na własność oficjalnie ...nieoficjalnie 57 m2, ze wzgl. na skosy + 20 m tarasu. Za wynajem 32m2 płaciliśmy 1300+opłaty, a kredytu do spłaty było 900 z groszami ... wynik się kalkulował, niski czynsz pod skrzydłami dewelopera ...więc można było odkładać nadwyżkę.
Niczego nie żałujemy :)

Ja w pracy jetsem perfekcjonistka lubię mieć wszystko na tip top. W domu trochę gorzej haha no taki artystyczny nielad....:)
Identycznie xD w domu bałaganiara, która mniej więcej orientuje się gdzie co wrzuciła ;p a w pracy... jak mam usiąść i nic nie robić 5 min to mnie skręca bo przecież nie za to mi płacą ;p takie głupie myślenie, a co :D

reklama
Odnośnie kredytu, to też mieliśmy na 15 lat. Oczywiście wielkimi wyrzeczeniami udało Nam się spłacić kredyt dużo szybciej. Ale nie było wakacji, ferii, ciuchy z lumpeksu ...ale udało się. Mamy już teraz 54 m2 swoje na własność oficjalnie ...nieoficjalnie 57 m2, ze wzgl. na skosy + 20 m tarasu. Za wynajem 32m2 płaciliśmy 1300+opłaty, a kredytu do spłaty było 900 z groszami ... wynik się kalkulował, niski czynsz pod skrzydłami dewelopera ...więc można było odkładać nadwyżkę.
Niczego nie żałujemy :)
Nessi jak w ogóle się czujesz ? Kiedy do gin ? :)

Do góry