reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Magoo, a ja, a ja ? [emoji12] dasz radę mnie opisać? Bardzo jestem ciekawa [emoji6]
Nimitt, zdrówka ! U nas na Śląsku jest takie przekroczenie spalin w powietrzu, że mówili żeby kobiety w ciąży nie wychodziły na spacery [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie nigdy nie miałam plamien w okolicach owu choć wydaje mi się ze juz po. Martwi mnie jednak zapalenie pęcherza mi się przypaletalo wiec pewnie kolejny cykl na straty oj mam dosc

pytanie mam o @, może któraś tak miała/ ma. Podobno to normalne.
A więc u mnie zawsze @ regularnie, 4-6dni krwawienia, pierwsze 2 dni obfite, potem stopniowo coraz mniej. Po ciąży, cc, jak już okres wrócił to się wszystko zmieniło. 2-4 dni krwawienia umiarkowanego, potem przerwa tak 2-4 dni, jeden dzień krwawienia małego i kilka dni plamień lub skrzepów brzydkich. W ten sposób mi się to rozwleka czasem do 2tygodni.
Kiedyś byłam u gina tak w 7dniu okresu to na usg powiedział że widać jeszcze ciut endometrium, więc coś jeszcze zejdzie. Blizn po cc czy innych nieprawidłowości brak podobno. Potem poroniłam, wszystko zeszło ładnie i drugi gin nic nie zauważył. Potem była ciąża pozamaciczna, która sama się wchlonela. Krwawienie trwało 1.5 mca takie jak lekka miesiączka. Dostałam duphaston i miałam brać 2cykle regulon żeby moje miesiączki wyregulować. Niestety skończyło się tachykardią i zrezygnowałam. A okresy nadal takie dziwne. Już 2.5roku, a 1.5 roku starań.

@magoo nieee ;-( chociaż ja nie tracę nadziei póki nie ma okresu jest nadzieja!!

Jeśli chodzi o mnie to jestem wysoka i pulchna włosy brązowe oczy brązowe ale z tym angażowaniem to prawda zawsze na 120% w pracy zawsze byłam docenianym pracownikiem (chociaż mój mąż twierdzi że jelen bo wszystko robie).

Co do imion dzieci ktoś napisał Gabrysia i chyba to jest to!!! Strasznie mi się spodobało i w rodzinie nie ma. Syn będzie Filip lub Franek chyba nie wiem z mężem muszę ustalić i najpierw splodzic jakieś ;)

A co do kredytów i domów to nie mam żadnego kredytu jeszczr ale pewni3 będziemy musieli wziąć jak chcemy się wybudować....:frown: już mam koszmary ma ten temat :-D
Haha ja z tą pracą mam tak jak Ty, i mój też uważa, że daję się wykorzystywać... ale ja lubię robić wszystko ponad normę, i tyle.

Uff dopiero was nadrobiłam!
magoo przykro mi z powodu testu :( w końcu i nam się uda :)
dziewczyny gratuluję pięknej bety :)
U mnie ciężki okres.. mąż ma dość pracy, ma jakąś depresję, nie wiem jak mu pomóc :( jakby nam się udało spłodzić dzidzie to może byłoby lepiej, albo by sobie znalazł kolejny pretekst do dołowania się..
Co do imion to dziewczynka Alicja, a chłopiec Julian (po dziadku ze strony męża) bądź Jerzy! Mężowi się podoba, tak ma na imię mój tata i miał jego dziadek :rofl2::rofl2:
Mój też non stop na pracę narzeka bo tylko nocki pracuje, marudzi dziennie... oprócz dzisiaj, bo dostał dobrą wypłatę, kasa ok, ale za 2 dni będzie to samo, że ma dość, że chce się wyspać jak człowiek... jak miał kiedyś na 5 rano pracę to znów narzekał, że o 3.30 wstaje... już mu 2 dni temu powiedziałam, że nie chcę dziecka z kimś tak niezrównoważonym emocjonalnie... oczywiście w nerwach.

Magoo, a mnie jeszcze spróbujesz opisać? :)

Nie, owu to dzien 0, a 1 dpo to zgodnie z nazwa to pierwszy Dzień Po Owulacji :)
Zreszta to widać na wykresie ovufriend

To ja wlasnie nie miałam jaka bakteria tylko ogólna kategoria "bakterie", "grzyby", "leukocyty" i cos tam jeszcze. I laboratorium na miejscu w 5 minut to badanie robiło podczas jeszcze wizyty.

Ano, ale jak sie chce mieszkać na swoim to nie ma wyjscia :) dla mnie to norma, wszyscy wkoło maja kredyty na 30-35 lat. Wole płacić kredyt za swoje niz za wynajem obcej osobie.
Zawsze jakby co to mogę mieszkanie sprzedać

Wow, skąd wy macie te wszystkie domy i mieszkania bez kredytów? :) fajnie macie :)
5 min ? To możliwe ? Mi wszyscy lekarze mówili, że po pobraniu ewentualne grzyby itd. muszą dojrzewać ok 48h i wtedy można stwierdzić czy są czy nie

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

5 min ? To możżliwe ? Mi wszyscy lekarze mówili, że po pobraniu wymazu trzeba czekać ok 48h na ewentualny rozwój grzybów czy bakterii, jeśli są...

Ostatnia edycja:
Haha ja z tą pracą mam tak jak Ty, i mój też uważa, że daję się wykorzystywać... ale ja lubię robić wszystko ponad normę, i tyle.
Ja w pracy jetsem perfekcjonistka lubię mieć wszystko na tip top. W domu trochę gorzej haha no taki artystyczny nielad....:)

Odnośnie kredytu, to też mieliśmy na 15 lat. Oczywiście wielkimi wyrzeczeniami udało Nam się spłacić kredyt dużo szybciej. Ale nie było wakacji, ferii, ciuchy z lumpeksu ...ale udało się. Mamy już teraz 54 m2 swoje na własność oficjalnie ...nieoficjalnie 57 m2, ze wzgl. na skosy + 20 m tarasu. Za wynajem 32m2 płaciliśmy 1300+opłaty, a kredytu do spłaty było 900 z groszami ... wynik się kalkulował, niski czynsz pod skrzydłami dewelopera ...więc można było odkładać nadwyżkę.
Niczego nie żałujemy :)

Ja w pracy jetsem perfekcjonistka lubię mieć wszystko na tip top. W domu trochę gorzej haha no taki artystyczny nielad....:)
Identycznie xD w domu bałaganiara, która mniej więcej orientuje się gdzie co wrzuciła ;p a w pracy... jak mam usiąść i nic nie robić 5 min to mnie skręca bo przecież nie za to mi płacą ;p takie głupie myślenie, a co :D

reklama
Odnośnie kredytu, to też mieliśmy na 15 lat. Oczywiście wielkimi wyrzeczeniami udało Nam się spłacić kredyt dużo szybciej. Ale nie było wakacji, ferii, ciuchy z lumpeksu ...ale udało się. Mamy już teraz 54 m2 swoje na własność oficjalnie ...nieoficjalnie 57 m2, ze wzgl. na skosy + 20 m tarasu. Za wynajem 32m2 płaciliśmy 1300+opłaty, a kredytu do spłaty było 900 z groszami ... wynik się kalkulował, niski czynsz pod skrzydłami dewelopera ...więc można było odkładać nadwyżkę.
Niczego nie żałujemy :)
Nessi jak w ogóle się czujesz ? Kiedy do gin ? :)

Do góry