reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tak na zmiany muszę porozmawiać z kierownikiem ..pewnie będą chcieli żebym siedziała na l4 bo muszą mi przygotować stanowisko..na kasie max kilka godzin przed monitorem reż..do mroźni zakaz..jest tego.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
No to może korzystnie dla Ciebie i firmy, żebyś na l4 została? Dla Ciebie 100% pensji i średnia z nadgodzin, firma zatrudni na zastępstwo a ciąża nie zagrożona działaniami negatywnymi w środowisku pracy?
Z tego co wiem wielu pracodawców zupełnie niepotrzebnie reaguje alergiczne na zwolnienia ciążowe bo obciążenie dla pracodawcy kończy się po 33 dniach - dalej płaci zus, a Tobie też nie ubędzie - zwolnienie ciążowe płatne 100% przez 270 dni - czyli do końca ciąży. A potem macierzyński przez rok. Czyli firma może zatrudnić na zastępstwo na okres prawie 2 lat a Ty nic nie tracisz.

reklama
Witam Panie :)
@dalej nie ma. 38 dc dzisiaj. Ciągle biegam siku. Robiłam dwa testy. Pierwszy robiłam rano 36 dc a drugi wczoraj koło 16.00. Zdj robiłam po sikancach 5 min.
Chyba nie mam się co łudzić.. piersi zaczęły pecznieć i boleć po bokach. Sutki mega wrazliwe. Na dole delikatnie ciągnie i wydawało mi sie ze czułam coś takiego jakby ktos mi wsadził do podbrzusza jakis gazowany napój i jakby on bombelkowal. To trwało około minuty.
Myślicie że dac sobie czas do poniedziałku i wtedy dzwonić do gina czy lepiej już się niepokoić?
1483608852-aaaaaa.jpeg

1483608859-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam takie "bulgotki" przed @:baffled:

No to może korzystnie dla Ciebie i firmy, żebyś na l4 została? Dla Ciebie 100% pensji i średnia z nadgodzin, firma zatrudni na zastępstwo a ciąża nie zagrożona działaniami negatywnymi w środowisku pracy?
Z tego co wiem wielu pracodawców zupełnie niepotrzebnie reaguje alergiczne na zwolnienia ciążowe bo obciążenie dla pracodawcy kończy się po 33 dniach - dalej płaci zus, a Tobie też nie ubędzie - zwolnienie ciążowe płatne 100% przez 270 dni - czyli do końca ciąży. A potem macierzyński przez rok. Czyli firma może zatrudnić na zastępstwo na okres prawie 2 lat a Ty nic nie tracisz.
Wszystko się zgadza tylko pod koniec miesiąca odchodzi też menadżer z tego samego działu co ja.. a szkodliwe..oczywiście.. wczoraj o 23.00 musiałam wezwać policję do baby która mi zrobiła dżichat w restauracji.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

A testowalas w dzień @ ?

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Kochana, trudno powiedzieć, bo mam nieregularne cykle, ostatni miał 45 dni, ale jak pisałam wcześniej, w obecnym cyklu 16-18 dzień miałam plamienia okoloowulacyjne, tj. 15-17.12, być może owu była po plamieniach? Albo nie było jej wcale? Sama nie wiem, w każdym razie testowalam w sylwestra.

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Do góry