reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam z rana i ja ;)

Magoo dużo zależy też od ludzi. Ja teraz byłam wvszoku jak tu jest prowadzona ciaza. Miałam też kilka nieprzyjemnych sytuacji. Na początku ciąży do 14 tyg soradycznie plamilam.. i nie ważne były pieniądze jeździłam prywatnie do polskiego ginekologa. Bo tu do 12tygodnia nie podtrzymują ciąży.. uważają że co ma być to będzie. W 37 tygodniu miałam skurcze wiec do szpitala. Stwierdzili że dzidzia ok i dało zastrzyk na zatrzymanie skurczy i do domu. W 39 tyg przestałam czuć ruchy dziecka.. wec do szpitala. Położna zrobiła ktg i chciała mnie wysłać do domu... powiedzieliśmy że chcemy się widzieć z lekarzem. Bo nawet usg nie chciała zrobić. Po 6 godzinach stwierdziła że lekarz mnie nie przyjmie bo jest zajęty i mam jechać do domu...siostra zrobiła afera ale bez rezultatu. Polozna zdjęła sama mi opaskę z ręki i kazała wyjść. W drodze do domu.. dzwonibmoj telefon. Ze gdzie ja jestem bo lekarz przyszedl mnie zbadac! Dalam tel mojej siostrze i ta polozna zaczela jej grozic ze mnie ze szpitala uprowadzili... ze jak cos sie stanie mi albo dziecku to bedzie nasza wina.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Smiech na sali. Intermewniowalismy przez Polska ambasadę. Ambasada złożyła oficjalną skargę w moim i swoim imieniu. Położna została zawieszona a potem zwolniona za nie dopełnienie obowiązków na służbie.

Smiech na sali. Intermewniowalismy przez Polska ambasadę. Ambasada złożyła oficjalną skargę w moim i swoim imieniu. Położna została zawieszona a potem zwolniona za nie dopełnienie obowiązków na służbie.

wow... no to miałaś przejścia...
dlatego jeszcze raz powtarzam - cieszę się, że żyjemy we w miarę normalnym kraju...
ale i tu patologii w służbie zdrowia nie brakuje...
jak już kiedyś pisałam, lekarz obraził się na mnie bo nie chciałam badań prenatalnych zrobić. nawet nie spytał dlaczego - zaczął na mnie wrzeszczeć, że mogę w ogóle nie chodzić do lekarza i że średniowiecze...
a ja po prostu wyszłam z założenia, że nie chcę prenatalnych, bo i tak nie zdecydowałabym się na aborcję nawet gdyby coś wyszło nie tak, a stresów miałabym do końca ciąży dość, żeby osiwieć...
to, co da się ewentualnie skorygować w ciąży - czyli np. problemy z serduszkiem (tfu, tfu...), to widać na normalnym usg (albo wcale). a o innych problemach nie chciałam wiedzieć i tyle...
moja ginka prywatnie też mi proponowała, ale kiedy powiedziałam, że rezygnuję zapytała tylko dlaczego, i po mojej odpowiedzi stwierdziła, ok, to ma sens

reklama
w ogóle to cześć wszystkim. Jak się dziś miewacie babeczki?
ja od rana mam mdłości, co raczej utwierdza mnie w przekonaniu, że to wszystko jednak w mojej głowie się dzieje, bo nigdy w ciąży nie miałam

Do góry