reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Z brzucha szły najpierw i nagle zaczęły iść z krzyża..one są najgorsze [emoji22]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
wiem co przeżywasz - miałam krzyżowe przy 1 porodzie ale co nas nie zabije to nas wzmocni! trzymam kciuki :*

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Bulbasku dziękuję, że o mnie pamiętasz :*
właśnie miałam do Was pisać, ale musiałam najpierw nadrobić te wszystkie newsy :)
A więc okresu na razie nie ma, choć czuję już brzuch od wczoraj, więc pewnie będzie. Test robiłam we wtorek i negatyw (robiłam o czułości 10). Tego samego dnia miałam przez chwile dziwny wodnisty katar. A od wczoraj czuje pieczenie, mam jakiegoś grzybka czy coś. Za chwilkę idę sobie robić jakiś rumianek.
Wczoraj byłam u endokrynologa i tak na prawdę to musiałabym Was opuścić do kwietnia, bo wg pani doktor muszę się wstrzymać ze staraniami do następnej wizyty.
Zbadała mnie, powiedziała, że mam niedoczynność, ale nie wie skąd to się wzięło, najprawdopodobniej ze środowiska - zanieczyszczenia, chemia itd. Nie mam Hashimoto, tarczyca w dobrym stanie, nie ma guzków. Choć jak się ją podleczy to dopiero będzie bardziej widoczna.
Zmieniła mi z euthyrox na letrox. Zaczynam od dawki 50 przez 2 tyg, później przez kolejne dwa mam brać naprzemiennie 50/75, przez kolejne dwa 75, a przez następny czas 5 razy w tyg. po 75, a dwa razy po 100.
Przepisała dodatkowo witaminę D3 4000 j.m. i Cefasel (selen).
Ten miesiąc lub dwa odpuścimy, ale później zaczynamy. Powiedziała, żeby się nie stresować, jak się trafi to będziemy działać. Zapytała, czy chce tak bardzo tej ciąży, powiedziałam, że tak to ona z tekstem "No to jedziemy po bandzie" :D

Kazała jeszcze zbadać partnera, żeby nie było, że się tutaj leczę, a problem będzie leżał też gdzie indziej. Należy zrobić badanie nasienia, tsh, testosteron.
Emzilka co za super wieści! Gratuluję :)
Lux trzymam kciuki!!!!
A Bulbasku nie wiedziałam, że tak długo trzeba leżeć, ja tak z 2 minutki, może nawet mniej :D
Sylwka dużo zdrówka zatem abyś jak najszybciej mogla cieszyc się z brzuszka bez żadnego stresu!
Bardzo fajny lekarz Ci się trafił [emoji1]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

U mnie pęcherzyki pękają bez zastrzyku, bo dwa razy zaszłam w ciążę w cyklach w których nie dostałam pregnylu. Lekarz daje mi zastrzyk żeby mieć pewność że jednak ten pęcherzyk pękł. Dostaje w sumie 15000 j. pregnylu, czyli końską dawkę. A ja przy okazji jestem spokojniejsza :p No i na wzrost jajek dostaje leki.

U mnie dzisiaj temperatura znowu poszła w dół i dzisiaj mam mieć okres, więc czekam. .
Dzięki kochana za info. A jakie tabelki bierzesz? Clo?
A lekarz sam Ci wersje speed zaproponował ? [emoji4]

To może coś się zadzieje jednak :) czekam na wieści. A co do tarczycy to mowila cos o suplementacji jodu?
Mnie boli lewa pachwina i lewa strona ogólnie. Wczoraj i dzisiaj 2 razy brzuch jak na @ aż się zdziwiłam ale przeszło. I wielki pryszcz mi wyszedł na policzku. Muszę w pracy jakiś kwas na niego zastosować :( zawsze coś. Nie pamiętam kiedy miałam takiego dziada podskornego.
A teraz mnie mdli jakoś...
Bulbasku to tak jak u mnie...jak mam jakieś pojedyncze pryszcze w okresie @ to teraz nie pytaj jak wyglądam ... [emoji30]
Moja kosmetyczka powiedziała mi, że jak jest wysyp na żuchwie to hormony [emoji33]

Dzięki kochana za info. A jakie tabelki bierzesz? Clo?
A lekarz sam Ci wersje speed zaproponował ? [emoji4]

Ja biorę femarę :)
Letrozole. I do tego ten lek nie upośledza endometrium :) Zawsze mam idealne do zagnieżdżania zarodka.
Tak, lekarz sam to zaproponował. Chociaż zawsze się mnie pyta czy podajemy pregnyl czy dajemy szansę mu peknąć.

reklama
Bulbasku to tak jak u mnie...jak mam jakieś pojedyncze pryszcze w okresie @ to teraz nie pytaj jak wyglądam ... [emoji30]
Moja kosmetyczka powiedziała mi, że jak jest wysyp na żuchwie to hormony [emoji33]

Mnie wysypało na plecach strasznie, jak nigdy, nie wiem o co chodzi...

qdkkx1hpzei65q7s.png

Do góry