reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

hej Lux....
zrób to dla swojego maluszka i poczekaj 4 dni. będzie mu łatwiej ze wszystkim, zwłaszcza ze szkołą...
wbrew pozorom to ma naprawdę ogromne znaczenie - Twój maluch byłby o cały rok młodszy od reszty dzieci gdybyś urodziła teraz.
wiesz jak to bedzie? zaczne rodzic 31 grudnia rano i urodze kuzwa :D

reklama
wiesz jak to bedzie? zaczne rodzic 31 grudnia rano i urodze kuzwa :D
Nie, no... to by była złośliwość losu...
Ale z tego co piszesz - te skurcze wieczorem - to mi wygląda na przepowiadające - najczęściej trwają około 2 tygodni. O mocnych i regularnych pisałaś jakoś od wigilii, więc może się uda i urodzisz w 2017? To dobry rok - lepszy niż 2016. Może będzie już trochę spokojniej w polityce, na świecie, mniej zamętu i niepewności...
Noworoczne dzieci to taki dobry początek...

LUX takie uroki końcówki ciąży niestety. Nie znam nikogo kto by tryskał humorem i energia w 40tc. Trzeba to po prostu przejść. Jesteś już tak blisko ;) jak urodzisz to zapomnisz o tych wszystkich niewygodach :) Hormony, euforia, duma... jejku! To były piękne emocje :D trzymaj się Kochana! [emoji8]
Omg! Widzę słońce!!!! [emoji295]️ nie wiem jak Wy, ale ja jestem letnia kobieta i bez słońca i ciepła wpadam w deprechę i "nicmisieniechciejstwo" [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

M2b słuchaj ja w pierwszej ciąży zaszłam od razu z wagą 116kg. Wiem ze lepiej być zdrową ale da się więc się nie załamój. Teraz np schudłam i nie umiem zajść w ciążę ;) to się różnie ma.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

hej Lux....
zrób to dla swojego maluszka i poczekaj 4 dni. będzie mu łatwiej ze wszystkim, zwłaszcza ze szkołą...
wbrew pozorom to ma naprawdę ogromne znaczenie - Twój maluch byłby o cały rok młodszy od reszty dzieci gdybyś urodziła teraz.
Ja jestem z połowy grudnia i szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby była różnica między mną a znajomymi z początku roku, czy chodzi o naukę, wzrost czy cała resztę. Aczkolwiek ile ludzi tyle opinii

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

hej Lux....
To zależy od dziecka, ja byłam z 31grudnia, i ani problemów z nauką.nie miałam (wręcz przeciwnie)- ani kompletnie żadnych problemów w kontaktach z dzieciakami :)

Nie ma sensu robić testów tak wczesnie. Zarodek mógł sie jeszcze nie zagnieździć w ogóle. Jak chcesz testować przed terminem @ to w 26 albo 27 dc, a nie w 21.

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...
Popieram!

Ja jestem z połowy grudnia i szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby była różnica między mną a znajomymi z początku roku, czy chodzi o naukę, wzrost czy cała resztę. Aczkolwiek ile ludzi tyle opinii

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój syn jest z grudnia 29, chodzi teraz do pierwszej klasy ... dzieci z pierwszej połowy roku a on to ''niebo do ziemi'' i nikt mi nie powie, że nie widać różnicy. Bo poszedł we wrześniu jako 6-latek. I takich dzieci jest bardzo dużo ...mogłabym poemat na ten temat napisać.
Słuch fonematyczny rozwija się u niego później -czytanie - różnicowanie dźwięków mowy - głoskowanie.
Sprawność manualna ręki - pisanie
Dojrzałość emocjonalna i społeczna.
Itd.

Luxia kochana, sprawę mam - wysłałam Ci PW :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nie, no... to by była złośliwość losu...
Ale z tego co piszesz - te skurcze wieczorem - to mi wygląda na przepowiadające - najczęściej trwają około 2 tygodni. O mocnych i regularnych pisałaś jakoś od wigilii, więc może się uda i urodzisz w 2017? To dobry rok - lepszy niż 2016. Może będzie już trochę spokojniej w polityce, na świecie, mniej zamętu i niepewności...
Noworoczne dzieci to taki dobry początek...
no zobacze co mi dzis na ktg powiedza, moze jakis cud sie zdarzy, bo nie wytrzymam kolejnych dni, nie dam rady

Do góry