reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Tak mówisz? Ja znowusz naczytałam się, że endo do zagnieżdżenia najlepsze minimum 9. I bądź tu człowieku mądry.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam 14 i ponoć rewelacja [emoji52][emoji848]
Matko tyle rzeczy do ogarnięcia, tyle trzeba sie dowiedzieć [emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lepiej niw pamiętać tego wszystkiego. Ja bym chciala wrócić do czasów kiedy nie wiedziałam dokładnie kiedy mam okres :( to bym tak nie myślała o tym wszystkim

Tak czytam te Wasze historie i smutno mi, że sprawia to takie problemy [emoji20] patrzę tez na kobiety, matki, którym wydaje się, że ciąża i dziecko to oczywista sprawa...
patrzę na moje adoptusie i myśle sobie gdzie ta sprawiedliwość, są matki bez dzieci, są dzieci bez matek.... [emoji20]
Szczerze każdej z Was razem i każdej z osobna życzę sukcesu [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@ Paraplu, jakie masz endo wg ostatniego usg? Ja mam zawsze skąpe małpy i endo 6-7. .tez się zaczęłam nad tym zastanawiać, czy to aby nie było przyczyną poronienia

Dopiero 3 stycznia bede wiedziec jakie.
U mnie chodzi o to, ze przed zabiegiem krwawienie trwalo 5 dni + 2 dni plamienia.
Teraz np. wczoraj krwawilam a dzisiaj juz tylko plamie.
Martwi mnie to strasznie :(((((

Tak czytam te Wasze historie i smutno mi, że sprawia to takie problemy [emoji20] patrzę tez na kobiety, matki, którym wydaje się, że ciąża i dziecko to oczywista sprawa...
patrzę na moje adoptusie i myśle sobie gdzie ta sprawiedliwość, są matki bez dzieci, są dzieci bez matek.... [emoji20]
Szczerze każdej z Was razem i każdej z osobna życzę sukcesu [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Mi się też to wydaje strasznie niesprawiedliwe. Zawsze chciałam w miarę możliwości pomagać takim dzieciom. Jakbym miała możliwości finansowe to bym nawet myślała o jakimś rodzinnym domu dziecka...

Tak mówisz? Ja znowusz naczytałam się, że endo do zagnieżdżenia najlepsze minimum 9. I bądź tu człowieku mądry.

Martus to nie jest tak, ze masz granice ze ponizej ilus tam mm nie ma szans na zagniezdzenie a powyzej ilus tam jest. Tutaj chodzi o procentowa ilosc zagniezdzen przy danej grubosci endometrium.
Im grubsze tym wieksze szanse po prostu.

Prosze :)
"W dużym, retrospektywnym badaniu Al-Ghamdi i wsp. (2008), gdzie poddano analizie 2464 cykle, został wykazany linearny wzrost odsetka ciąż (r=0,864) od 29,4% wśród pacjentek z endometrium <6 mm do 44,4% z grubością >17 mm. Analiza ROC nie pozwoliła na wyznaczenie wartości odcięcia cut-off (AUC=0,55) wskazując, że grubość endometrium nie jest dobrym predyktorem dla odsetka ciąż."

reklama
Dopiero 3 stycznia bede wiedziec jakie.
U mnie chodzi o to, ze przed zabiegiem krwawienie trwalo 5 dni + 2 dni plamienia.
Teraz np. wczoraj krwawilam a dzisiaj juz tylko plamie.
Martwi mnie to strasznie :(((((

Nie martw się, będzie dobrze! Ja mam wizytę 29, też się martwię tym wszystkim, a odpowiedzi tak trudno otrzymać od tych lekarzy i nigdy nie wiadomo czy im można ufać do końca [emoji58]

Do góry