reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja też dołączę do staraczek 2017 :)
Niestety w moim zyciu wydarzyla sie tragedia, jestem po poronieniu.
Ale wierze ze kolejny rok bedzie lepszy i pozwoli mi i mężowi miec upragnione dzieciątko.
Starania zaczniemy w pod koniec stycznia, po drugiej @.
Mam nadzieje ze sie uda i na kolejne święta dostanę najpiekniejszy w swiecie prezent :)

Ja też dołączę do staraczek 2017 :)
Niestety w moim zyciu wydarzyla sie tragedia, jestem po poronieniu.
Ale wierze ze kolejny rok bedzie lepszy i pozwoli mi i mężowi miec upragnione dzieciątko.
Starania zaczniemy w pod koniec stycznia, po drugiej @.
Mam nadzieje ze sie uda i na kolejne święta dostanę najpiekniejszy w swiecie prezent :)
Witaj :)
Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść...
Ale wszystko przed Tobą :) Napisz coś więcej o sobie :)

Łudzę się, że nie będzie źle, ale dawno tak bardzo nie bolał mnie brzuch, a dokładniej jajnik. Czy taki ból może być spowodowany zbliżającą się owulacją? Kurcze nie wiem co myśleć... :(
Ja dzisiaj okrakiem popylałam ...Ginekolog mówiła, że musi boleć w końcu jajnik pracuje pełną parą i wysiadał aż 3 jajca. A co dopiero mają powiedzieć dziewczyny przed In vitro jak po 15 jajec mają na raz ?:) To dopiero boli jak diabli ..
Torbiel zazwyczaj nie boli, chyba, że jest znacznych rozmiarów, zatem na owulkę boli, seks pomaga :D do dzieła !
To 14 dni wychodzi :happy:
To prawidłowo :) masz ..

W Polsce mieszkasz? Lek ovitrelle przeciez na receptę moze ci przepisać jakikolwiek gin, kupisz w aptece i sama możesz sobie podać jak na usg bedzie odpowiednio duży pecherzyk.

przeciez ty masz dopiero 9dpo - jesli wykres dobrze wyznaczył owu.. to jeszcze bardzo wczesnie! Jaka długa masz fazę lutealna? Jesli 14 dni ksiazkowo to jesCze masz 4-5 dni do @.

A który to dpo?

Spark, ja mam raczej odwrotnie - najpierw mam wodnisty a im bliżej owu tym bardziej staje sie kurzym białkiem rozciagliwym.
Czasem ten rozciągliwy nie jest przezroczysty, nie musi byc, zeby był płodnym. Ważna jest konsystencja. Konsystsencja rozciagliwego to płodny, a konsystencja kremowa, lepka - faza progesteronowa = niepłodny.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek (08.2015 7tc), starania od 2014 roku, MTHFR A i C hetero, plemniki słaboruchliwe
Pregna plus, B6+B9+B12 metylowe, Acard, Colostrum, Inofem; w ciąży dodatkowo Clexane i progesteron

XI.2016 - pierwsze IUI-
Zdecydowanie się zgadzam, miałam tak w tym cyklu, ale wiem, że teoretycznie w owu może być bardziej wodnisty :) więc jak już Ness tak napisała, to wiem, że tak może w owu być. U mnie tak jak u Ciebie, przed i ww owu białko jajka teraz.miałam :)

reklama
Zdecydowanie się zgadzam, miałam tak w tym cyklu, ale wiem, że teoretycznie w owu może być bardziej wodnisty :) więc jak już Ness tak napisała, to wiem, że tak może w owu być. U mnie tak jak u Ciebie, przed i ww owu białko jajka teraz.miałam :)
Ja bym nigdy nie uwierzyła, że wodnisty może być płodny póki mi ginekolog nie oznajmił i po nogach nie leciało kilka razy :p

Do góry