reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
A doradźcie mi może.. Miałyście sytuacje taką, że zaszłyście w ciąże podczas studiów?
Ja urodziłam na drugim roku.

qdkkx1hpzei65q7s.png

A doradźcie mi może.. Miałyście sytuacje taką, że zaszłyście w ciąże podczas studiów?

Jesli mamy Ci doradzic to pozwole sobie wyrazic wlasna opinie :)
W zyciu bym nie chciala dziecka na studiach :p
To jedyny moment na beztroska zabawe, przyjaznie i bezproblemowa nauke.
Teraz mam 28 lat, pracuje i na glupia kawe z przyjaciolka musze umawiac sie z kalendarzem w rekach :/
Na studiach wyszalalam sie i teraz zakladajac rodzine czuje, ze cos zyskuje a nie trace.
Wiele mlodziutkich mam mowi, ze fajnie bo dziecko odchowaja i kiedy rowiesniczki beda w pieluchach to one juz beda sie bawic. No coz, mam inne obserwacje. Bo jak sie ma dziecko i prace to juz sie nie szaleje a i ciezko jest znalesc osoby w okolicach 30-stki skore do szalenstw.

Zaznaczam, to wylacznie moja opinia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W zyciu bym nie chciala dziecka na studiach[emoji14]To jedyny moment na beztroska zabawe, przyjaznie i bezproblemowa nauke.
Teraz mam 28 lat, pracuje i na glupia kawe z przyjaciolka musze umawiac sie z kalendarzem w rekach :/
Na studiach wyszalalam sie i teraz zakladajac rodzine czuje, ze cos zyskuje a nie trace.
Wiele mlodziutkich mam mowi, ze fajnie bo dziecko odchowaja i kiedy rowiesniczki beda w pieluchach to one juz beda sie bawic. No coz, mam inne obserwacje. Bo jak sie ma dziecko i prace to juz sie nie szaleje a i ciezko jest znalesc osoby w okolicach 30-stki skore do szalenstw.

Trochę muszę się zgodzić, ale nie do końca. Wszystko zależy od sytuacji w jakiej się znajdujemy. Ja urodziłam na drugim roku i cieszę się, że mam małego, ale uważam, że to było za szybko. Gdyby urodził się na 4 lub 5 roku, byłoby już lepiej. Ale idealnie by było teraz. Jednak jest jak jest i trzeba było to przyjąć. Mimo wszystko jakbym miała podejmować decyzje teraz, to bym poczekała, żeby nie mieć tego niedosytu i mieć lepsze możliwości jeśli chodzi o pracę. Bo jakbym mieszkała dalej we Wrocławiu, to mogłabym mieć lepszą pracę :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Windy, co studiujesz?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Zarządzanie i inżynierię produkcji ;)

W zyciu bym nie chciala dziecka na studiach :p
To jedyny moment na beztroska zabawe, przyjaznie i bezproblemowa nauke.

Zgadzam sie z tobą w 100%!

reklama
A no i kwestia nizaleznosci i finansow. Nie zdecydowalabym sie na dziecko bedac zalezna w jakikolwiek sposob od rodzicow. Po prostu uwazam, ze jesli ktos decyduje sie na zalozenie rodziny to potrafi ja utrzymac. Mamy wlasne mieszkanie, stabilne prace i wiem, ze nas na to dziecko po prostu stac. Bez tego nie zdecydowalabym sie.

Do góry