reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
A doradźcie mi może.. Miałyście sytuacje taką, że zaszłyście w ciąże podczas studiów?
Ja urodziłam na drugim roku.

qdkkx1hpzei65q7s.png

A doradźcie mi może.. Miałyście sytuacje taką, że zaszłyście w ciąże podczas studiów?

Jesli mamy Ci doradzic to pozwole sobie wyrazic wlasna opinie :)
W zyciu bym nie chciala dziecka na studiach :p
To jedyny moment na beztroska zabawe, przyjaznie i bezproblemowa nauke.
Teraz mam 28 lat, pracuje i na glupia kawe z przyjaciolka musze umawiac sie z kalendarzem w rekach :/
Na studiach wyszalalam sie i teraz zakladajac rodzine czuje, ze cos zyskuje a nie trace.
Wiele mlodziutkich mam mowi, ze fajnie bo dziecko odchowaja i kiedy rowiesniczki beda w pieluchach to one juz beda sie bawic. No coz, mam inne obserwacje. Bo jak sie ma dziecko i prace to juz sie nie szaleje a i ciezko jest znalesc osoby w okolicach 30-stki skore do szalenstw.

Zaznaczam, to wylacznie moja opinia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W zyciu bym nie chciala dziecka na studiach[emoji14]To jedyny moment na beztroska zabawe, przyjaznie i bezproblemowa nauke.
Teraz mam 28 lat, pracuje i na glupia kawe z przyjaciolka musze umawiac sie z kalendarzem w rekach :/
Na studiach wyszalalam sie i teraz zakladajac rodzine czuje, ze cos zyskuje a nie trace.
Wiele mlodziutkich mam mowi, ze fajnie bo dziecko odchowaja i kiedy rowiesniczki beda w pieluchach to one juz beda sie bawic. No coz, mam inne obserwacje. Bo jak sie ma dziecko i prace to juz sie nie szaleje a i ciezko jest znalesc osoby w okolicach 30-stki skore do szalenstw.

Trochę muszę się zgodzić, ale nie do końca. Wszystko zależy od sytuacji w jakiej się znajdujemy. Ja urodziłam na drugim roku i cieszę się, że mam małego, ale uważam, że to było za szybko. Gdyby urodził się na 4 lub 5 roku, byłoby już lepiej. Ale idealnie by było teraz. Jednak jest jak jest i trzeba było to przyjąć. Mimo wszystko jakbym miała podejmować decyzje teraz, to bym poczekała, żeby nie mieć tego niedosytu i mieć lepsze możliwości jeśli chodzi o pracę. Bo jakbym mieszkała dalej we Wrocławiu, to mogłabym mieć lepszą pracę :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Windy, co studiujesz?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Zarządzanie i inżynierię produkcji ;)

W zyciu bym nie chciala dziecka na studiach :p
To jedyny moment na beztroska zabawe, przyjaznie i bezproblemowa nauke.

Zgadzam sie z tobą w 100%!

reklama
A no i kwestia nizaleznosci i finansow. Nie zdecydowalabym sie na dziecko bedac zalezna w jakikolwiek sposob od rodzicow. Po prostu uwazam, ze jesli ktos decyduje sie na zalozenie rodziny to potrafi ja utrzymac. Mamy wlasne mieszkanie, stabilne prace i wiem, ze nas na to dziecko po prostu stac. Bez tego nie zdecydowalabym sie.

Do góry